Senki nem mehet a biztosra a 2. fordulóban

2023. augusztus 14.

Csodás kupasztorikból nem volt hiány az első fordulóban sem, és ez nem változik a második játéknapra sem: összesorsolták a két gólgépet, a Putnok-Sényő párharc résztvevői az első körben összesen 27 gólt vágtak, lesznek megyei rangadók az NB III-ból és mindenkit óvatosságra int a megyei osztályú Orosháza, amely szétverte harmadosztályú ellenfelét az előző körben. 

Hirdetés

Kialakult a MOL Magyar Kupa második fordulójának teljes mezőnye, miután a Haladás VSE és a Komárom nyerte az első forduló elmaradt mérkőzéseit. A szombathelyiek a Csornát fogadják a második körben, a Komárom pedig a Perbál vendége lesz.

Kiválasztott cikk: Elkészült a második forduló sorsolása

Bár a második játéknapon még az elsőhöz hasonlóan csak a jobbára amatőrökből álló mezőny találkozik (a harmadik fordulóban lépnek be az első- és másodosztály klubjai), azért bőven akad érdekes párosítás.

Egymás ellen vonul a két óriásölő

Az első fordulóban öt csapat tudott magasabb osztályban szereplő ellenfelet kiejteni, közülük négy megye I-es csapat vert NB III-as csapatot, és akad egy megye II-es csodatvőnk is. A Mezőmegyer lett az egyetlen ötödosztályú csapat, amely megérte a második fordulót, az első fordulóban a megyei osztályú Dunavarsányt kiejtő kiscsapatra most még nehezebb feladat vár, hiszen az NB III-as BKV Előrével találkozik.

A másik négy bravúrcsapat közül kettőt összesorsoltak a második körre. A Füzesgyarmatot kiejtő Algyő lesz a pályaválasztó a Hódmezővásárhelyt legyőző Pilissel szemben. Nem volt ilyen szerencséje a Szekszárd ellen továbbjutó Bólyi SE-nek, hiszen ők újra harmadosztályú ellenfelet kaptak, méghozzá a Nagykanizsát, és ugyanígy járt az Orosháza is.

Óriási győzelmet aratott az első fordulóban az OMTK

Kredit: OMTK-ULE 1913

Az OMTK-nál azonban érdemes megállni egy percre, hiszen míg a többi megyei osztályú óriásölő egy gólokkal tudta legyőzni ellenfeleit, addig az orosháziak irgalmatlanul elverték a Ceglédet: a hazaiak nem sokat szöszöltek, már a 17. percben 3-0-ra vezettek, és a lefújásig nem vették le a lábukat a gázról. A vége 5-0 lett, és ez komoly figyelmeztetés a második fordulóban Orosházára utazó egykori kupagyőztesnek, a III. Kerületi TVE-nek is.

További érdekes párosítások

Tavaly nem kevesebb, mint négy harmadosztályú csapat jutott a legjobb 16 közé a MOL Magyar Kupában, és az első fordulót a Monor, a Békéscsaba és az ESMTK is sikerrel vette. Nem úgy a tavalyi év nagy bravúrját szállító Iváncsa, amely idén biztosan nem ejti ki a Ferencvárost, hiszen a Pénzügyőrrel szemben kiesett az első körben. A nyolc közé már tavaly sem jutott be egyikük sem, bár az erzsébetiek ehhez nagyon közel kerültek, csak a hosszabbítás utolsó pillanatában kapott góllal ejtette ki őket a Kisvárda.

Az ESMTK-ra megyei osztályú ellenfél vár a második körben, a Békéscsabát és a Monort pedig összesorsolták, így a tavalyi bravúrhalmozó harmadosztályú kontingensnek mindössze a fele lehet ott az idei harmadik fordulóban. Lesznek még harmadosztályú rangadók szép számmal, ráadásul többen közülük egy osztályban szerepelnek a bajnokságban is: Északkeleten a Tiszaújváros-Tiszafüred, a DEAC-Hatvan és a Putnok-Sényő párosokat sorsoltak össze. Utóbbi párossal kapcsolatban van más érdekesség is.

Kiválasztott cikk: Beindultak a törpék és a gólgyártás is

Az első forduló két nagy gólvágóját összesorsolták, a tizenhat gólt vágó Putnok fogadja a tizenegyig jutó Sényőt, ráadásul mindkét csapat felvonultat egy-egy ötgólos csatárt (ez azért érdekes, mert tavaly hattal már gólkirályi címet lehetett szerezni. A putnokiaktól Bökönyi Adrián, a sényőiektől Kovács Ádám Tibor jutott öt találatig, és az egyikük biztosan ott lesz a harmadik fordulóban is. 

Címlapkép: Putnok FC/Facebook

Hirdetés