Óriásit mennek a somogyi lokálpatrióták

2022. szeptember 30.

Nagyatádon csak helyi kötődésű játékosok futballoznak a helyi csapatban, és a somogyi lokálpatrióták hatalmas menetelésben vannak a szezon kezdete óta. Nemcsak minden meccsüket megnyerték, de még gólt sem kaptak idén, és a MOL Magyar Kupa negyedik fordulójában az osztálykülönbség ellenére sem lesznek esélytelenek a Monorral szemben. 

Hirdetés

Talán a teljes magyar futballpalettán sincs csapat, ami olyan elképesztő meneteléssel kezdte meg a szezont, mint a Nagyatád. A Somogy megyei városka csapata amellett, hogy a megyei I. osztályban veretlenül, 100 százalékos teljesítménnyel menetel, még gólt sem kapott az idei szezonban, és ezt a szokását a kupasorozatra is átmentette.

A nagyatádiak három meccs után kapott gól nélkül, 14-0-s gólkülönbséggel állnak a MOL Magyar Kupa negyedik fordulója előtt, és bár a következő ellenfél egy osztállyal felettük szerepel, szó sincs arról, hogy megijednének a Monortól.

“Kezdjük a legfontosabbal: a keretünk teljes egészében helyi kötődésű, csak nagyatádi, itt élő és itt nevelkedő játékosaink vannak” - mondta büszkén Csendes Balázs ügyvezető igazgató.

“Azt hiszem, az egész országban egyedülálló, hogy ennyire lokálpatrióta közösség alkosson egy csapatot. Itt mindenki abszolút a magáénak érzi a klubot, a város, a helyi vállalkozók és a szurkolók is így vannak ezzel” - mondta a sportvezető, aki korábban öt éven át volt az MLSZ Somogy megyei igazgatója.

Nem csak az 5. forduló a cél

A nagyatádiaknak eddig szerencséjük is volt a sorsolással, hiszen még nem találkoztak magasabb osztályban játszó ellenféllel, és a negyedik fordulóban sem lesznek esélytelenek a továbbjutásra. Az ellenfelük az NBIII középső csoportjának utolsó helyén álló, mind a kilenc idei bajnoki meccsét elveszítő Monor lesz.

32 KÖZÖTT!!!⚽⚽ Nagyatádi FC - Deszk SC 7-0 (4-0) Gólszerzőink: Horváth Péter 3, Vrban Nikolas, Jerkovic Marko 3 Szép volt fiúk!!🟢⚪

Posted by Nagyatádi FC on Saturday, September 17, 2022

“Már elkezdtük a felkészülést a mérkőzésre, azt is tudjuk, hogy bár nulla pont áll a nevük mellett, valójában szereztek már pontot, csak a visszalépések [idén két NBIII-as csapat is visszalépett, a Balassagyarmat és a Makó is a középső csoportban szerepeltek - a szerk] miatt semmissé vált a döntetlenjük. A lényeg, hogy harcos, sokat futó, igen fiatal brigád lesz az ellenfelünk, és hiába vagyunk kiváló formában, bravúr kellene a továbbjutásunkhoz” - mondta Csendes.

“Természetesen az öltözőben is téma, hogy a továbbjutásunk vélhetően Amatőr Kupa-döntőt érne, de én úgy vagyok vele, ezen a hídon majd átmegyünk, ha odaértünk. Őszintén szólva utána sem néztem, hogy állunk most ezzel a dologgal, mert nem akarok abba a hibába esni, hogy túl messzire tekintek előre.”

Az Amatőr Kupa is szóba kerül

A Magyar Kupában a legmesszebb jutó amatőrcsapatok döntőjére egyelőre három megyei osztályú klub pályázik. A Felsőzsolca és a Nyergesújfalu egyelőre előnyben van a Nagyatáddal szemben, ha mindhárom csapat kiesik a negyedik fordulóban, ők ketten játszhatják a döntőt, mert korábban mindketten ejtettek ki harmadosztályú csapatot. Ha azonban a Nagyatád kiejti a Monort, szinte biztosan ott lesz az Amatőr Kupa-döntőben, hiszen a Felsőzsolca az MTK-val, a Nyergesújfalu az első osztályú Mezőkövesddel találkozik a negyedik fordulóban.

2020/2021

Posted by Nagyatádi FC on Friday, July 22, 2022

“Nagyon fiatal csapat vagyunk, akad ugyan néhány idősebb játékos, mint például Nikolics Nemanja bátyja, Vukan, de a többség 22-23 éves. Számunkra a bajnokságban mindig a bajnoki cím a célkitűzés, ám ez nem jelenti automatikusan azt, hogy adott esetben vállalnánk az NBIII-as szereplést is. Nem akarjuk ugyanis túlvállalni magunkat, és veszélyeztetni a klub létét.”

“Bár nem volt egyértelmű célkitűzés a MOL Magyar Kupára, nagyon szeretnénk bejutni az ötödik fordulóba. Várhatóan szép számú közönség előtt, hazai pályán fogadhatjuk majd a Monort, és ha sikerül kiharcolnunk a továbbjutást, már beszélhetünk a nagyobb célokról is. De egyelőre csak a negyedik fordulóra koncentrálunk” - tette hozzá az ügyvezető. 

Hirdetés