Megélik a csodát a kisalföldi óriásölők

2023. szeptember 27.

Már biztos, hogy a két legtovább jutó megyei osztályú csapat egyike, azaz Amatőr Kupa-döntős a Mezőörs KSE, de a csapatkapitány, Debreceni András nem tartja lehetetlennek azt sem, hogy még egy fordulót menjen a buzgó kisalföldi csapata. Az egykori U19-es Eb-, és U20-as vb-bronzérmessel a megyefoci áldásos hangulatáról, a szülőváros elleni bravúrról és a negyedik forduló ígéretéről beszélgettünk. 

Hirdetés

Nem túlzás, hogy Debreceni András mögött illusztris futballkarrier áll. A védő az utánpótlás-válogatottakkal is komoly sikereket ért el, U19-es Eb-ről és U20-as vébéről is van bronzérme, felnőttként állt dobogón a három legmagasabb osztályban és két Magyar Kupa-győzelemmel is büszkélkedhet. A 34 éves játékos ugyan már közel jár pályafutása végéhez, ám ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne újabb bravúrok részese.

Debreceni nyár óta nemcsak játékosa, de csapatkapitánya is a Győr-Moson-Sopron megyei első osztályban szereplő Mezőörs KSE-nek, amely a harmadik forduló egyik komoly bravúrját bemutatva jutott be a legjobb 32 közé.

Bőven van mit ünnepelni Mezőörsön (középen a karszalaggal Debreceni Andris) 

Kredit: Mezőörs KSE/Facebook

“Mindig keresem a kihívásokat, és bár nem tagadhatom, hogy már kifelé megyek a játékból, a futball szeretete soha nem múlik el. És ebből a szempontból szinte mindegy, hogy amatőrként vagy profiként futballozik-e az ember” - mondta a molkupa.hu-nak a rutinos védő.

Egy komoly cél máris teljesült Mezőörsön

A kisalföldi település csapata már tavaly is zajos sikert aratott a kupasorozatban, hiszen akkor még megye II-es csapatként jutott a harmadik fordulóba. A csapat azóta feljutott a megye I-be, megnyerte a Győr-Moson-Sopron megyei kupasorozatot, a MOL Magyar Kupában pedig a negyedik fordulóba jutva biztosította helyét az Amatőr Kupa-döntőben. Erről a célról még tavaly beszélgettünk a mezőörsiekkel, és lám, egy évre rá máris teljesült.

Kiválasztott cikk: Az Amatőr Kupát vette célba a legkisebb csapat

“Ez kifejezett cél volt, az elnök legfőbb vágya volt, hogy Amatőr Kupa-döntőt játszhassunk. Én egyébként is szeretem, ha konkrét és ambíciózus célokat tűznek elénk, és látva, mennyire szeretik a mezőörsiek a csapatot, most duplán boldog vagyok, hogy megélhetjük ezt az óriási sikert.”

Debreceni számára duplán fontos volt a MOL Magyar Kupa harmadik fordulójában lejátszott Mezőörs-Nagykanizsa mérkőzés. Először is azért, mert ahogy sejteni lehetett, a negyedik fordulóba már csak két megyei osztályú csapat jutott el (ezzel teljesült az Amatőr Kupát illető álom), másodszor pedig azért, mert bár a játékos neve elsősorban a Honvéd, a Vasas vagy a Győr keretéből lehet ismerős, a szülővárosa pont Nagykanizsa.

A futball szeretete soha nem múlik el, bármilyen mezt visel is Debreceni 

Kredit: Mezőörs KSE/Facebook

“Nem sokáig laktam itt, hatéves koromban felköltöztünk Budapestre, de azt nem tagadom, hogy mindig különleges helyként gondolok szülővárosomra, Nagykanizsára. Persze a kupameccsen ezzel nem foglalkozhattam, bőven volt más dolgom a pályán, bár ha teljesen őszinte akarok lenni, olyan hatalmas nyomás alá nem tudott helyezni minket az NB III-as ellenfél.”

A bravúr jutalma egy újabb bravúr lehetősége

A védő elmondta, igazi kupapárharcot vívtak az egy osztállyal magasabban szereplő Nagykanizsával, és ezért köszönetet mond a Magyar Labdarúgó Szövetségnek is, hiszen egy oda-visszavágós rendszerben sokkal ritkábban tudnák borítani a papírformát a kiscsapatok, mint a jelenlegi lebonyolításban.

“Elég nagy a különbség a megyei és a harmadosztályú csapatok között, például az edzések számában. Nekünk is akadtak nehézségeink az első negyedórában, de amint felvettük a meccs tempóját, már mi is tudtunk veszélyes támadásokat vezetni. Kiegyenlített meccset vívtunk, nem vagyok benne biztos, hogy egy külső szemlélő megmondta volna, hogy osztálykülönbség van a csapatok között” - mondta büszként a védő.

“Szép gólt lőttünk, mellette volt egy kapufánk is, és nem mondható, hogy a Nagykanizsa a kapunkhoz szegezett volna. Olyan óriási helyzeteik sem igazán voltak, szerintem aki látta a meccset, azt mondja: megérdemeltük a továbbjutást.”

A két negyedik fordulóba jutott megyei csapat közül a Mezőörsnek volt nagyobb szerencséje, hiszen míg a BLSZ-ben szereplő Unione FC NBI-es riválissal (a Kisvárdával) találkozik, addig a kisalföldiek újabb NB III-as ellenfelet kaptak a Kaposvári Rákóczi személyében.

Sok NB II-es stadion hangulatát is üti a mezőörsi 

Kredit: Mezőörs KSE/Facebook

“Szerencsések vagyunk, mert kaphattunk volna mi is NBI-es csapatot, és akkor nem lenne sok esélyünk. Így sem mondható, hogy favoritok lennénk, de azért a Kaposvár ellen lehet reménykedni, mert a Nagykanizsa például előrébb áll az NB III tabelláján, mint a Rákóczi” - mondta a védő nevetve.

“Már nézegettük őket, biztosan lesz újra videós felkészítés is, de ami az előző körben az előnyünk volt, az most már nem lesz meg. A Nagykanizsát meg tudtuk lepni, a Kaposvár viszont már biztosan óvatosabban készül ellenünk. Nehezebb dolgunk lesz.”

Debreceni elmondta, a kupameccs hangulata miatt is nagyon várja már a következő fordulót, hiszen Mezőörsön apró, de igen lelkes szurkolótábor áll a csapat mögött, és szerinte a klub meg is érdemel minden támogatást.

“Itt nem csak beszélnek a fejődésről, hanem tesznek is érte. Megyei szinten parádés létesítményünk van, sok jó játékos van a csapatban és ezt nagyon értékelik a helyiek. Őszintén mondhatom, sok NB II-es stadionban nincs olyan hangulat, mint a mezőörsi pályán, és ez minket, játékosokat is arra kötelez, hogy mindent beleadjunk” - tette hozzá. 

Hirdetés