Monoron nem panaszkodhatnak a szerencsére

2022. november 28.

Egészen az ötödik fordulóig kihúzta a Monor úgy, hogy nem találkozott magasabb osztályban játszó ellenféllel, és bár a papíroformának megfelelően a megyei csapatokat (illetve egy NBIII-ast) kiejtette a Pest megyei csapat, most a tavalyi döntős Paks ellen kellene történelmi bravúrt elérnie. A tét, hogy története során először ott lesz-e a nyolc között a Monor. 

Hirdetés

Kellett egy kis idő a Monor SE-nek, míg belemelegedett az idei szezonba, hiszen egészen a tizenharmadik fordulóig kellett várni a Pest megyei kiscsapat első győzelmére a harmadosztály középső csoportjában. A rossz rajthoz hozzáadódott, hogy az NBIII-as mezőnyből két csapat is visszalépett, a Makó és a Balassagyarmat kiesésével pedig sokáig az utolsó helyen szerénykedett a Monor, amelynek a kupasorozat adott lendületet. 

 

A Monor októberben Cegléden szerezte meg első idei győzelmét a bajnokságban, és ez a siker szimbolikusnak is nevezhető, hiszen a MOL Magyar Kupa idei kiírásának első fordulójában is a Cegléd kiejtésével kezdett a csapat. A bajnokságban idegenben könnyebben ment, a kupasorozat első fordulójában azonban alaposan megszenvedett a Cegléddel a Monor, hiszen Hulicsár Máté a hosszabbításban, a 101. percben szerezte meg a monoriak továbbjutását jelentő gólt. A győzelem azonban meghozta az áttörést, hiszen azóta csak egyszer kapott ki a csapat. 

Fortuna fogta a Monor kezét 

Bár a bajnokságban nem akartak jönni az eredmények, a Magyar Kupában nem panaszkodhatott a szerencsére a Monor, hiszen megyei osztályú csapatokkal találkozott. A második fordulóban Székkutason nyert imponáló magabiztossággal (0-7), a harmadikban pedig Zalaszentgrótról távozott győzelemmel, bár Zalában megszenvedett a csapat, hiszen csak 3-2-re tudta legyőzni a megye I-es ellenfelét. A harmadik forduló újra egy magabiztos idegenbeli győzelmet hozott, az Amatőr Kupa-részvételért hajtó Nagyatád otthonában nyert 3-0-ra a Monor. 

Kiválasztott cikk: Óriásit mennek a somogyi lokálpatrióták

A fent említett ceglédi győzelem áttörte a gátat, a két kupameccs mellett a bajnokságban is sínre került a csapat, amely mutatós győzelmi sorozatot épített fel NBI-es klubok második csapataival szemben. A Monor legyőzte a Paks II-t, az MTK II-t és a Ferencváros II-t is, így bár az utolsó fordulóban kikapott a Dunaújvárostól, már nemcsak az utolsó helyről mozdult el, de már nem is áll kieső helyen az NBIII középső csoportjában. 

Négy fordulót még meg lehet úszni úgy, hogy egy csapat nem találkozik magasabb osztályú ellenféllel, a nyolcaddöntőben azonban már szinte biztos, hogy egy NBIII-as csapattól bravúr kell a továbbjutáshoz. A monoriak eddig csak egy velük egy osztályban szereplő csapattal találkoztak, az ötödik fordulóban viszont egy NBI-es csapatot, a tavalyi döntős Paksot sodorta az útjukba a sorsolás. Ez a feladat már nem ígérkezik könnyűnek, de a történelmi sikereket nem adják olcsón, márpedig a Monor még soha nem jutott a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában. 

Címlapkép: monorlabdarugas.hu

Hirdetés