Hidi M: Volt már idén rossz megyei élményünk

2024. január 24.

Hidi M Sándor nem éppen kellemes emlékként őrzi a harmadik fordulóban egy megye I-es csapat ellen letudott párharcot, ráadásul jól ismeri a mezőörsi csapatot, ezért nagyon is komolyan veszi a nyolcaddöntőben esedékes meccset. A Vasas FC középpályásával a “kupakörülményekről”, az angyalföldiek tavaszi rajtjáról és persze a kupameccsről beszélgettünk. 

Hirdetés

Ahogy tavaly nem igazán találta a fonalat a Vasas FC, úgy az idei szezon sem kezdődött valami fényesen a másodosztályba csúszó angyalföldi csapatnál. A piros-kékek azonban lassan összeszedték magukat, és ez olyan jól sikerült, hogy a MOL Magyar Kupában a nyolcaddöntőbe, a Merkantil Bank Ligában pedig a feljutást jelentő első két hely közelébe férkőzött a Vasas.

Harcban az idei céljaiért a Vasas FC

Kredit: Vasas FC 

“Babonából nem mondom, hogy kiegyenesedtünk, mert amikor legutóbb ezt nyilatkoztam, pár nappal később egy 94. percben kapott góllal elment egy győzelmünk. Pedig amúgy nem is vagyok babonás” - mondta nevetve a molkupa.hu-nak Hidi M Sándor, az angyalföldiek középpályása.

Cél a Puskás Aréna

A kárpátaljai születésű, de győri nevelésű játékos elmondta, a Vasasnál egyértelműen a feljutás a cél, de nem tévesztik szem elől a MOL Magyar Kupát sem. A kupasorozat már csak azért is nagyon fontos, mert az angyalföldiek kupamúltja is kötelezi a csapatot, és az sem mellékes, hogy tavaly, amikor kifejezetten gyenge szezont futott a csapat, a kupában bravúrokat bemutatva egészen az elődöntőig menetelt.

“A kupasorozat pikantériája, hogy két bravúrt is bemutattunk [a Vasas a Honvédot hazai pályán, a Paksot idegenben győzte le - a szerk.], és már csak egy lépésre voltunk a finálétól, amikor egy alacsonyabb osztályú csapat megállított minket. A kupa azért speciális sorozat, mert egy meccsen bármi megtörténhet, tőlünk sem várta senki, hogy idegenben legyőzzük a Paksot, ahogy azt sem, hogy a Budafok egy félidő alatt elintéz minket” - idézte fel a komoly csalódást okozó elődöntőt a játékos, aki nem lépett pályára a Budafok ellen.A

A kárpátaljai születésű középpályás ismeri a “kupakörülményeket”

Kredit: Vasas FC 

“Van ez a dolog, amit az öltözőben úgy hívunk, kupakörülmény. Ebben sok minden benne van, egy alacsonyabb osztályú csapat lendületétől a rosszabb talajú pályán át az esetleges rotációig. A lényeg, hogy teljesen kiszámíthatatlanná tesz egy kupapárharcot.”

Hidi M elmondta, bár kézzel fogható elvárásokat nem fogalmazott meg a klub a szezon előtt, a játékosok is tudják, hogy a Vasasnak muszáj a nevéhez méltón szerepelni a MOL Magyar Kupában.

“Amíg olyan a sorsolásunk, mint az első két fordulóban, addig kötelező továbbjutnunk, és én szeretném, ha legalább olyan sikeresek lennénk a kupasorozatban, mint tavaly. Sőt, egy lépéssel még tovább szeretnék jutni, ami már azt jelentené, hogy ott vagyunk a Puskás Arénában.”

Kemény dió lesz az utolsó megyei

A Vasas nem panaszkodhat a sorsolására, hiszen játszott ugyan azonos osztályban szereplő ellenféllel (a Gyirmótot ejtette ki a 4. fordulóban), de előtte is megyei osztályú csapattal találkozott, és az ötödik játéknapon is kicsípte magának az utolsó állva maradt megye I-es ellenfelet. Ez azonban nem teszi elbizakodottá az angyalföldieket.

Felkészült a tavaszra a Vasas

Kredit: Vasas FC

“Be kell vallani, hogy az első meccsünkön alaposan meglepett minket a Dunaharaszti. Hiába megyei osztályú csapat az ellenfél, a fent említett kupakörülmények mellett még kiválóan is játszottak a hazaik, szervezetten védekeztek, sőt még helyzeteik is voltak. Szenvedős meccsen, egyetlen góllal tudtunk nyerni.”

“Nekem nem kell bemutatni a Mezőörs csapatát, hiszen éveken át játszottam Győrben, tudom, hogy a Győr-Moson-Sopron megyei III-ból indulva értek most fel az első osztályba, és persze követtem a MOL Magyar Kupában a bravúrjaikat. Több egykori csapattársam is szerepel a Mezőörsben, tudom, hogy kiváló játékerőt képviselnek, hiszen NB I-es rutinnal rendelkező játékosaik is vannak. Egyáltalán nem számítok könnyű meccsre.”

Egyetért a Vasas középpályásával a mezőörsik edzője is, akivel néhány héttel ezelőtt beszélgettünk, és Bohner Roland is leszögezte: érzi a csapatában, hogy van benne még egy bravúr.

Kiválasztott cikk: A Mezőörsben még benne van egy meglepetés

“Annál rosszabbat nem is tehetnénk, mint hogy máris a hatodik fordulóban látjuk magunkat. A fő célunk nyilván a feljutás, de amíg lehet, a MOL Magyar Kupában is szeretnénk állva maradni, és ha már a sorsolás annyiból kegyes volt hozzánk, hogy mi számítunk esélyesnek, meg is akarjuk ragadni a lehetőséget” - mondta a játékos, aki szabadidejében a Széchényi Egyetem Gazdálkodás és Management szakára jár. Más szóval nem sok szabadideje van a futball mellett. 

Hirdetés