Hova tűntetek, gólvágok?

2022. november 02.

Általában jellemző, hogy a harmadik fordulóban belépő első osztályú csapatok az elején jól megszórják az alacsonyabb osztályú ellenfeleket, ez azonban idén sok helyen elmaradt. Négy forduló után nemhogy a góllövőlistát vezetők hat góljához, de még az élmezőnyhöz sincs közel egyetlen első osztályú csatár sem. 

Hirdetés

Tavaly Myrto Uzuni úgy lett a MOL Magyar Kupa gólkirálya, hogy csak két fordulóban lépett pályára, mert télen eligazolt a Ferencvárostól. Az albán csatárnak két meccs is elég volt ahhoz, hogy nyolc góllal terhelje meg az ellenfelek hálóját, amiben az is szerepet játszott, hogy két megyei osztályú csapattal találkozott a Fradi. Idén is akad a mezőnyben olyan első osztályú csapat, amelynek szerencséje volt a sorsolásnál, a gólok mégis elég lassan csordogálnak, de legalábbis jobban eloszlanak a csapatok játékosai között. 

Kiválasztott cikk: Két lejátszott meccsel is lehetsz gólkirály?

Négy forduló után két hatgólos játékos vezeti a MOL Magyar Kupa góllövőlistáját, ám sem a nagyatádi Horváth Péter, sem a Lenti TE játékosa, Lukács Máté nem tudja gyarapítani góljai számát. Hasonló a helyzet az ötgólosokkal, hiszen ebben a csoportban négy játékost találunk, akik közül ketten már szintén nincsenek versenyben, így jelen pillanatban az élő listát az iváncsai Suszter László, illetve az MTK támadója, Zuigéber Ákos vezetik. 

Hol vannak az NBI-es csatárok? 

Az még hagyján, hogy a hatgólos között nem találunk első osztályú csatárt, az viszont már furcsább, hogy az ötgólosok között sem akad egy sem, sőt az összesen hat négy góllal álló támadó között sincs olyan, aki az OTP Bank Ligában rúgná a labdát. A négygólosok mezőnyében két harmadosztályú csatár van még versenyben, a monori Hulicsár Máté, illetve az ESMTK csatára, Wirth Dániel. 

Egészen a háromgólos játékosokig kell leásnunk, ha első osztályú csatárt keresünk a góllövőlistán, és itt is csak egyet találunk: Fernand Goure, az Újpest húszéves csatára az egyetlen NBI-es csatár, aki legalább három gólt szerzett a MOL Magyar Kupa aktuális kiírásában. 

Talán a következő forduló meglöki egy kicsit az első osztályú csatárok szekerét, hiszen két NBI-es csapat is két osztállyal alacsonyabban szereplő ellenfelet kapott: a Paks Monorra látogat az 5. fordulóban, a Kisvárda pedig az ESMTK vendége lesz. Az ötödik forduló párosításait itt találod: 

Kiválasztott cikk: Három korábbi döntős párosítás a nyolcaddöntőben
Hirdetés