Elődöntőbe jutna a mesterhármas vágó győri tini

2022. február 14.

A vártnál jóval nehezebben, a mindössze 19 éves Farkas Balázs mesterhármasával tudta legyűrni az egy osztállyal alacsonyabban játszó Nagykanizsát az ETO FC, amely az elődöntőért a nyugati rangadón a MOL Fehérvárral találkozik. Az ETO fiatal csatárával az utánpótlásból kikerült játékosok perspektívájáról, a nagyszerűen küzdő kiscsapatról és a Vidi elleni rangadóról is beszélgettünk. 

Hirdetés

A MOL Magyar Kupa ötödik fordulójának talán legizgalmasabb párharcát Nagykanizsán vívták. A meccs előtt nem sokan adtak esélyt a harmadosztályú kanizsaiaknak, akik ennek ellenére kétszer is megszerezték a vezetést az egy osztállyal felettük szereplő ETO FC ellen, és a győriek csak a meccs hajrájában tudták a maguk javára fordítani a mérkőzést, holott bő egy órán át emberelőnyben is játszott az NBII-es csapat.

Óriási meccset játszott a Nagykanizsa és az ETO FC

Kredit: Nemzeti Sport 

A fordítás hőse nem az ETO egyik rutinos, sok nagy csatát megélt játékosa volt - már csak azért sem, mert a vendégek is sok fiatalnak adtak lehetőséget a kanizsai kupameccsen -, hanem a győri utánpótlásból a felnőtt keretbe került, mindössze 19 éves Farkas Balázs, aki zsenge kora ellenére egy szerénytelen mesterhármassal juttatta tovább a nagymúltú klubot.

“Arra már a meccs előtt is számítottam, hogy szerepet fogok kapni, de az csak az álmaimban jelent meg előttem, hogy mesterhármast fogok szerezni” - mondta a molkupa.hu-nak széles mosollyal a győriek támadója.

Mesterhármas: a “kis” Farkas nagy napja A MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében Nagykanizsán lépett pályára az ETO FC NB...

Posted by ETO FC hivatalos oldala on Wednesday, February 9, 2022

“Megkaptam a dicséreteket a meccs után, és nagyon boldog voltam, hogy ilyen látványosan tudtam élni a lehetőséggel, de a továbbjutás nem az én érdemem, hanem a csapaté. A lefújás után az volt az első dolgom, hogy megköszöntem a csapattársaimnak a támogatást és a rengeteg segítséget. Boldog vagyok, hogy ott vagyunk a legjobb nyolc között.”

Nem volt egy sétagalopp

“Hallgattuk volna egy ideig a szurkolóinktól, ha kiestünk volna” - sóhajtott nagyot Farkas, amikor felvetettük neki, hogy nem várt nehézségeket okozott a nagyszerűen küzdő Nagykanizsa. “Le a kalappal a hazaiak előtt, kicsit meg is lepett minket, hogy ilyen intenzitással vetették magukat a meccsbe, és szívvel-lélekkel harcoltak végig. Nagyon jó meccset játszottak, hiszen emberhátrányban is meg tudták szerezni a vezetést, és egészen az utolsó pillanatig nyílttá tudták tenni a továbbjutás kérdését.”

Kiválasztott cikk: Közel volt a csodához a hősies Nagykanizsa

A kanizsaiak az NBIII-ban sem számítanak meghatározó csapatnak, mégis hatalmas küzdelemre késztették az ETO-t. A hazaiak megszerezték a vezetést, majd még az első félidőben emberhátrányba kerültek, mégis újra előnybe tudtak kerülni, és ezt egészen a hajráig meg is tudták tartani. A 84. percben érkezett Farkas, és kiegyenlítet, majd két perccel később továbblőtte a csapatát.

“Nem mondom, kicsit feszültek voltunk, ahogy fogyott az idő, de közben azért tudtuk, hogy lesz még helyzetünk. Folyamatos nyomás alatt tartottuk az ellenfelet, sikerült higgadtnak maradnom a helyzeteknél, és ennek köszönhetően be tudtam lőni a továbbjutást érő ziccereket. Végül úgy alakult, hogy ennek köszönhetjük a továbbjutást.”

Egy győrinek helyén van a szíve

Farkas Balázs győri srác, végigjárta a teljes ETO-utánpótlást, idestova tizenhárom éve tartozik a klubhoz. A 19 éves támadó még visszajátszik a klub NBIII-as csapatába is, de egyre több szerephez jut a győriek felnőtt csapatában is, idén már 11 meccsen lépett pályára a Merkantil Bank Ligában.

“Győrben megbecsülik a saját utánpótlásból kikerülő játékosokat, folyamatosan érezzük a bizalmat, és látjuk az utat magunk előtt. A lehetőség adott, és most nekem különösen jól jött a kupában szerzett mesterhármas, mert a hétvégi bajnoki fordulóban már a kezdőcsapatban találtam magam” - mondta boldogan a játékos.

“Persze a kupameccs azért egészen más, mint egy bajnoki. Az NBII rendkívül kiegyenlített bajnokság, nagyon kicsik a különbségek, és nekem még sokat kell fejlődnöm, hogy stabil csapattagnak mondhassam magam. Mindenesetre a kupameccs jó beugró volt.”

Farkas Balázs Kesző parádé Nagykanizsán! Itt a tegnapi kupameccsünk összefoglalója!

Posted by ETO FC hivatalos oldala on Thursday, February 10, 2022

Nekiszegeztük Farkasnak a kérdést, hogy melyik a kedvenc gólja a kupában szerzett triplából. “A legfontosabb nyilván a továbbjutást érő találat volt, ami azért is kedves számomra, mert ballal, azaz a gyengébbik lábammal szereztem. De látványra mindenképpen a második a kedvencem, mert ott egy igen nehéz labdát kellett átvennem, és egyből ellőnöm. Szerencsére jól sikerült.”

Jön a dunántúli rangadó

Székesfehérváron és Győrben sincs a közelben olyan futballcsapat, amelyik ellen a szurkolókat is megmozgató rangadót játszana a helyi csapat. Bár a két város nincs olyan közel egymáshoz, mint a dunántúli ősrangadó, a Hali-Zete két résztvevője, de a Győr és a Vidi összecsapásai a két csapat szurkolótábora számára mindig kiemelt fontosságú összecsapás. A kupában az elődöntőért csap össze a két dunántúli klub.

“A sorsolás után arról beszélgettünk, hogy biztosan szép számmal jönnek majd ki szurkolók, hiszen ez komoly rangadónak számít. Nem mi vagyunk a párharc esélyesei, hiszen kiváló csapat a MOL Fehérvár, de egyszer már bizonyítottunk a Puskás Akadémia elleni párharcban is, és ott is sikerült továbbjutnunk.”

“A recept adott: szervezetten és okosan kell játszanunk, és akkor biztosan meg tudjuk nehezíteni a Vidi dolgát. Tovább akarunk jutni, és mivel a kupában egy meccsen dőlnek el a párharcok, ha mentálisan jó állapotban lépünk pályára, meglepetést okozhatunk. Ez a célunk, örömet akarunk okozni a szurkolóinknak” - zárta gondolatait a csatár.  

(Címlapkép: ETO FC Győr/eto.hu)

Hirdetés