Az Unionénál nem a tisztes helytállás a cél

2023. október 05.

Budapest bajnoka lett a két negyedik fordulóba jutott megyei osztályú csapat egyike, és ugyan az Unione FC csapatkapitánya bevallása szerint is inkább hobbicsapat, az óbudaiak nagyon is komolyan veszik magukat, hiszen nem másért játszanak, mint a játék és a győzelem szeretetéért. Koplányi Gábor elmondta, számukra nem motiváció a tisztes helytállás még akkor sem, amikor NB I-es csapattal találkoznak. 

Hirdetés

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy az Unione FC a legprofibb amatőrcsapat a MOL Magyar Kupa mezőnyében. A budapesti bajnokságot tavaly magabiztosan megnyerő óbudaiak kiharcolták az NB III-as részvétel jogát, ám hiába derült ki többször is, hogy játékerőben nagyon is ott lenne a helyük a harmadosztályban, a klubnál úgy döntöttek, maradjon inkább a megye - vagyis a BLASZ. 

Kiválasztott cikk: Két büntetőpárbaj zárta a 3. fordulót

“Heti egyet edzünk, azt sem mindig a legnagyobb létszámmal, sokunknak családja van és szinte mindenki dolgozik a játék mellett. Hobbiszinten űzzük a focit, ebbe a harmadosztály - benne a sok utazással és a sok félprofi ellenféllel - nem nagyon fér bele” - mondta a molkupa.hu-nak Koplányi Gábor, az Unione csapatkapitánya. 

Történelmet írni mindig jó 

Koplányi elmondta, bár magukra inkább baráti társaságként tekintenek, a futballt nagyon komolyan veszi a csapat, és mivel a keret hemzseg a volt NBI-es, sőt válogatott játékosoktól, képesek náluk jóval magasabban jegyzett csapatoknak is komoly gondot okozni. 

“Tőlünk biztosan nem fogja senki azt hallani, hogy a tisztes helytállás reményében lépünk pályára” - mondta a Kisvárda ellen esedékes 4. fordulós mérkőzésről a csapatkapitány. “Oroszlánként fogunk küzdeni, ebben biztos lehet mindenki, mert bár nem a dicsőség, vagy az anyagi siker motiválja a csapatot, nyerni mindenki szeret. Sőt, számunkra például ez a legfontosabb: a győzelem érzéséért játszunk.” 

“Kaptunk egy első osztályú csapatot, de meg sem fordul a fejünkben, hogy ne tudnánk alaposan megnehezíteni a dolgukat. Nem az lesz a célunk, hogy minél kevesebb góllal kapjunk ki, hanem az, hogy lehetőség szerint egy kiélezett meccset játsszunk a továbbjutásért.”

Koplányi Gábor, az Unione FC csapatkapitánya 

Kredit: Unione FC

“Tökéletes arányban vannak a keretünkben a rutinos, sok nagy csatát megélt játékosok, illetve a fiatalok, akikkel többféle játékot is hatékonyan tudunk játszani. Képesek vagyunk rendkívül fegyelmezetten védekezni, és megvannak a játékosaink a gyors kontrákhoz, illetve az azokat elindító passzokhoz is” - mondta elszántan Koplányi. 

Élvezni kell a pillanatot 

A csapatkapitány nem tagadta, vélhetően a Kisvárdára is ugyanúgy fog készülni az Unione, mint a többi ellenfelére: egyetlen edzéssel. Nem lesz feltérképezve az ellenfél, nem fognak videózással készülni, egyszerűen csak kimennek a pályára és megpróbálják a legjobbjukat nyújtani. 

A kupaszezon egyik legnagyobb óriásölője, az Unione FC

Kredit: Unione FC

“Annyi lesz, hogy akik ismerik a várdaiakat, mert játszottak korábban velük vagy ellenük, azok ellátják a csapatot hasznos tanácsokkal. Ezen kívül azonban nem sokat tehetünk a konkrét feltérképezésükre, hiszen vélhetően fiataloknak, sérülésből visszatérő játékosoknak adnak majd lehetőséget, és nyilvánvalóan más játékstílust is vesznek majd fel ellenünk, mint mondjuk egy NB1-es csapat ellen.” 

“Tizenkét éve játszom az Unione FC-ben, ezalatt számos volt válogatott, illetve komoly NB I-es rutinnal rendelkező futballista fordult meg a csapatban. Nem mondhatom, hogy favoritok lennénk egy első osztályú ellenféllel szemben, de talán a többi megyei csapathoz képest jobban fel vagyunk vértezve azokkal a képességekkel, amikkel megnehezíthetjük a dolgukat” - magyarázta a csapatkapitány. 

“Többnyire nem kupaspecialisták vagyunk, a bajnokságban általában jobban megy a csapatnak, de most a kezünkben van egy lehetőség, hogy történelmet írjunk, márpedig az ilyenek motiválják igazán a csapatunkat. Fizetés nélkül, heti egy edzéssel készülve csak az a célunk, hogy megéljük a pillanatot, élvezzük a játékot és teher nélkül játszva, de a meccset mégis véresen komolyan véve tegyük oda magunkat.” 

Hirdetés