Mindenkit maga alá gyűr a putnoki gólgép

2023. augusztus 22.

Április óta minden meccsét megnyerte a Putnok FC, amely nemcsak az NB III-ban, de a MOL Magyar Kupában is megállíthatatlanul menetel, hiszen örökös gólrekordot állított be a Mátraterenye elleni meccsen az első fordulóban. A putnoki vezetőedzővel a csapat szerkezetéről, a fiatalság lendületéről és az álmokról beszélgettünk.  

Hirdetés

A MOL Magyar Kupa történetében abszolút rekordnak számító góltermés egyáltalán nem meglepő a putnokiaktól, hiszen éppen mutatós győzelmi sorozatot épít a csapat, az ellenfele pedig a megye II-es Mátraterenye volt. Ettől még persze brutális teljesítmény a tizenhat szerzett gól, de Szala Ákos vezetőedző szerint egyáltalán nem az volt a cél, hogy földbe döngöljék az ellenfelet.

Kiválasztott cikk: A gólrekord kérdését az első fordulóban lezártuk

“Nagyon kedvesen fogadtak a hazaiak, meg is vendégeltek minket, és persze nem az volt a célunk, hogy megalázzuk a vendéglátónkat, hanem úgy gondoltuk, azzal tiszteljük meg őket, ha a legjobbunkat nyújtjuk. Ezen kívül nagyon fiatal csapatunk van, mindenki nagyon akar, aki a pályára kerül, ennek is volt köszönhető, hogy ilyen sok gólt szereztünk” - magyarázta a vezetőedző.

Csak a következő meccs számít

A MOL Magyar Kupában gólzáporral nyitó putnokiak a bajnokságban sem kezdtek éppen rosszul, az NBIII észak-keleti csoportjának egyetlen száz százalékos csapataként az élen állnak, a gólkülönbségük pedig négy meccs után már +10-es.

“Április 16-án veszítettünk pontot utoljára - mondta büszkén Szala - azóta tizenegy meccset nyertünk zsinórban. Hogy mi a titok? Nem tudok ilyesmit mondani, egyszerűen tesszük a dolgunkat és mindig az előttünk álló feladatra koncentrálunk.”

“Nagyon fiatal a csapatunk, mert elsősorban olyan játékosokat keresünk, akik sportemberként is közénk illenek, és az igazolásainknál is azokat a futballistákat kerestünk, akikben megláttuk, amit más klubok nem. Emiatt van, hogy mindenkit szétfeszít a bizonyítási vágy, megyünk előre, bárki is az ellenfél, és a lendület viszi előre a csapatot.”

Ontja a gólokat a putnokiak fiatal csapata 

Kredit: Putnok FC/Facebook

“A játékunk az ellenféltől is függ, de abból nem engedünk, hogy minden meccsen próbálunk futballozni. Ez az olyan pillanatokban derül ki, mint a kupameccs, ahol az utolsó percekben, 16 gólos előnyben is sprintbe vittük vissza a labdát a középkezdéshez, hogy újra tudjunk támadni” - tette hozzá a vezetőedző.

Menni előre, amíg lehet

Szala elmondta, nem volt kimondott célkitűzés a csapat előtt sem a bajnokságra, sem a MOL Magyar Kupára, de mind a játékosban, mint a szakmai stábban megfogalmazódtak már komoly célok.

“Tavaly egy középcsapatot akartunk összehozni, erre a második helyen végeztünk a bajnokságban. Ebből persze nem következik semmi az idei évre, de megvan az önbizalmunk és a játékunk ahhoz, hogy szép eredményeket érjünk el a bajnokságban és a kupasorozatban is. Először maradjunk rajta a győzelmi úton és majd mikor látjuk hova fut ki a dolog Ráérünk akkor azon gondolkodni hova juthatunk a bajnokságban, a kupában pedig minél tovább szeretnénk jutni.”

A Mátraterenye otthonában kinyílt a gólzsák

Kredit: Putnok FC/Facebook

A MOL Magyar Kupa második fordulójában egy észak-keleti derbit játszik a Putnok, amely a Sényővel került egy párba. A két csapat egy osztályban szerepel, és bár földrajzilag nincsenek közel egymáshoz, Szala szerint ez egy amolyan miniderbi.

“Nincs komoly rivalizálás a két csapat között, sőt inkább amiatt számít presztízsmeccsnek, mert nagyon jó a kapcsolat a két klub között, akár vezetőségi szinten, akár a játékosok között.”

A sorsolás érdekessége, hogy az első forduló két legtöbb gólt szerző csapata néz szembe augusztus 26-án, hiszen a Putnok tizenhat góljához a Sényő-Carnifex tizenegyet vágott a Berkenye otthonában (igaz, ők kaptak is kettőt), azaz a két csapat összesen huszonhét gólt lőtt, és mindkettőben volt egy-egy ötgólos játékos.

“Természetesen tudjuk, hogy ők is sok gólt szereztek és készülünk is rá, hogy kiváló támadóik vannak. Biztos vagyok benne, hogy nehéz meccs vár ránk még hazai pályán is, de nagyon szeretnénk továbbjutni. A hét közben fontos meccs vár ránk a Salgótarján ellen, de szó sincs róla, hogy tartalékolnánk, a lehető legerősebb csapattal várjuk a Sényőt, és csak a kupameccs után kezdünk foglalkozni a bajnokikkal.” 

Címlapkép: Putnok FC/Facebook

Hirdetés