Bottal ütik a góllövőlistán a Fradi-csatár nyomát

2021. november 05.

Idén biztosan nem lehet hat góllal gólkirályi címet szerezni, mert a ferencvárosi Myrto Uzuni már most nyolc találatnál jár, de a MOL Magyar Kupa gólkirályi címéért zajló verseny korántsem lefutott. Három góllal lemaradva többen is állnak, köztük az igencsak hatékony támadójátékot bemutató Paks csatárával, a legutóbbi fordulóban mesterhármast szerző Nikolics Nemanja pedig négy találattal van lemaradva a Fradi albán légiósától. 

Hirdetés

A MOL Magyar Kupa 2020/21-es szezonjában már hat góllal gólkirályi címet lehetett szerezni. Ez idén biztosan nem ismétlődik meg, hiszen a ferencvárosi Myrto Uzuni már most nyolc találatnál jár, pedig még csak két meccsen lépett pályára, így alaposan fel van adva a lecke a mezőny többi tagjának. A legutóbbi kiírásban hármas holtverseny alakult ki a góllövőlista élén, a ferencvárosi Roko Baturina, az újpesti Georgi Beridze, illetve az MTK játékosa, Prosser Dániel szerzett hat gólt, mi pedig megpróbáltuk kiszámolni, melyikük góljai értek a legtöbbet csapatuknak. 

Kiválasztott cikk: Kinek a hat gólja ér a legtöbbet a gólkirályok közül?

Természetesen idén is lehet még holtverseny, de ahhoz a mezőny többi reménybeli gólkirályának alaposan fel kell kötnie az alsóneműt, hiszen Uzuni eléggé meglépett a potenciális riválisoktól. Ehhez az albán csatárnak olyan történelmi magasságokba kellett emelkednie, ahol régen járt ferencvárosi futballista: a megyei első osztályú Hatvan ellen szerzett hat góljához hasonló teljesítményért 1960-ig kell visszamennünk, akkor maga a Császár, Albert Flórián lőtt ötöt. Az örökrekord még így is elég messze van Uzunitól, hiszen 1912-ben Schlosser ‘Slózi’ Imre nyolcat vágott egy meccsen. 

Így is csak három gól Uzuni előnye

A Ferencváros albán csatára  az első fordulóban szerzett hat góljához a másodikban még kettőt hozzátett, így nyolc góllal vezeti a góllövőlistát. Hozzá kell tennünk, az ország legjobb csapata szerencsés sorsolást kapott, hiszen mindkét fordulóban megyei osztályú csapattal találkozott. A nyolcaddöntőben már a Fradi csatára sem fickándozhat ilyen látványosan, miután a másodosztályt vezető, igencsak erős kerettel rendelkező Vasas lesz az FTC ellenfele

A gólszerző Uzunit üdvözlik a társak a VSK Tököl elleni kupameccsen 

Kredit: Ferencvárosi TC/Fradi.hu - Facebook 

Uzunit a tatabányai Gyürki Gergely követi a góllövőlistán hat találatával, de neki már nem lesz lehetősége növelni góljai számát, mert a Tatabánya - kisebb meglepetésre - hosszabbításban kikapott a Nagykanizsától, és kiesett a kupasorozatból. Gyürki mögött egy komolyabb ötgólos boly következik, de a hat játékos fele ugyanabban a helyzetben van, mint a tatabányai csatár: a veszprémi Keresztes Zalán, a soproni Kustor Noel és a pesterzsébeti Molnár János idén már nem tud több gólt szerezni a sorozatban, mert kiesett a csapatuk. 

Az ötgólosok mezőnyében a paksi Pethő Bence János, illetve két ceglédi csatár, Hamar Ádám és Kelemen László Dávid kaphat lehetőséget az ötödik fordulóban, hogy csökkentse az albán csatárral szembeni hátrányát. Egyikük sem indul rossz helyzetből, hiszen a harmadosztályú ceglédiek a szintén NBIII-as Kazincbarcikával játszanak (ráadásul ők lesznek a pályaválasztók), a Paks pedig a másodosztály tabellájának alsó felében toporgó Csákvárral találkozik a nyolcaddöntőben. A négygólosok - ők heten vannak - között csak ketten vannak, akiknek még áll a csapatuk, a fehérvári Nikolics Nemanja (aki a legutóbbi fordulóban mesterhármast szerzett), illetve a kecskeméti Szalai József eredhet Uzuni nyomába a góllövőlistán.   

Hirdetés