A Vasas nyerte a budapesti rangadót

2023. február 07.

 A Vasas bejutott a negyeddöntőbe a MOL Magyar Kupában, amelynek keddi nyolcaddöntőjében 2-0-ra legyőzte a vendég a Budapest Honvéd együttesét. Az angyalföldiek továbbjutása nem volt érdemtelen, bár a gyorsan hátrányba kerülő Honvéd kezdeményezőbb volt, gólt azonban nem sikerült szereznie, a hajrában pedig a Vasas lezárta a meccset. 

Hirdetés

Az angyalföldiek a 22. percben szerezték meg a vezetést, akkor Holender Filip jobb oldali centerezésébe a középen érkező Zimonyi Dávid szúrt bele jó ütemben. A mezőnyjátékot tekintve a kiegyenlített első félidőt követően a második felvonásban végig a Budapest Honvéd kezdeményezett, de nem sok veszélyt jelentett a hazai kapura, kevés helyzetét kihagyta, így egyenlítenie nem sikerült. Sőt, a Vasas a 92. percben eldöntötte a párharcot, miután egy kontraakció végén Hinora Kristóf talált be.

🔴🔵⚽Zimonyi Dávid és Hinora Kristóf góljaival 2-0-ra nyertünk a Budapest Honvéd FC ellen, így továbbjutottunk a MOL...

Posted by Vasas FC on Tuesday, February 7, 2023

A Vasas öt év után tudta legyőzni a Honvédot, mostani sikerével csatlakozott a legjobb nyolc közé múlt héten bejutott Mezőkövesdhez. A negyeddöntők párosítását csütörtökön, az utolsó nyolcaddöntős összecsapás után tartják. A nyolc között a továbbjutás ugyancsak egy mérkőzésen dől el, a hivatalos játéknap március elseje.

(Címlapkép: Vasasfc.hu)
   
szerdán játsszák:
Monor (NB III)-Paksi FC 13.00
Békéscsaba 1912 Előre (NB II)-ZTE FC 13.00
Iváncsa KSE (NB III)-Budafoki MTE (NB II) 13.00
ESMTK (NB III)-Kisvárda Master Good 13.00
ETO FC Győr (NB II)-Debreceni VSC 19.00
csütörtökön játsszák:
Puskás Akadémia FC-Újpest FC 19.00
szerdán játszották:
MTK Budapest (NB II)-Mezőkövesd Zsóry FC 0-2 (0-1)

Hirdetés