A Fradi-Újpest előtt kiderül, a döntőt is ők játsszák-e

2022. március 29.

Azt egyelőre nem tudhatjuk, hogy lesz-e Fradi-Újpest kupadöntő, az viszont biztos, hogy pár nappal a Magyar Kupa elődöntői után összecsap a két ősi rivális. Sőt, az Újpest előre lejátszhatja a kupasorozatot a bajnokságban, mert az elődöntő előtti bajnoki fordulóban ugyanúgy Paksra utazik, mint majd a kupában. 

Hirdetés

Szűk egy hónap múlva jönnek a MOL Magyar Kupa elődöntői, és bár még jó néhány fordulót lepörgetnek addig a csapatok, így a formákról egyelőre nincs értelme beszélni, viszont a sorsolás ismeretében nem felesleges megnézni, kinek milyen meccsei lesznek a fináléba jutásról döntő mérkőzések környékén.

Kiválasztott cikk: Elődöntők: Kicsit meglepetés, inkább papírforma

A MOL Magyar Kupa elődöntői után még öt forduló lesz hátra az OTP Bank Liga küzdelmeiből, tehát a kupameccseket már a közvetlen hajrában fogják letudni a csapatok. A versenyben maradt klubok persze egészen más célokért küzdenek, a három NBI-esből (jelenleg) egy a bajnoki címért, egy a dobogóért, egy pedig a kiesés elkerüléséért küzd, az NBII-es reprezentáns pedig a másodosztály középmezőnyében küzd.

Napokkal a Fradi-Újpest előtt

A legizgalmasabb dolog a két hazai sorozat sorsolását elnézve, hogy alig néhány nappal a kupaelődöntők után - amikor is eldől, hogy lesz-e lila-zöld derbi a kupadöntőben -, a bajnokságban is összecsap az Újpest és a Ferencváros. Az ETO-Fradi meccset április 20-án rendezik, a következő hétvégén, 24-én pedig már jön is a szuperrangadó a két ősi rivális között.

Kiválasztott cikk: Összejöhet a kupadöntőben a Fradi-Újpest

További érdekesség, hogy a Ferencváros mindenképpen letesztelheti kupadöntős ellenfelét a bajnokságban, hiszen - feltéve, hogy a Fradi kiejti az NBI-es klubokat rutinszerűen kiejtő győrieket - csak ha nem az Újpest, hanem a Paks jut tovább, akkor egy hetet még várnia kell a lehetőségre: április 29-én a paksiak vendége lesz a Fradi a bajnokságban.

Még a Fradinál is egyszerűbb helyzetben van a Paks-Újpest elődöntő két csapata, ugyanis bő egy héttel a kupapárharc előtt a két klub ugyanebben a leosztásban pályára lép egymás ellen a bajnokságban is. Nem túl bátor tipp, hogy egyikük sem fogja felfedni a lapjait a bajnoki meccsen, a lőport várhatóan mindkettő a kupameccsre tartogatja.

Megunja egymást a Paks és az Újpest 

Kredit: MTI Archív

Az egyetlen állva maradt másodosztályú csapatra nem vár túlságosan nehéz feladat a kupameccs előtt, az ETO FC a (jelenleg) kieső helyen álló Budafokhoz utazik, viszont után jön a Nyíregyháza elleni rangadó Győrben.

Íme a csapatok programja a kupameccsek előtt és után:

Ferencváros: ápr. 16. Honvéd (i.) - ápr. 24. Újpest (o.)
ETO FC: ápr. 17. Budafok (i.) - ápr. 24. Nyíregyháza (o.) 
Újpest: ápr. 16. Zalaegerszeg (o.) - ápr. 24. Ferencváros (i.) 
Paks: ápr. 16. MTK (o.) - ápr. 23. Zalaegerszeg (i.)

Hirdetés