Így várják a nyolcaddöntőt a MOL MK csapatai

2021. február 22.

A MOL Magyar Kupa nyolcaddöntői közül kiemelkedik a Ferencváros-MOL Fehérvár rangadó, de kiváló formában várja a negyeddöntőbe jutásról döntő meccset a Mezőkövesd és a Paks is. Azt már biztosan tudjuk, hogy lesz másodosztályú csapat a legjobb nyolc között, és kíváncsian várjuk, az egyetlen NBIII-as csapatként bejutó Tállya mihez kezd az MTK-val. A cikkből az is kiderül, melyik meccseket adja élőben az M4 Sport. 

Hirdetés

A hét közben újra a MOL Magyar Kupa veszi át a hatalmat a magyar futballban, kedden és szerdán már a legjobb nyolc közép jutásért lépnek pályára a sorozat csapatai. Alábbi összeállításunkban egy rövid formamustrát tartunk, hogy lássuk, milyen előjelekkel futnak neki a nyolcaddöntőnek a legjobb magyar csapatok. A teljes NBI-es mezőny mellett három NBII-es és egy NBIII-as csapatot is láthatunk a pályákon. 

Kiválasztott cikk: Az összes NBI-es csapat ott lesz a nyolcaddöntőben

23.02. 17:30, Mezőkövesd-Diósgyőri VTK (M4 Sport)
Mióta Pintér Attila átvette a csapatot, egy egészen más Mezőkövesdet látunk a pályán. A MOL Magyar Kupa legjobb 32 csapata között az Ajkát ejtette ki a tavalyi döntős csapat, a bajnokságban pedig többek között a Fradi otthonából is pontot lopott. A Diósgyőrnél is bejött az edzőváltás, bár még mindig az utolsó helyen áll a bajnokságban a csapat, az eredmények már javulnak, legutóbb éppen Fehérváron győzték le a Vidit.

A diósgyőriek az egyik megyei csapatot, a Tarpát győzték le a 32 között

Kredit: DVTK.eu

24.02. 13:00, Paks-Budafok
A szezon egyik legkellemesebb meglepetése a Paks, amely játékával és eredményeivel is alaposan meglepte a mezőnyt. Bognár György csapata a dobogóval kacérkodik, miközben ellenfele a kiesés ellen küzd, bár a Budafok az idei kupasorozat legnagyobb gólkülönbségű győzelmével jutott a nyolcaddöntőbe. A két csapat három fordulóval ezelőtt a bajnokságban is találkozott, a Paks 4-1-re győzött, de távolról sem volt ilyen sima a meccs.

24.02. 13:00, Tállya-MTK Budapest
A MOL Magyar Kupa legnagyobb óriásölője az NBIII-as Tállya KSE, amely egyetlen harmadosztályú csapatként verekedte be magát a legjobb 16 közé. Az MTK elleni meccsen nemcsak az osztálykülönbség szól a vendégek mellett, hanem az is, hogy az utóbbi években többször is találkozott a kupában a két csapat, és az MTK minden alkalommal alaposan megszórta a Tállyát.

Kiválasztott cikk: Tállyán csak a bravúrra akarnak emlékezni

24.02. 14:00, Zalaegerszeg-Honvéd FC (M4 Sport)
Egyik csapat sincs nagy formában, bár a ZTE lezárta hárommeccses vereségsorozatát az Újpest elleni győzelemmel a legutóbbi fordulóban. A Honvéd azonban hiába váltott edzőt, zsinórban harmadszor is kikapott, és továbbra is a kiesőzónában találjuk a MOL Magyar Kupa címvédőjét.

A címvédőre kemény meccs vár Zalaegerszegen 

Kredit: MTI 

24.02. 16:00, Debreceni VSC-BFC Siófok
A debreceniek nem panaszkodhatnak a sorsolásra, hiszen a másodosztályt komoly előnnyel vezető DVSC úgy juthat a legjobb nyolc közé a MOL Magyar Kupában, hogy nem találkozott első osztályú csapattal. A debreceni edzőváltás után komoly győzelemmel mutatkozott be Huszti Szabolcs, miközben a Siófok a másodosztály középmezőnyének az alján szerénykedik, és legutóbbi két mérkőzését elveszítette. Vajon lesz-e idén is olyan siófoki menetelés, mint szűk négy évtizeddel ezelőtt? 

Kiválasztott cikk: A legnagyobb óriásölőből lett az első NBII-es kupagyőztes

24.02. 16:00, Puskás Akadémia-Újpest
2019-ben kupadöntőt játszott a két csapat, az emlékezetes, hosszabbításba, majd büntetőrúgásokba torkolló finálét végül az újpestiek nyerték. Most egészen más alapállásból vág neki a meccsnek a két csapat, hiszen míg a felcsútiak magabiztos győzelmi szériájával már a második helyre rakétázta fel magát, addig az újpestiek a tabella alján a kiesés ellen küzdenek, a legutóbbi fordulóban Zalaegerszegen szaladtak bele egy csúnya pofonba.

24.02. 17:00, Haladás-Kisvárda
A Kisvárdán elég nehéz kiigazodni, de a másodosztályú Haladás ellen még idegenben is esélyesnek mondható az NBI középmezőnyében álló csapat, amely legutóbbi mérkőzését elveszítette ugyan, de előtte legyőzte a ZTE-t, és pontot rabolt a Ferencváros otthonából is. A Haladás 2021-ben csak egy meccsét tudta megnyerni az NBII-ben, és hazai pályán még nyeretlen idén.

A bajnokságban utcahosszal vezeti a mezőnyt a Fradi, a Vidinek a kupa az egyetlen reménye

Kredit: Fradi.hu/Facebook 

24.02. 17:30, Ferencvárosi TC-MOL Fehérvár FC (M4 Sport)
A nyolcaddöntők legnagyobb rangadóján a két legerősebb magyar csapat csap össze, de a Fradi nemcsak a pályaválasztói jog miatt kezdi esélyesként a meccset. A budapestiek utcahosszal vezetik a bajnokságot, nemrég az NBI-ben is legyőzték a Vidit, amely súlyos válságba kerülve már a dobogóért küzd az OTP Bank Ligában. A MOL Magyar Kupa az utolsó esélye a Vidinek, hogy harcban maradjon egy jelentős trófeáért, így a fehérváriak minden bizonnyal kettőzött erővel fognak küzdeni a Groupama Arénában. 

(Címlapkép: MOL Fehérvár/Facebook)

Hirdetés