Dzsudzsák Balázs két trófeát is felemelne a szezon végén

2021. február 10.

Dzsudzsák Balázs nem néz kicsire, ha a debreceni célokról van szó: a válogatott egykori csapatkapitánya megnyerné a másodosztályt a Lokival, de még ennél is fontosabb cél, hogy a MOL Magyar Kupában - a jó sorsolást kihasználva - a döntőig meneteljen a Debrecennel. 

Hirdetés

Valahogy meg volt írva, hogy Dzsudzsák Balázsnak a Debrecenből kell visszavonulnia. A magyar futball elmúlt évtizedének egyik legjobb futballistáját az sem zavarta, hogy egy másodosztályú csapatba kell hazatérnie, és már most az jár a fejében, milyen csodás élmény lenne, ha két kupát is bezsebelne a Loki visszatérése első évében: a másodosztály bajnokának járót, illetve a MOL Magyar Kupát.

Dzsudzsi mindent vinne a Lokival 

Kredit: MTI 

A DVSC jól megy a bajnokságban, vezeti az NBII mezőnyét, és biztos befutónak tűnik. A kupasorozat azonban más tészta, egy-egy meccsen kell kiemelkedően teljesíteni, de Dzsudzsák - már a sorsolás ismeretében - egyáltalán nem félti a csapatát. És hogy milyennek látja az esélyeket?

"Nagyon jónak! Szerencsésnek találom a sorsolásunkat, már csak abból a szempontból is, hogy ha továbbjutunk a DEAC elleni "idegenbeli" debreceni derbin, utána minden meccsünket hazai pályán játszhatjuk. Abszolút esélyesnek tartom a csapatot a döntőbe jutásra, félig-meddig titkon nagyon szeretném, ha ebben az idényben két trófeát is a magasba emelnénk. Nagyon nagy dolognak tartanám, ha sikerülne eljutni a döntőig és kivívni a feljutást is, nagy tett lenne, ha a csapat úgy tudna visszajutni az élvonalba, hogy közben menetel a kupadöntőig!" - mondta Dzsudzsák a molkupa.hu-nak.

A 34 éves játékos elmondta, pályafutása során többször is volt lehetősége különböző országos kupákban szerepelni, és bárhol szerepelt, mindenhol nagyon feldobta a kupasorozat különleges hangulata. "Nagyon szeretem a kupákat, hiszen több mérkőzést és egyre nagyobb téttel bíró találkozókat jelent, valamint lehetőséget egy sikerre, egy serlegre!" 

Hollandiában győztes, Oroszországban döntős

Bár az országos kupasorozatban nem, a Szuperkupában sikerült trófeát szereznie Hollandiában a magyar játékosnak, aki Eindhovenbe érkezése után egyből holland bajnok is lett, a következő szezon első meccsén pedig egyből Szuperkupa-győztes lett.

"Az az év több szempontból is jól sikerült, hiszen nemcsak a bajnokságot nyertem meg a PSV-vel, hanem a szuperkupát is a Feyenoord ellen. Januárban kerültem az Eindhovenhez, új  volt minden, de két trófeát is begyűjtöttünk. Noha csereként, de pályára is léptem a döntőben: természetesen büszkeséggel tölt el, hogy  holland Szuperkupa-győztesnek mondhatom magam!

Dzsudzsák Balázs a PSV mezében 

Kredit: PSV Eindhoven/Facebook

Dzsudzsáknak nemcsak a PSV-vel, hanem a Dinamo Moszkvával is van kupaélménye: 2012-ben már az orosz klub játékosaként verekedte be magát a kupadöntőbe, ám Jekatyerinburgban lejátszott finálé nem trófeaemelgetéssel zártul a magyar játékos számára. "Az orosz kupadöntőről már nem ennyire jók az emlékeim, mert sajnos a Rubin Kazany ellen vereséget szenvedtünk 1-0 arányban. Nem tudtuk kihasználni az adódó lehetőségeinket, egy átlövés góllal kikaptunk." - mondta Dzsudzsák, aki végigjátszotta a meccset a Dinamóban.

Miniderbi a MOL Magyar Kupában

A magyar futballban talán nem foglal el komoly szerepet a debreceni derbi, de a MOL Magyar Kupa legjobb 32 csapata között lejátszandó mérkőzés mégiscsak egy városi rangadó. A két debreceni csapat ellentétes úton jár, hiszen míg a Loki vezeti a másodosztály tabelláját, addig a DEAC az utolsó helyen áll a Merkantil Bank ligában. "Azon kívül, hogy több egykori csapattársam ellen lépünk pályára, valamint az általam nagyra tartott és tisztelt Sándor Tamás ül a DEAC kispadján, nem tudok más élményről beszámolni. Szeretnénk megnyerni a mérkőzést!" - szögezte le a válogatott egykori kapitánya.

És hogy melyiket tartaná nagyobb eredménynek, a Loki másodosztályú bajnoki címét, vagy a MOL Magyar Kupa megnyerését? "Mindkettőt természetesen, de a kupa mindig speciális, mert kevesebb és nehezebb mérkőzés áll rendelkezésre ahhoz, hogy a trófeát valaki a magasba emelhesse."

Hirdetés