Így küzdenek az elődöntőért a MOL MK csapatai

2021. március 08.

Szokásos forduló előtti formatérképünk elég furcsa képet mutat. A MOL Fehérvár és a Budafok hétvégén a bajnokságban csapott össze, Újpesten a 2019-es kupadöntőt szeretné megbosszulni a Mezőkövesdet vezető Pintér Attilla (aki akkor a Puskást irányítva kapott ki a liláktól), a Kisvárda-ZTE negyeddöntőben a bajnoki formát szeretné maga mögött hagyni mindkét csapat, az utolsó állva maradt NBII-es klub pedig a MOL Magyar Kupa történetének egyik legsikeresebb csapatával csap össze. Lássuk, hogyan. 

Hirdetés

A MOL Magyar Kupa negyeddöntőiben akadnak meglepetések, hiszen például nincs a mezőnyben a MOL Fehérvár által kiejtett Ferencváros, és egészen a legjobb nyolcig verekedte magát egy másodosztályú csapat, a Debrecen is. Ahogy idén az összes párharcban, úgy a negyeddöntőkben is egy meccs dönt a továbbjutásról.

Újpest-Mezőkövesd, március 9., 17:30 (M4 Sport) 
2020 őszén nem lett volna kérdés, hogy az Újpest a párharc topfavoritja, de Pintér Attila decemberi érkezése óta a matyóföldi csapat szinte verhetetlen. A Mezőkövesd idén még nem kapott ki, és amellett, hogy a bajnokságban is kiválóan szerepel, a MOL Magyar Kupában is jó futballt játszva menetelt a nyolc közé. 
Az Újpestnél ezzel szemben vannak gondok, a csapat nemrég még a kiesőhelyekkel is kacérkodott, ám egy jó sorozattal a középmezőnyig küzdötte fel magát az NBI-ben. Akár egy hárommeccses győzelmi sorozatból is jöhetne az Újpest, de a legutóbbi fordulóban Felcsúton két büntetővel kikapott a csapat.

MOL Fehérvár-Budafok, március 10., 14:30
A két csapat formájáról friss információink lehetnek, hiszen a hétvégén a bajnokságban is összecsaptak, igaz, akkor a Budafok pályaválasztása mellett. A mérkőzés kiegyenlített csatát hozott, amit egy hajrában esett öngólnak köszönhetően nyert meg a Vidi, de a mezőnyben egyenrangú fél volt a Budafok, amely az első félidőben egy büntetőt is kihasználatlanul hagyott. 

Egy hazai győzelemért imádkoznak Fehérváron 

Kredit: MTI 


A MOL Fehérvárnak nem feltétlenül előny a hazai pálya, hiszen érdekes módon idén még nem tudott meccset nyerni a MOL Aréna Sóstóban, miközben a Budafok egymás után két idegenbeli meccséből is jól jött ki az utóbbi hetekben: a bajnokságban a Honvéd otthonában tudott nyerni, a MOL Magyar Kupában pedig Pakson jutott be a legjobb nyolc közé egy 4-2-es győzelemmel.

Kisvárda-Zalaegerszeg, március 10., 17:00 
A bajnokság első részében egészen kiválóan menetelő Kisvárdának 2021 nem kezdődött igazán jól, és a negyeddöntőre is nehéz csomaggal készülődhetett volna a csapat, ha nincs a Honvéd otthonában az utolsó pillanatban kiharcolt győzelem. A várdaiak zsinórban három vereségből érkeztek a Honvédhoz úgy, hogy a másodosztályú Haladás ellen aratott győzelem előtt február elején nyertek utoljára - éppen a Zete ellen. 
Hasonlóan úton jár a Zalaegerszeg is, hiszen egy nehéz periódust zárt le bravúros eredménnyel a hétvégén: az egerszegiek pontot raboltak a szinte bajnoknak tekinthető Ferencvárostól. A zalaiakra még kemény csaták várnak a bennmaradásért is, és Kisvárdára sem esélyesként utaznak, de a MOL Magyar Kupában mit sem számítanak az esélyek.

Debreceni VSC-MTK, március 10., 17:30 
Az utolsó állva maradt másodosztályú csapat zaklatott heteken van túl, előbb egy edzőváltás következett az NBII listavezetőjénél, majd az első helyét veszítette el a csapat a Merkantil Bank ligában, ám pont a kupameccsre összeállni látszanak a dolgok. A Loki két vereség után győzni tudott, és ezzel visszavette a vezetést az NBII-ben. 

Kiválasztott cikk: Dzsudzsák Balázs két trófeát is felemelne a szezon végén


Az MTK remek menetelése is lassulni látszott az utóbbi hetekben. A tavaly még másodosztályú (és kupa-elődöntős) budapestiek a legutóbbi négy bajnoki meccsükön nyeretlenek maradtak, és a negyedik helyen befogta őket a Mezőkövesd is. Az MTK helyzete egyébként azért is érdekes, mert úgy juthatnak be az elődöntőbe, hogy egyetlen első osztályú csapattal sem találkoztak menet közben. 
 

Hirdetés