Egy simának tűnő, egy megtippelhetetlen

2022. április 19.

Már az elődöntők sorsolásának pillanatában az volt az ember megérzése, hogy a két párharc közül az egyik elég simának ígérkezik, a másik pedig szinte megtippelhetetlenül kiegyenlített. Ez az érzés azóta csak erősödött, méghozzá mindkét párharc esetében.

Hirdetés

Nem elég, hogy a Ferencváros utcahosszal vezeti az NBI-et, és szinte bajnoknak tekinthető, az ETO FC továbbra sem találja a fonalat a másodosztályban. A győriek már csak a 11. helyen állnak, mindössze nyolc ponttal van többjük, mint a már kieső Budaörsnek, és a Fradi elleni kupameccsnek is két bajnoki vereségből futnak neki.

Kiválasztott cikk: Hajnal Tamás történelmi Fradi-szezont remél

A Fradi ezzel szemben hosszú veretlenségi sorozatból érkezik, utoljára február elején kapott ki a csapat, és már 11 pontos előnnyel vezeti az OTP Bank Liga tabelláját. Abszolút nem véletlen, hogy a Fradi továbbjutásáért kínált oddsz mindössze 1,24-szeres, a győriek győzelme pedig 13-szoros pénzt ígér a Tippmixprón. Hozzá kell tennünk, hogy a Fradinál egy történelmi siker küszöbén is állnak, a zsinórban negyedik bajnoki cím példátlan bravúrsorozatot jelentene a zöld-fehéreknek, akik szívesen hozzácsapnák az idei terméshez a Magyar Kupát is. 

Pakson már nem ennyire egyértelmű a helyzet

A másik párharc eleve sokkal kiegyensúlyozottabbnak tűnt, és a sorsolás óta csak még inkább azzá vált. A negyeddöntők idején az Újpest már mutatott ugyan életjeleket, de még a kiesés ellen küzdött, a Paks pedig a dobogót ostromolta a negyedik helyről, ám azóta sok víz lefolyt a Dunán.

Az egészen káprázatos tavaszt produkáló lila-fehérek óriási menetelésbe kezdtek, és nemcsak a Paksot előzték meg, de akár még a dobogóra is odaférhetnek a hátralévő fordulókban. Ezzel szemben Bognár György csapata döcögésre váltott tavaszra, a múlt hétvégi győzelem egy négymeccses nyeretlen sorozatot zárt le, de a csapat játéka - részben ifj. Bognár György téli távozása miatt - nem is hasonlít az őszire.

Kiválasztott cikk: Az Újpest nyerte a kupaelődöntő főpróbáját

A két csapat összecsapása előtt alig egy héttel a bajnokságban is találkoztak, és az Újpest Pakson győzte le ellenfelét. Ez, bár tudjuk jól, hogy a bajnoki eredmények mit sem számítanak egy kupameccs előtt, semmiképpen nem jó előjel a hazaiak számára. Ezt tükrözik az oddszok is, a Tippmixpro bukijai is formáltak a meccsre kínált fogadási ajánlatukon, ahol még mindig a Paks az esélyesebb (2,59), de már csak épphogy, hiszen az Újpest győzelméért 2,69-szeres nyereményszorzót kínálnak. 

Hirdetés