Könnyen lehet, hogy új kupagyőztesünk lesz

2022. november 04.

Csak hét olyan csapat jutott a legjobb tizenhat közé a MOL Magyar Kupa idei kiírásában, akik már tudják, milyen érzés a magasba emelni a kupatrófeát. Mivel négyet is összesorsoltak közülük, a fennmaradó három pedig nem mondható esélyesnek, egyre nagyobb az esélye, hogy a Tippmixpro oddszmestereinek igazuk lesz és idén új győztes avatunk a kupasorozatban. 

Hirdetés

A tizennyolc egykori Magyar Kupa-győztesből mindössze heten jutottak a legjobb tizenhat közé a MOL Magyar Kupa idei kiírásában. Ezt a számot illik egyből árnyalni, hiszen akad az egykori győztesek között olyan klub, amely már nem létezik (ilyen az első vidéki győztes, a debreceni Bocskai, illetve a jogutód nélkül megszűnt Matáv Sopron is), ám ettől még komoly meglepetés, hogy a kupasorozat több nagyágyúja sincs ott a nyolcaddöntőben. 

Kiválasztott cikk: Három korábbi döntős párosítás a nyolcaddöntőben

A legnagyobb sokk nyilvánvalóan a MOL Magyar Kupa történetének toronymagasan legeredményesebb csapata, a 24 trófeával büszkélkedő Ferencváros hiánya, amelyet a harmadosztályú Iváncsa ejtett ki óriási bravúrt bemutatva. Bár a Kecskemét csak egyszer nyerte meg a kupát, idén a lilák kiesése is a komoly meglepetések közé tartozik, hiszen egészen kimagasló szezont futnak a kecskemétiek, a bajnokságban jelenleg a második helyen állnak. A harmadik egykori győztes, aki komoly hiányzónak mondható, a kétszeres győztes MOL Fehérvár, igaz a Vidinek megvan a mentsége a kiesésre, hiszen a kiváló formát mutató Puskás Akadémiával szemben esett ki. 

Akik még befuthatnak 

Az már most leszögezhető, hogy a hét állva maradt kupagyőztes közül nem mindenki fog bejutni a legjobb nyolc közé, mert két párban is egykori győztesek csapnak össze. A négy kupagyőzelemmel büszkélkedő Győr a hatszoros győztes Debrecent fogadja a nyolcaddöntőben, míg a szintén négy sikerrel álló Vasas a nyolc kupatrófeával bíró Honvédot látja vendégül. A fennmaradó egykori győztesek, az MTK, az Újpest és a Békéscsaba akár mind bejuthatnak a legjobb nyolc közé, igaz, esélyesnek egyikük sem mondható. 

A másodosztályban is csak botladozó, kieső helyen álló békéscsabaiak az NBI. középmezőnyében álló ZTE-t fogadják majd februárban, a szintén másodosztályú MTK a Mezőkövesdet látja vendégül, az Újpest pedig a Puskás Akadémia otthonába utazik. Az sem zárható tehát ki, hogy csak két egykori győztes lesz a legjobb nyolc között - annyi viszont biztosan lesz. 

Kiválasztott cikk: Már a Kisvárda és a Paks a favorit

Ha a Tippmixpro oddszaiból indulunk ki, idén új győztest avatunk a MOL Magyar Kupában. A Szerencsejáték Zrt oddszmesterei szerint a két legesélyesebb csapat jelenleg a Kisvárda, illetve a tavalyi döntős Paks, a négyszeres szorzóval fogadható csapatok mögött pedig a szintén nyeretlen, egyszeres döntős Mezőkövesdet találjuk. 

Hirdetés