Nem vidám a negyeddöntők formatérképe

2022. március 01.

A Kazincbarcika és a Paks az a két csapat, amik elég jó formában várják a MOL Magyar Kupa 6. fordulóját, a többieknek azonban bőven vannak gondjaik. A Győr-Vidi párharcban két idén még nyeretlen csapat meccsel, és a Honvéd-Fradin is két botladozó fél találkozik. Szokásos formatérképünk a ma délután kezdődő forduló előtt. 

Hirdetés

Nem mondhatjuk, hogy az egeket verdesi a MOL Magyar Kupa negyeddöntős mezőnyének formája. A két legnagyobb esélyesnek tartott csapat, a Ferencváros és a MOL Fehérvár is nehézkesen indította a tavaszi szezont, a Honvéd és az Újpest továbbra is a kiesés ellen harcol az NBI-ben, a két másodosztályú csapat pedig alig nyert meccset 2022-ben. A kivétel a Kazincbarcika, amely továbbra is nagyszerűen menetel az NBIII-ban.

Kazincbarcika-Paks (Március 1., kedd, 17:15, M4 Sport)

A barcikaiak megállíthatatlanok a harmadosztályban, bár a BKV Előre megközelítette őket, már újra meggyőző fölénnyel vezetik a keleti csoportot, és szinte biztos feljutónak tekinthetők. A KBSC három bajnokit játszott 2022-ben, mindhármat megnyerte, összesített gólkülönbsége 9-1 volt. 

Kiválasztott cikk: A Kazincbarcika az első negyeddöntős

Persze ettől még nem lesz esélyes a hazai pályán játszó borsodi csapat, hiszen ellenfele a két osztállyal feljebb játszó, az NBI legtöbb gólját szerző Paks lesz. Bognár György csapata továbbra is szórja a gólokat, legutóbbi öt bajnokiján 14 gólt vágott, és a negyedik helyre jött fel a tabellán. A paksiak tavasszal az Üllői úton hagyták helyben a Fradit (0-3), majd a MOL Fehérvárt is legyőzték (3-2), igaz, becsúszott közben egy hazai vereség a Gyirmót ellen. Kicsit kiszámíthatatlan, de mindenképpen esélyes a Paks.

Honvéd-Ferencváros (Március 1., kedd, 20:00, M4 Sport)

A forduló legnagyobb rangadója a negyeddöntők egyetlen NBI-es párharca, ahol a két legtöbbszörös döntős csap össze. Bár a két csapat meglehetősen távol áll egymástól a tabellán - a Ferencváros az első, a Honvédot pedig egyetlen pont választja el a már kieső Gyirmóttól -, az előző négy fordulóban pontosan ugyanúgy teljesített a két csapat (2 döntetlen, 1-1 vereség és győzelem). 

Kiválasztott cikk: Botka Endrének bakancslistás a Magyar Kupa

A Honvéd igazi kupaspecialista, hiszen a Fradi utolsó (2017-es) győzelme óta kétszer is döntőt játszhatott, és 2020-ban meg is nyerte a sorozatot, pedig a bajnokságban nem számít meghatározó csapatnak. Ezzel szemben a Ferencváros zsinórban nyeri a bajnokságokat, de a kupában 2017 óta az elődöntőig sem jutott el. Mindkét csapat edzőt váltott a téli időszakban, és még mindkettő keresgéli a fonalat, ezért teljességgel megtippelhetetlen, mi lesz a kupapárharc eredménye.

Békéscsaba-Újpest (Március 2., szerda, 20:00, M4 Sport) 

Schindler Szabolcs vezetésével komoly menetelésbe kezdett a Békéscsaba, a viharsarkiak nemcsak az NBII kiesőhelyéről nyomultak feljebb, de a MOL Magyar Kupában az első osztályú Gyirmót kiejtésével meneteltek be a legjobb nyolc közé. A csapat - főleg idegenben - azért még sokat botladozik, de hazai pályán elég régóta nem kapott ki, és ha nem is esélyesként, de mindenképpen a bravúr ígéretével várhatja lila vetélytársát. 

Kiválasztott cikk: Felültek a hullámra a viharsarki lilák

Az Újpest viszont három meccse veretlen az NBI-ben, és ezzel végre elkerült a kiesőhelyekről. A lilák élcsapatokkal szemben is jól szerepeltek, a Kisvárdától pontot raboltak, a Vidit pedig Fehérváron győzték le, így lassan a címvédő is olyan formába lendül, amilyet a szurkolói elvárnak tőle. Az Újpest továbbra sem küzdhet nagy célokért, de tavaly a kupában bebizonyította, hogy a bajnoki forma semmit nem számít a MOL Magyar Kupában.

ETO FC Győr-MOL Fehérvár (Március 3., csütörtök, 20:00, M4 Sport) 

Kevesebb szó esik róla - főleg, mióta az egyik fél a másodosztályban szerepel -, de a Győri-Vidi mindig is a Dunántúl egyik legnagyobb rangadója volt. A szurkolók számára rendkívül fontos összecsapás most két igencsak gyenge formában lévő csapatot sodor egymás nyomába.

Kiválasztott cikk: Elődöntőbe jutna a mesterhármas vágó győri tini

A két csapatban közös, hogy idén még csak a kupában nyertek meccset, igaz, mindketten alacsonyabb osztályú csapattal találkoztak. A bajnokikon azonban nem sok babér termett nekik, a MOL Fehérvár konkrétan ötmeccses vereségsorozatban van az NBI-ben, a Győr pedig két döntetlent tud felmutatni három vereség mellett. Az őszt kiválóan záró ETO FC még a feljutásért küzdők között állt, mostanra azonban a 9. helyig zuhant vissza az NBII-ben, a Vidi pedig nemcsak a dobogótól szakadt le, de már a negyedik helytől is megfosztotta a hétvégén 3-2-re nyerő Paks. 

Hirdetés