Tállyán csak a bravúrra akarnak emlékezni

2021. február 16.

A MOL Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé egyetlen NBIII-as csapat verekedte be magát, a Tállya KSE a Kaposvári Rákóczi 5-2-es legyőzésével menetelt a nyolcaddöntőbe. A klub elnökével a bravúr súlyáról, az MTK elleni várakozásokról, a pályaavató elmaradásáról, illetve a boldogságot némileg bepiszkító ügyről is beszélgettünk.  

Hirdetés

A MOL Magyar Kupa 8. fordulójának legnagyobb bravúrját az Tállya KSE szállította, a mindössze 1600-as lélekszámú település csapata lett az egyetlen harmadosztályú csapat a nyolcaddöntőben. A Kaposvári Rákóczi kiejtésével a Tállya történelmi menetelést mutat be, Mihálszki Norbert elnök még a legjobb 32 között rendezett meccs előtt mondta el a molkupa.hu-nak, hogy a főtáblán is 1960-ban járt utoljára a csapat.

Kiválasztott cikk: A legkisebb település csapata társadalmi projekt is egyben

“Másnap nagyjából kétszáz telefonhívást kaptam, és sokan személyesen gratuláltak a csapat bravúrjához” - mondta büszkén Mihálszki a Tállya 5-3-as győzelmével zárult kupameccs után. “Nagy dolog ez számunkra, álomszerű, hogy továbbjutottunk, és újra megmérkőzhetünk az MTK-val a MOL Magyar Kupában.”

“Nagy ünneplést persze nem csaphatott a csapat, hiszen a többségnek másnap reggel munkába kellett mennie” - tette hozzá az elnök, aki bevallotta, pár pohár bort azért megittak a győztesek egészségére az óriási bravúr után.

Csak a bravúrra akarnak emlékezni

A Tállya-Kaposvár mérkőzés után kitört botrány rendkívül rosszul érintette az NBIII. Keleti csoportjában szereplő kiscsapatot, Tállyán úgy érzik, mióta a kaposváriak bundát kiáltottak, senki nem a bravúros győzelmükkel foglalkozik.

“Abban bíztunk, hogy a győzelmünktől lesz hangos a sajtó, ám sajnos nem így alakult. Számtalan újságíró hívott fel az elmúlt napokban, de egyiket sem a bravúr érdekelte, csak a botrányról akartak hallani. Mindenkinek ugyanazt válaszoltam: ez az ellenfél belügye, én csak a mi csapatunk teljesítményével kapcsolatban kívánok nyilatkozni” - mondta Mihálszki.

Kiválasztott cikk: A legkisebb település csapata nyolcaddöntős a MOL MK-ban

Arról viszont szívesebben beszélt az elnök, hogy ő milyennek látta a mérkőzést. “Be kell vallanunk, hogy az első félidőben szerencsénk volt, mert lehetett volna a kétgólosnál nagyobb is a Rákóczi előnye. Sőt, a második félidő elején még volt egy nagy helyzete a kaposváriaknak, ám az ellentámadásból mi szereztünk gólt. Amikor 3-0 helyett 2-1 lesz az állás, az egy kicsit mindig megfogja a kárvallott csapatot, és amikor egy távoli lövéssel kiegyenlítettünk, az tovább demoralizálta az ellenfelet.”

Szűk negyedóra alatt négyet rúgott a szünet után a Tállya KSE

Kredit Észak-Magyarország/Kozma István 

“A második félidőben állíthatom, hogy kézben tartottuk a mérkőzést, innentől már helyzete sem nagyon volt a Rákóczinak. Óriási bravúrt hajtottunk végre, egy ilyen kiscsapattól a nyolcaddöntő hatalmas eredmény, és nem hagyjuk, hogy elrontsák az örömünket” - szögezte le az elnök.

Nem lett pályaavató

Mihálszki a Kaposvár elleni mérkőzés előtt elmondta, azt szeretnék, ha a kupameccsen avathatnák fel a csapat új pályáját (az NBIII 2021-es küzdelmei még nem indultak el), ám erre végül nem került sor.

“Annyit esett a meccs előtti napokban, hogy nem lett volna értelme az új pálya épségét kockáztatni, ezért a régin rendeztük a mérkőzést. Hozzáteszem, ha ma kellene játszanunk, nem tudnánk megrendezni a meccset egyik pályán sem, jég borítja az egész játékteret. Elnézve a régi pályát, jó döntést hoztunk, hogy nem ott játszottunk.”

Arra a gonosz kérdésre, hogy mit választana az elnök a következő körben, továbbjussanak az MTK ellen az új pálya rovására, vagy essenek ki, de maradjon épségben a pálya talaja, az elnök hosszas gondolkodás után tudott csak válaszolni. “Nekem mindig a hosszú távú érdekeket kell szem előtt tartanom… mégis azt mondom, hogy továbbjutás!”

“Szeretném, ha a fiúk jutalomjátéknak fognák fel az MTK elleni mérkőzést. Négy éve kilencet, három éve nyolcat kaptunk tőlük, és talán nem tartanak kishitűnek, amikor azt mondom, egy szűk vereséggel is elégedett tudnék lenni” - vallotta be az elnök. 

(Címlapkép: Észak-Magyarország/Kozma István)

Hirdetés