Kupadöntő: Kit vennél ki az ellenfél csapatából?

2023. május 03.

Bár a MOL Magyar Kupa döntője előtt beszélgettünk hosszabban Mátyus Jánossal és Boér Gáborral, készült velük egy extra tartalom is: az interjúk után mindkét szakember megkapta ugyanazt az öt kérdést, hogy ezzel a páros interjúval vezessük fel a kupadöntőt. Órákon belül kiderül, kinek volt igaza, no meg az is, hogy ki lesz a MK-történelem tizenkilencedik kupagyőztese. 

Hirdetés

Eljött a nagy nap, a Budafoki MTE és a Zalaegerszegi TE összecsap a MOL Magyar Kupa döntőjében. Az utóbbi hetekben számtalan érintettet szólaltattunk meg, beszélgettünk vezérszurkolókkal, no meg persze a csapatok nagyköveteivel a MOL Kupa Tv adásaiban, csináltunk interjút budafoki és egerszegi játékosokkal, hazai - és vendégedzőkkel, sportigazgatóval, elemeztük az esélyeket és megpróbáltuk megtippelni a végeredményt.

A végére hagytuk a legjobbat. Közvetlenül a döntő előtt lesz ugyanis csak igazán érdekes, ha mindkét edzőnek feltesszük ugyanazt az öt kérdést a fináléval kapcsolatban. Lássuk.

Mi az ellenfél legnagyobb erőssége?

Mátyus János (Budafok): A mi szempontunkból nézve elsősorban az, hogy egészen kiváló légiósaik vannak, ami fontos különbség egy első- és egy másodosztályú csapat között. De ha összességében nézzük, a ZTE legnagyobb erőssége egyértelműen a játékosaik makulátlan fizikai állapota.

Az egerszegi futógépektől tart Mátyus 

Kredit: ZTE FC

Boér Gábor (Zalaegerszeg): Először is a szakmai munka minőségét emelném ki, Mátyus Janiék kiválóan dolgoznak, aminek az eredménye a másik nagy erőssége a csapatnak: az öltözői kohézió és a nagyszerű közösség. És ezt az elért sikerek csak még inkább felerősítették.

Ha egy játékost kivehetnél az ellenfélből, ki lenne az?

Boér: Biztosan sokan azt várták, hogy Beke Petit mondom, de - maximális tisztelettel a kiváló formában lévő csatárnak - nálam csak a harmadik lenne. Az első nálam nem is kérdés: Jagodics Márk. Őt látom kívülről a csapat vezérének, és biztos vagyok benne, hogy nagyon megérezné a hiányát a Budafok. A második választottam pedig Soltész István lenne.

Mátyus Jani meglepő döntést hozott 

Kredit: Budafoki MTE

Mátyus: Lehet érzelmi alapon is mondani? Mert akkor biztos, hogy Mocsi Attit mondom. Ő az én emberem, 18 éves volt, amikor kiszúrtuk és a Haladáshoz vittük. Nagyon kedvelem a srácot, büszke vagyok rá, hogy már válogatott játékosnak mondhatja magát. Szóval sikerült embert csinálnunk belőle :)

A saját csapatodból kit szeretnél, hogy az élete meccsét játssza a döntőben?

Mátyus: Könnyebb lenne, ha tudnám, milyen meccskép alakul ki, de az biztos, hogy vagy a centert, vagy a kapust mondanám. Látatlanban? Akkor legyen a center.

Boér: Biztosan az egyik támadómat választanám. Mondanék nevet is, de egyelőre nem tudom, ki fog kezdeni a kupadöntőben. :)

Mi lesz a döntő végeredménye?

Boér: Nagyon szoros meccs lesz, úgy gondolom, minimális különbség lesz, de a mi javunkra.

Mátyus: A rendes játékidő végeredménye 1-1 lesz. A hosszabbítást, még kevésbé a 11-eseket pedig teljesen lehetetlen megtippelni.

Lenne valamilyen vállalásod, ha Magyar Kupát nyerne a csapatod?

Mátyus: Nemrég elkezdtem futni, hogy kondiban tartsam magam. Egyelőre nem szakítom meg magam, nyolc kilométert futok, amit ötvenkét perc környékén teljesítek. Ha a Budafok megnyeri a kupadöntőt, leviszem az időmet 45 percre.

Boér: Nos, ez nem annyira vállalás, mint inkább ígéret: ha megnyerjük a kupát, mindig hálás szívvel és nagy tisztelettel fogok az elődömre gondolni, aki lehetővé tette számomra, hogy beugorva, mindössze egyetlen meccsel kupagyőztes legyek. A munka oroszlánrészét ők végezték el, ráadásul kiváló állapotban lévő játékosokat örököltem meg Ricardo Moniztól. 

Hirdetés