Óriásölőbe botlott az egyre markánsabb DVSC

2023. január 03.

A nyolcaddöntős csapatokat bemutató sorozatunk aktuális részében azzal a Debrecennel foglalkozunk, amely az edzőváltás óta egyre jobb futballt játszik, és akár kiváló tavaszt is futhat, ha nem változik túl sokat a keret a téli átigazolási szezonban. A Lokinak a kupában csak papíron könnyű a sorsolása, ugyanis a legnagyobb óriásölőbe futott bele. 

Hirdetés

A Debreceni VSC a Magyar Kupa történetének ötödik legeredményesebb csapata, nyolc döntős szerepléséből hatszor a Hajdúságba vitték a trófeát, ám az is igaz, hogy az utolsó kupagyőzelem óta pont egy évtized telt el. Ez a bizonyos utolsó siker nem más ellen született meg, mint az idei nyolcaddöntős ellenfél, a Győr ellen, nem is akármilyen fináléban.

Kiválasztott cikk: Tíz éve nagy döntőt játszott a két legjobb vidéki

A Loki nagy korszaka lezárult, a 2010-es évek elejét uraló csapat azóta megfordult a másodosztályban is, és a kupaszereplések is elmaradtak az évtized elején látottaktól. Tavaly másodosztályú csapat, a Kecskemét ejtette ki őket, és bár járt az utolsó győzelme óta elődöntőben is (2019-ben a későbbi győztes Vidi ejtette ki), a Dorog kétszer is kiverte az utóbbi években.

Jó úton jár a Loki

Bár a tizenkét csapatos NBI-ben nehéz megmondani, kinek milyen szezonja van, hiszen egy győzelmi sorozat az Európáért küzdők, míg egy negatív sorozat a kiesők közé sorol egy-egy csapatot, de az edzőváltás óta egyértelműen jó irányba halad a Debrecen. Srdjan Blagojevic irányításával a Loki modernebb, kezdeményezőbb játékot erőltet, és nagyon jól használja a sokadvirágzását élő Dzsudzsák Balázst, valamint a csapat legfelkapottabb sztárját, Baráth Pétert.

Egyre jobban fest a Loki 

Kredit: DVSC.hu

A tavaszi szezon előtt a két játékos sorsa a legfontosabb kérdés. Dzsudzsáknál a kora miatt merül fel, hogy meddig tudja a vállára venni a csapatot, Baráth-tal kapcsolatban pedig topligás érdeklődés kavarhat be. Ha a középpályás távozik, az alapjaiban változtathatja meg a Loki idei terveit.

A DVSC jelen pillanatban Törökországban edzőtáborozik, a csapat készül a tavaszi folytatásra, ami meglehetősen intenzíven indul: a Loki két közvetlen riválissal, a ZTE-vel és a MOL Fehérvárral találkozik az első két fordulóban, aztán pedig következik az ETO FC elleni kupameccs.

Jó lesz vigyázni!

A kupasorozat mindig más, mint a bajnoki versenyfutás, és bár első blikkre szerencsésnek tűnik a Loki sorsolása, ha jobban megnézzük, igencsak nehéz feladat vár a debreceniekre. A Győr ugyanis a 2022-es év egyik legnagyobb óriásölője.

Kiválasztott cikk: 2022 legjobb kupasztorijai, 4. rész

Az ETO egymás után gyűri le az NBI dobogósait, a legutóbbi szezonban a Puskás Akadémiát és a MOL Fehérvárt, idén pedig a nagyszerű szezont futó Kecskemétet ejtette ki a sorozatból. És hogy mennyire más a kupa, mint a bajnokság, arra bizonyíték a győriek szereplése, akik tavaly után idén is csak az NBII középmezőnyében állnak, de a Magyar Kupában rendületlenül hasítanak.

Címlapkép: DVSC.hu

A sorozatunkban bemutatásra kerülő nyolcaddöntős csapatok: Iváncsa, Monor, Debrecen

Hirdetés