A Mezőörsben még benne van egy meglepetés

2023. december 20.

A MOL Magyar Kupa talpon maradt csapatai közül a Mezőörs az egyetlen, amely két magasabb osztályban játszó ellenfelet is ki tudott ejteni, de Bohner Roland még mindig nem mondja azt, hogy innentől örömfoci a kupasorozat. A kisalföldi óriásölők menetelésében még van egy bravúr az edző szerint, akivel csapatépítésről, büntetőspecialistákról és levezetés helyett nagyon is komolyan játszó egykori sztárokról beszélgettünk. 

Hirdetés

A MOL Magyar Kupa 2023/24-es szezonjának egyik legérdekesebb színfoltja a Mezőörs KSE. A Győr-Moson-Sopron megyei kiscsapat, amely már tavaly is megmutatta magát a kupasorozatban, elképesztő magasságokba tört idén. A csapat az előző idényben megnyerte a Keglovich Lászlóról elnevezett megyei kupát, amelyben idén is talpon van még, az őszi szezon után - újoncként - vezeti a megyei tabellát, a MOL Magyar Kupában pedig bejutott a nyolcaddöntőbe, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a Mezőörs ott lesz az Amatőr Kupa-döntőben is.

Kiválasztott cikk: Sorsolás: A Loki-Fradi az 5. forduló slágere

“A bajnokságban még van teendőnk, viszont a kupasorozatokra kitűzött céljainkat egytől egyig elértük, úgyhogy elégedetlenek biztosan nem lehetünk” - mondta a molkupa.hu-nak vidáman Bohner Roland, a Mezőörs vezetőedzője.

Kell egy jó csapat!

Bohner, aki játékosai nagy részével még játszott együtt annak idején, elmondta, Szőke Barnabás elnökkel olyan csapatot akartak összerakni, amely minden kiírásban a legjobbak közé tartozik, és bár az osztályváltás nem feltétlenül van a pakliban (a követelmények, az edzéslehetőségek és az utazások miatt), a kisalföldiek megélik minden pillanatát a nagy őszi menetelésnek.

Van minek örülni Mezőörsön

Kredit: Mezőörs KSE/Facebook

“Tavaly megye II-es csapatként nyertük meg a kupát és a bajnokságot, egy osztályváltáson már túl vagyunk, és bár afelől semmi kétségem, hogy a csapat megállná a helyét az NB III-ban is, erről egyelőre még nem beszélünk. Amatőr klub vagyunk, a legtöbb játékosnak kialakult élete van a futball mellett, és nem biztos, hogy mindenki tudná vállalni a harmadosztállyal megnövekedő terheket.”

“Hat-hét olyan komoly játékosmúlttal rendelkező játékosom van, akik első- vagy másodosztályban játszották végig szinte az egész karrierjüket, de a kiválasztásnál távolról sem csak a játéktudás volt a szempontunk. Olyan futballistákat szerettünk volna igazolni, akik emberileg is illenek a közösségünkbe, így érkezett nyáron Vayer Gábor, Somogyi Csaba, Vári Barnabás és Debreceni Andris is” - mondta a vezetőedző. Utóbbi - aki a Mezőörs csapatkapitánya is - a harmadik forduló után adott interjút a molkupa.hu-nak.

Kiválasztott cikk: Megélik a csodát a kisalföldi óriásölők

“De egyelőre nem is ez a fontos, hanem az, hogy a céljainkkal nagyon jól állunk. Az például kifejezetten lényeges volt az elnök úrnak, hogy a csapat eljusson az Amatőr Kupa-döntőig, hiszen nem mindennap fordul elő, hogy országos trófeát nyer egy csapat, amely tavaly még ötödosztályú volt.” A legmesszebb jutó amatőrcsapatok kupadöntője egyébként nem új cél Mezőörsön, már tavaly is ez volt a célkeresztben, és nem is múlt sokon. 

Két nagy bravúr után, egy előtt?

A Mezőörs egyike annak a három állva maradt csapatnak, amelyek végigmentek a kupasorozat minden fordulóján, azaz már négy meccset teljesítettek. A kisalföldieknek a négyből kétszer is magasabb osztályban szereplő csapat jutott ellenfélül, de mindkét harmadosztályú ellenlábast le tudták gyűrni.

“A Nagykanizsa és a Kaposvár egészen más focit játszanak, így a két meccs is egészen másként alakult. A kanizsaiak támadófutballt játszanak, kombinatív, sok passzra épülő játékuk van, amivel nekünk is okoztak komoly gondokat, de a végén mi hagytuk el győztesen a pályát.”

“A Kaposvár ezzel szemben egy masszívan védekező csapat, öt védővel érkeztek hozzánk is. Sikerült őket beszorítani, volt kapufánk, nagy helyzetünk, de sajnos mégis mi kerültünk hátrányba. A szünetben azt mondtam a fiúknak, hogy biztosan lesz lehetőségünk a gólszerzésre, és ha sikerül betalálnunk, meg fogjuk nyerni a mérkőzést. Egy szép fejesgóllal sikerült kiegyenlítenünk, és onnantól már mi is csak arra figyeltünk, hogy eljussunk a büntetőkig, mert úgy éreztem, azzal nyert ügyünk van. Jó néhány olyan játékosom van, akik magasabb osztályokban saját csapataik kijelölt büntetőlövői voltak, biztos voltam benne, hogy ha 11-esekre kerül a sor, tovább fogunk jutni.”

Ha még egy bravúr lenne a csapatban, az már tényleg hihetetlen lenne 

Kredit: Mezőörs KSE/Facebook

A sorsolás nem alakult rosszul az utolsó állva maradt megyei csapatnak, hiszen továbbra sem kell első osztályú csapattal találkoznia. Cserébe viszont az NB II egyik legerősebb csapatával, a Vasassal találkoznak a kisalföldiek, ám arról szó sincs, hogy félnének a veretes kupamúlttal rendelkező angyalföldiektől.

“Mondhatnám, hogy a célunkat már elértük, innentől örömfoci számunkra a kupasorozat. De én nem mondok ilyet! Tisztában vagyok az erőviszonyokkal, de úgy gondolom, szervezett játékkal, a közönségünk támogatásával igenis képesek vagyunk igencsak megnehezíteni még a Vasas dolgát is. Nem vagyok hajlandó lemondani a bravúr lehetőségéről” - szögezte le Bohner.

“Egy megyei osztályú csapatnak már az hatalmas dolog, amit eddig elértünk. Mondtam is a játékosoknak, hogy éljék meg minden percét, mert óriási dolgokat élünk meg, ráadásul egy olyan szurkolótábor előtt, amilyen talán még sok NB II-es csapatnál sincs. Megyünk tovább előre, nem lassítunk és hiszünk benne, hogy még mindig van bennünk.”

Hirdetés