Megyei csatárt üldöz a kupamezőny

2024. március 18.

A MOL Magyar Kupa gólkirályi címéért küzdők versenyében egy megyei osztályban játszó csatár, a budaörsi Murai Sándor áll az élen, de mögötte is nagy a mozgás. A legjobb versenyben lévő csatár a négy góllal álló (és címvédő) Beke Péter, de a majdani győztesre még három meccs vár, így bőven lesz még lehetőség befogni az élen loholó csatárt, aki két mesterhármast is szerzett idén. 

Hirdetés

Furcsa dolog a MOL Magyar Kupa gólkirályi címe, hiszen például ritkán fordul elő, hogy a címért küzdő csatárok ugyanannyi meccset játszanának. Itt van például a tavalyi kupaszezon, amikor is Beke Péter - és csapata, a Budafok - csak a harmadik fordulóban csatlakozott a kupamezőnyhöz, vagy talán még jobb példa egy évvelkorábbról Myrto Uzuni, aki csak két meccset játszott, mégis ő lett a legeredményesebb góllövő.

Hiába tart már a negyeddöntőknél a kupasorozat, a gólkirály személyét továbbra sem nagyon lehet megtippelni. A helyzet ugyanis úgy áll, hogy egy hétgólos és két ötgólos csatár áll az élen, ám egyikük sem gyarapíthatja tovább góljai számát, hiszen a csapatuk már nincs versenyben. Beke Péternek tavalyról ismerős lehet a helyzet, hiszen legutóbb is úgy lett (társ)gólkirály, hogy megyei osztályú csatárokat kellett utolérnie a kupaszezon hajrájában.

Kiválasztott cikk: A gólkirály álmatlan éjszakái

Idén Murai Sándor reménykedhet benne, hogy senki nem éri utol a mezőnyből, a budaörsi csatár egymás után két mesterhármast is hintett, az első fordulóban a Balatonfüred, a másodikban a Lábatlan ellen. A hétgólos csatárt ketten követik, Bökönyi Adrián egyetlen meccsen lőtt ötöt (a gólrekordot hozó Mátraterenye-Putnok 1-16-os párharcban), és hasonló elosztásban szórta a gólokat a sényői Kovács Ádám, aki Berkenye elleni 2-11-re megnyert mérkőzésen talált be ötször.

Beke Peti, a kupaspecialista

A gólkirályi cím védője idén is a legjobb a versenyben lévők között, négy gólt szerzett eddig a sorozatban és egy meccs még biztosan vár rá. Ahogy tavaly, úgy idén is van már egy mesterhármasa, de abban a különleges helyzetben van, hogy azt még a Paks játékosaként szerezte ősszel, tavasszal viszont már a Nyíregyháza Spartacus színeiben talált be, ahova a több játéklehetőség reményében igazolt.

Szentlőrinc - Szpari 1-5 93. perc GÓÓÓL! Egymást zavarták a hazai védők, Beke Péter pedig megszerezte a labdát, majd a kapuba lőtt, 1-5.

Posted by Nyíregyháza Spartacus FC on Thursday, February 29, 2024

Szorosan Beke mögött már nagyobb a mozgás, három góllal áll a gólkirály csapattársa, az előző fordulóban Szentlőrincen triplázó Novák Csanád, illetve a nyolcaddöntőben két gólig jutó Marin Jurina. Utóbbi az MTK játékosa, és a budapesti kék-fehérek között nem ő áll egyedül három találattal, Kovács Patrik és Molnár Rajmund is háromszor köszönt be.

Bekéhez hasonló helyzetben van egyébként újdonsült csapattársa, Vida Kristopher is, aki ősszel a Kisvárda színeiben szerzett mesterhármast, ám az egykori holland légiós sem volt elégedett a neki jutó játékpercekkel, ezért szintén Nyíregyházára tette át a székhelyét.  

Kétgólosból akad szép számmal, Berecz Zsombor (Vasas), Driton Camaj, Rafal Makowski és Bohdan Melnyik (Kisvárda), Könyves Norbert (Paks), Ifj. Lisztes Krisztián, Kwabena Owusu, Aleksandar Pesic (Ferencváros), Stieber Zoltán és Nemanja Antonov (MTK) is két góllal áll a versenyben. 

Címlapkép: Paksi FC/Facebook

Hirdetés