Öt csoportra bontottuk a MK esélyeseit

2023. október 04.

Van két bombafavoritunk, néhány sima esélyesünk és persze a meglepetéseket is megpróbáljuk kiszimatolni. Harmincketten vannak, a negyedik forduló kulcsfontosságú lesz több csapat számára is, de az esélyeket nemcsak azért nehéz belőni, mert a bajnoki szereplésre nem lehet hagyatkozni. Azért mi nekifutottunk, és megpróbáltuk öt csoportba rendezni az esélyeseket.  

Hirdetés

Bár még csak egyetlen olyan forduló ment le, amiben már a két legmagasabb osztály csapatai is részt vettek, a bajnokságok már lassan két hónapja tartanak, így már a szurkolóknak is lehet megalapozott véleménye a MOL Magyar Kupával kapcsolatban. Vélhetően a negyedik fordulóig kell várnunk, míg a Tippmixpro fogadási ajánlatait láthatjuk a végső győztes kilétével kapcsolatban, de a molkupa.hu stábja nem vár eddig. Lássuk az esélyesek öt csoportját!

1. Ferencvárosi TC - Puskás Akadémia 

Nem nagy vállalás azt mondani, hogy aki ebből a párharcból továbbjut, az az ötödik fordulót a kupasorozat legnagyobb esélyeseként kezdheti meg. A 4. forduló rangadója ilyenformán tulajdonképpen az egész kupasorozat egyik legnagyobb rangadója, hiszen a Fradi mindig esélyes a végső győzelemre, a Puskás pedig nemcsak a zöld-fehérek mumusa, de igazi kupaspecialista is.

Kiválasztott cikk: A Fradi a mumusát kapta, lesz nyugati derbi is

A MOL Kupa Tv online adásában, az Út a Puskásba első epizódjában is elhangzott, hogy ha a Fradi túléli az őszi kupafordulót - amikor nagyon sűrű számára a naptár, hiszen a Konferencia Liga csoportkörében is szerepel -, akkor bombafavorittá lép elé a MOL Magyar Kupában, és ez hatványozottan igaz, ha a tavasz megélését az egyik legkelemmetlenebb ellenféllel szemben biztosítja be.

A Puskás játszott már kupadöntőt, és rendszeresen jól szerepel a sorozatban, tavaly is egészen az elődöntőig menetelt. Bár a kupameccs pályaválasztója a Ferencváros lesz, ez sem okoz nagy gondot a felcsútiaknak, akik már az idei bajnokságban is legyőzték egyszer a Fradit a Groupama Arénában.

2. Paksi FC, Újpest FC, Diósgyőri VTK

A három NBI-es csapat közül csak a paksiak nem nyertek még Magyar Kupát történelmük során, hármuk közül mégis a tolnaiak a legesélyesebbek. A Paks igazi kupamenő, két éve döntőt játszott, tavaly csak vitatható bírói döntések miatt nem jutott az elődöntőbe, és többször is bizonyították, hogy egy meccsen bárkit képesek legyőzni. Bár az esélyük sorsolásfüggő, nem szabad leírni őket.

2021-ben lila örömünnep volt a kupadöntő után 

Kredit: molkupa.hu 

Az Újpest három éve bizonyította, hogy akkor is tud kupát nyerni, ha a bajnokságban nincs jó szezonja, most ráadásul hosszú évek után először kimondottan jó kis csapatnak tűnnek a lilák. Egyelőre a sorsolásukra sem lehet panasz, az ötödik fordulóban szinte biztosan ott lesznek, és nagyon hasonló a helyzete a diósgyőrieknek is, akik újoncként harcolnak az európai kupahelyekért az OTP Bank Ligában.

3. MTK Budapest, DVSC

A budapestiek a kupasorozat történetének második legeredményesebb csapata, a debreceniek pedig a legjobb vidéki csapat címét birtokolják a MOL Magyar Kupában, és már éppen itt van az ideje, hogy valami nagyot mutassanak a kupasorozatban: a Loki tíz, az MTK tizenegy éve járt utoljára kupadöntőben. Érdekesség, hogy 2013-ban a DVSC pont mostani ellenfele, a Győr ellen nyert Magyar Kupát, egy évvel korábban pedig pont az akkor éppen másodosztályú MTK-t győzte le a fináléban - minden idők egyik legjobb döntőjében.

A debreceniek utoljára még a régi Puskásban ünnepelhettek 

Kredit: MTI Archív

Debrecenben egyértelmű cél, hogy újra kijusson Európába a csapat, és ezt a MOL Magyar Kupából a legegyszerűbb megtenni, hiszen hat győztes meccs kell csak hozzá. Az MTK újoncként valószínűleg nem az európai szereplést tűzte ki célul, de a budapesti kék-fehérek hagyományosan nagy kupamenők, a legjobb nyolcig szinte mindig eljut a csapat, onnan pedig már sorsolásfüggő is a szereplés.

4. Győr, Nyíregyháza, Vasas

Tavaly a Budafok nemcsak azt bizonyította be, hogy másodosztályú csapat is bejuthat a kupadöntőbe, de azt is, hogy a megnyeréséhez is közel tud kerülni. Három NBII-es élcsapat is van, amelyre jó lesz figyelnie az egész mezőnynek, és a sportfogadók is rámozdulhatnak a várhatóan kiemelkedően jó oddszokra, amiket majd a Tippmixpro kínál a csapatokra.

A győriek az elmúlt két évet kis túlzással az NB I-es csapatok abuzálásával töltötték, két éve egészen az elődöntőig mentek, de tavaly is ejtettek ki első osztályú csapatot. Idén egyértelműen a feljutás a célja az alaposan megerősödött ETO FC-nek, amely a kupában is jól mehet, bár ehhez már a 4. körben egy NBI-es csapatot kellene kiejtenie.

A győriek tavaly a Vidit is kiejtették 

Kredit: Fehérvár FC 

A Nyíregyháza remekel a Merkantil Bank Ligában, és bár a MOL Magyar Kupában alaposan megszenvedett a harmadik körben, nagyon egyben van most a Szpari, amelyre a 4. fordulóban is verhető ellenfél vár. A Vasas - a tavalyi elődöntős - játékereje alapján kiemelkedik a másodosztályból, egyáltalán nem lenne meglepetés, ha a kupasorozatban is jól menne a négyszeres kupagyőztes angyalföldi klub.

5. Honvéd, ZTE, Kecskemét

Egyik csapat sincs könnyű helyzetben, ami a bajnokságot illeti, de számtalanszor bebizonyosodott, hogy a kupasorozatban ez mit sem számít. Elég csak a MOL Magyar Kupa tavalyi szezonját megnézni: a legjobb négybe jutott csapatok közül a Vasas és a ZTE az első, a Budafok a másodosztályban tepert a kiesés ellen.

Egy-egy meccsre azonban nagyon is össze tudnak állni ezek a csapatok is, és mivel három egykori kupagyőztesről - és egy címvédőről - beszélünk, a veretes kupamúlt és a lelkes szurkolótábor is azt ígéri, ha lesz meglepetéscsapat az idei kupasorozatban, az közülük kerülhet ki. 

címlapkép: Puskás Akadémia FC/Facebook

Hirdetés