Nem tudták borítani a papírformát a kiscsapatok

2023. február 08.

Az előző fordulóban a címvédő Ferencvárost kiejtő harmadosztályú Iváncsa ugyan vezetett a Budafok ellen, az NB II-es együttes azonban a második félidőben fordított és bejutott a legjobb nyolc közé a MOL Magyar Kupában. Még közelebb volt a bravúrhoz az ESMTK, de végül az NBI-es Kisvárda a hosszabbítás végén megszerezte a győztes gólt. 

Hirdetés

A nyolcaddöntő szerda kora délutáni összecsapásain nem jött a csoda, bár két csapat is közel volt hozzá, hogy az osztálykülönbség ellenére kiejtse ellenfelét. Az Iváncsa vezetett, és az első félidőben jobban is játszott a Budafoknál, ám a hajrában a másodosztályú XXII. kerületiek belőtték a győztes góljukat.

Az ESMTK még közelebb volt a bravúrhoz, hiszen a harmadosztályú erzsébeti kiscsapat az NBI dobogóján álló Kisvárda ellen hosszabbításig húzta a párharcot. Sőt, már csak pillanatok voltak hátra a büntetőrúgásokig, amikor a várdaiak gólt szereztek és bejutottak a legjobb nyolc közé.

Nagy harcra késztette az NBI dobogósát az NBIII-as kiscsapat

Kredit

Az élvonalbeli Paks magabiztos győzelmet aratott a harmadosztályú Monor otthonában, igaz, ebben segítségére volt az első félidőben egy kiállítás. A Monor emberhátrányban még szorossá tudta tenni az első félidőt, ám a másodikban a paksiak hengereltek. Az NBI-es csapatok diadalmenetét a ZTE tette teljessé, az egerszegiek - szintén a hajrában szerzett gólokkal - legyőzték a másodosztályú Békéscsabát, és ott lesznek a negyeddöntőben.

Címlapkép: Kisvárda FC/Facebook

MOL Magyar Kupa, nyolcaddöntő: 
Monor (NB III)-Paksi FC 1-5 (1-2) 
gól: Farkas 28. ill. Varga 17., Szélpál 20. Hahn 48., Skribek 67., 77. 

Békéscsaba 1912 Előre (NB II)-ZTE FC 0-2 (0-0) 
gól: Ikoba 81., Németh 87.

Iváncsa KSE (NB III)-Budafoki MTE (NB II) 1-2 (1-0) 
gól: Bányai 40. ill. Jagodics 54., Beke 81.

ESMTK (NB III)-Kisvárda Master Good 0-1 (0-0, 0-0)- hosszabbítás után
gól: Molnár (öngól) 123. 
   
később: ETO FC Győr (NB II)-Debreceni VSC 19.00
kedden játszották:
Vasas FC-Budapest Honvéd 2-0 (1-0)
múlt szerdán játszották:
MTK Budapest (NB II)-Mezőkövesd Zsóry FC 0-2 (0-1)

Hirdetés