Mindent vinnének az orosházi csodatevők

2023. augusztus 17.

A Békés megyei futball egyik meghatározó csapata, az NB III-as osztályozós és megyei kupagyőztes Orosházi MTK-ULE 1913 a MOL Magyar Kupában is túl van már egy nagy dobáson, hiszen az első játéknapon egy NB III-as csapatot ejtett ki. A helyi legenda, Buza Barnabás által irányított csapat azonban még nem lakott jól, és a kupában is egy újabb nagyvadra fenheti a fogát. 

Hirdetés

Nemhogy előfordul, de egyenesen a kupasorozat esszenciája, amikor alacsonyabb osztályú csapatok magasabban szereplőket ejtenek ki. A MOL Magyar Kupa első fordulójában is akadtak Dávidok, akik legyőzték saját Góliátjukat, tehát nem ritka esemény ez, az viszont egyáltalán nem mindennapos, hogy egy megyei csapat feltörölje a pályát egy NB III-as ellenféllel. Orosházán pontosan ez történt az idei első játéknapon.

“Nekem is meglepetés volt, hogy ilyen magabiztosan nyertünk, mert a felkészülési meccseken egészen más arcát mutatta a csapatom, de persze nem bánom, hogy így alakult” - mondta széles mosollyal Buza Barnabás, az OMTK-ULE 1913 vezetőedzője a molkupa.hu-nak.

Az OMTK nem hagyta sokáig kétségek között őrlődni a szurkolóit a harmadosztályú Cegléd elleni kupameccsen, hiszen már a 7. percben megszerezte a vezetést, tíz perccel később pedig már 3-0 állt az eredményjelzőn. Az orosházi szakember elmondta, a második félidő elején volt egy kis nyomás a Cegléd részéről, de a negyedik gól mindent eldöntött. A vége kiütés, 5-0 lett.

Egy rutinos csapat

“Nem hiszem, hogy lebecsült volna minket a Cegléd, hiszen mindenki tudja, hogy az első gólig egy alacsonyabb osztályú csapat ellen is muszáj hajtani. Inkább arról volt szó, hogy nagyon jól álltunk bele a meccsbe, és fontos volt, hogy az első három helyzetünket kivétel nélkül értékesítettük. Nem hiszem, hogy úgy jöttek hozzánk, hogy könnyű meccsre számítottak, az viszont biztos, hogy alaposan megleptük őket” - mondta Buza, aki korábban éveken át játékosként szolgálta az orosházi klubot.

Alaposan elverte a Ceglédet a csapat 

Kredit: OMTK-ULE 1913

Az OMTK, bár megyei osztályú csapat, egyáltalán nem lebecsülendő ellenfél egy harmadosztályú klub számára sem. Az orosháziak a legutóbbi szezonban második helyen zártak a békési bajnokságban, valamint megnyerték a megyei kupát (utóbbit elképesztő thriller után), és csak az osztályozón maradtak alul, ezért nem NB III-as klubként kezdték meg a kupasorozatot.

“Idén is a feljutás a célunk” - szögezte le Buza. “Jól igazoltunk és egyébként is erős csapatunk volt már tavaly is. Van néhány fiatal játékosunk, de a csapat gerincét rutinos futballisták alkotják, többnek NB III-as tapasztalata is van, ráadásul fizikailag is az erős csapatok közé tartozunk. Ezért nem is ijedünk meg egy harmadosztályú ellenféltől sem, mert az a célunk, hogy jövőre egy ligában játsszunk velük.”

“Ehhez nem jött rosszul, hogy a kupasorozatban egyből kiejtettünk egy NB III-as klubot, mert ez a vezetőségnek, a szakmai stábnak és a játékosoknak is megmutatta, hogy joggal reménykedünk a feljutásban. Persze attól eltekintettem volna, hogy újra harmadosztályú csapattal kelljen játszanunk” - tette hozzá nevetve a második forduló sorsolására utalva.

A Kerület ellen sem adják fel

“Úgy gondolom, a III. Kerület erősebb csapat a Ceglédnél, bár ahogy néztem, az első fordulóban ők is alaposan megszenvedtek egy megyei osztályú csapat otthonában, ami azt mutatja, hogy nekünk is lehet esélyünk. Egyébként is úgy gondolom, a mi játékoskeretünk erőssége alapján közelebb van a harmadosztályhoz, mint a megyéhez.”

A III. Kerület látszólag valóban megszenvedett a Felsőpakony otthonában, hiszen csak 4-3-ra tudott nyerni a megyei osztályú ellenféllel szemben, de ha jobban megnézzük, már egy másfajta meccskép bontakozik ki a szemünk előtt: az óbudaiak a szünetben 3-0-ra vezettek, sőt volt 4-0 is, a kiengedő vendégcsapatot tudta meglepni a lelkesen küzdő Felsőpakony, amely a továbbjutás kiharcolásától azért elég messze volt.

A III. Kerületi TVE jóval nehezebb ellenfélnek ígérkezik 

Kredit: III. Kerületi TVE

“Még egy kört nagyon jó lenne menni, nemcsak azért, mert az azt jelentené, hogy két bravúrt is bemutat a csapat, hanem azért is, mert a harmadik fordulóból már elérhetővé válhatna az Amatőr Kupa is. Ahogy említettem, minél több aranyérem begyűjtését tervezzük idén, a megyei bajnokság és a megyei kupa mellett egy országos trófea egészen álomszerű lenne.”

“Ahhoz, hogy ilyen bátor célokat tűzzünk magunk elé, nagyon kell az a fajta támogatás, amit az elnök úr a csapat rendelkezésére bocsát. Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen minden körülmény adott: szép sporttelepen, jó körülmények között készülhetünk és az elnök úr úgy erősíti meg a csapatot, ahogy kérem. Jó úton halad most az orosházi futball” - tette hozzá az OMTK-t már hatodik éve irányító szakember.  

Hirdetés