Tamás: Egy Újpest-Fradi döntőre megtelne a Puskás

2024. január 23.

Bár a bajnokságban is bőven vár még tennivaló az őszi szezont gyengén záró újpestiekre, Tamás Krisztián már most nagy célokat fogalmazott meg a MOL Magyar Kupára. Az Újpest igazi kupamenő, akkor is tud nyerni, ha a bajnokságban nincs jó időszaka, de a balhátvéd is tudja, hogy már a következő körben borzasztó nehéz dolga lesz a csapatának. Hát még ha összejön az Újpest-Fradi finálé! 

Hirdetés

Ha van csapat, amelyik tudja, mennyire nem számít a MOL Magyar Kupában a bajnoki szereplés, az biztosan az Újpest. A lilák 2021-ben úgy nyerték meg a trófeát, hogy volt a bajnoki szezonnak olyan időszaka, amikor a kiesés szele is legyezgette a csapatot, a fináléban pedig azt a Vidit győzték le, amely az NB I-es meccseiken alaposan eltángálta őket. Nem meglepő tehát, hogy hiába nem fest éppen vidáman a tabella (a 9. helyen áll a csapat), a kupasorozatra nagy célokkal készülnek a IV. kerületben.

Kiválasztott cikk: Tajti az Újpesttel is elfoglalná a kupatrónt

“Egyértelmű célunk, hogy megnyerjük a MOL Magyar Kupát! Bár alacsonyabb osztályú csapatokkal találkoztunk eddig, nem volt könnyű az út a nyolcaddöntőig, a Paks ellen pedig mindent bele kell adnunk. Nagyon akarjuk ezt a trófeát!” - mondta a molkupa.hu-nak az újpestiek hátvédje, Tamás Krisztián.

Egymás után jön a tavasz két meccse

Az Újpest rendkívül rosszul zárta a 2023-as évet, a hatmeccses nyeretlenségi széria (közte öt vereséggel) a tabella alsó felébe parancsolta Nebojsa Vignjevic csapatát, holott volt ennek a szezonnak olyan időszaka, amikor szépnek tűnt az élet a Megyeri úton.

Volt, amikor minden rendben volt Újpesten 

Kredit: Újpest FC

“Senki nem csalódottabb nálunk a legutóbbi eredmények miatt, de miután megtapasztaltuk, milyen kegyetlen tud lenni a tizenkét csapatos bajnokság, az a célunk, hogy egy jó sorozattal az előnyét is kiélvezzük. Ahogy egy rosszabbul sikerült időszakban nagyot lehet esni, úgy gyorsan lehet emelkedni is. Elég csak megnézni például a Vidi példáját” - hozta fel a kiesőhelyek környékéről a dobogóig ugráló fehérváriak esetét a balhátvéd, akit 2011-ben az AC Milan szerződtetett.

A lilákra várnak nehéz meccsek februárban, de a hónap végén sűrűsödik be igazán a versenynaptár, amikor hét nap alatt a tabella első három helyezettjével találkoznak. A Ferencváros elleni derbivel induló sorozatot a Paks elleni kupameccs követi, aztán jön a Vidi.

“Egészen más egy kupameccs, mint egy bajnoki. Valahogy más lelkiállapotban készül az ember a kupára, és azt sem szabad elfelejteni, hogy míg egy egész éven át tartó szezonban nagyon fontos a forma időzítése, addig a kupában csak az a nap számít. Azt pedig nem lehet előre tudni, kinek lesz olyan napja, amivel eldönt egy párharcot.”

“Február végéig muszáj kijönnünk a gödörből, mentálisan is topon kell lennünk. Szerencsére a felkészülés jól sikerült, a saját nevemben azt tudom mondani, jó erőben vagyok, szerencsére a sérülések is elkerülnek, alig várom, hogy újra tétmeccset játszhassak” - mondta eltökélten a balhátvéd, aki az edzőtábort két győzelemmel zárta a csapatával.

Kiszámíthatatlan ellenfél

A lilák sorsolása eddig csak papíron volt könnyű, hiszen alacsonyabb osztályú ellenfelekkel játszottak, ám már a harmadik fordulóban megkapták az akkor még a másodosztály élmezőnyében álló Pécset, aztán pedig Tatabányán volt jelenésük. Most azonban alaposan belehúztak, mert az NB I-es tabellát vezető, remek formában lévő Pakssal kerültek egy párba.

Tamás Krisztán meg sem állna a kupagyőzelemig 

Kredit Újpest FC 

“Mondanom sem kell, nagyon nehéz meccsre számítok. Igen bonyolult felkészülni a Paks játékából, mert támadásban sokszor az egyéni képességekre építenek. Szép focit játszanak és eredményes is, de képesnek tartom a csapatot a továbbjutás kiharcolására.”

“A kupasorozat is azt mutatja, hogy a magyar futball első két osztálya nagyon kiegyenlített. Az első osztályban is bárki legyőzhet bárkit, és a másodosztály élmezőnye sincs sokkal lemaradva az NB I-es szinttől, ebből adódik, hogy nemcsak a bajnokságok, hanem a kupasorozat is igen kiegyenlített. Sok párharc szinte megtippelhetetlen, és szerintem ilyen az Újpest-Paks is” - mondta Tamás.

Jöhet egy jó Fradi-Újpest?

Bár a védő leszögezte, nem akar túlságosan előre tekinteni, felvetettük neki, hogy az Út a Puskásba 16. részében a vendégek (felerészt újpesti érzelmű társaság gyűlt össze Suri Imi csapatában) már arról beszélgettek, hogy derbi lesz a kupadöntőben.

"Minden más Újpesten, amikor a kapu mögé visszatér a lila tábor" - mondja Kovács Zoli, amire a szintén újpesti érzelmű...

Posted by MOL Magyar Kupa on Monday, January 22, 2024

“Szerintem erre megtelne a Puskás Aréna” - mondta lelkesen Tamás. “Belegondolni is félelmetes, hogy dübörögne a stadion egy Újpest-Fradi rangadón, egy ilyen meccsen pályára lépni minden futballista legnagyobb álma. De nem engedhetjük meg magunknak, hogy erről álmodozzunk, mert fontos feladatok várnak ránk tavasszal. A kupában sem gondolkodhatunk tovább a következő meccsnél.” 

Hirdetés