Két lejátszott meccsel is lehetsz gólkirály?

2022. március 18.

Tavaly hármas holtverseny alakult ki a legjobb góllövők között, erre idén már nem sok esély van, sőt az is meglepő lenne, ha a mindössze két meccsen pályára lépő Myrto Uzunit valaki befogná. A versenyben lévő csapatok gólvágói között akad, akinek ehhez csak három gólt kellene szereznie, a többiektől viszont rendkívül komoly bravúr kell a gólkirályi címhez. 

Hirdetés

Tavaly hat gól is elég volt a gólkirályi címhez (igaz, hármas holtverseny alakult ki a végén), idén ez biztosan nem így lesz, hiszen Myrto Uzuni nyolc góllal vezeti a góllövőlistát. A Ferencváros támadójának nagyszerű gólhozama akkor válik igazán látványossá, ha hozzátesszük, hogy az albán játékos mindössze két meccsen lépett pályára a MOL Magyar Kupában, ezek közül az egyiken Albert Flórián rekordját beállítva szerzett hat gólt. 

Kiválasztott cikk: Így írt történelmet Uzuni a Fradival

Nem hallgathatjuk el azt sem, hogy a gólkirályi cím várományosa két megyei osztályú csapatot szórt meg alaposan. A harmadik fordulóban bekapcsolódó Ferencváros a Hatvant 9-0-ra, a Tökölt 7-0-ra győzte le, előbbin rúgott hatot Uzuni, utóbbin beérte kettővel. Az albán támadó által szerzett hat gól egyébként nem rekord az idei sorozatban, hiszen a tatabányai Gyürki Gergelynek is összejött a ritka bravúr. A Bányász csatára szintén egy megyei csapat, a Táplán SE ellen vágott hatot, amivel Uzuni elsőszámú üldözőjévé vált, igen ám, csakhogy egyik játékos sem gyarapíthatja már a góljai számát: Uzuni eligazolt, a Tatabánya pedig már nincs versenyben. 

Nehéz helyzetben az üldözők

A versenyben lévő csapatok játékosaira nem vár könnyű feladat, ha be akarják hozni Uzunit. A legjobb helyzetből a paksiak játékosa, Pethő Bence János indul, aki öt góllal áll (ebből négyet a Gyömrő ellen szerzett a harmadik fordulóban). A paksi támadón kívül még öt játékos áll öt góllal, ám már egyikük csapata sincs versenyben. Annyi mindenesetre bizonyos, hogy a paksiak csatárának egy, maximum két meccs áll rendelkezésére, hogy legalább három gólt szerezzen, és ezzel megszerezze a gólkirályi címet. 

Még Pethőnél is nehezebb helyzetben van az ETO FC csatára, Farkas Balázs, akit négy gól választ el a gólkirályi címtől. Farkas a Nagykanizsa elleni mesterhármasa után a MOL Fehérvár ellen is továbblőtte a győrieket, a mindössze 19 éves játékosnak nagyon jó szezonja van, de talán túlzó elvárás lenne tőle, hogy a Ferencváros, majd siker esetén a kupadöntős ellenfél kapujába is négyszer találjon be. 

Kiválasztott cikk: Elődöntőbe jutna a mesterhármas vágó győri tini

Háromgólos csatárból ketten is versenyben vannak még, a gólkirályi cím egyik védője, az újpesti Giorgi Beridze, vagy a paksiak magyar válogatott támadója, Böde Dániel is óriási feladattal áll szemben, ha a MOL Magyar Kupa idei kiírásának legjobb gólvágója szeretne lenni.  

Hirdetés