Abaházi Csabi egyszerre jós és nagykövet

2023. február 17.

Zenész, műsorvezető és a delphoi jósdát szégyenbe taszító jövőlátó: Abaházi Csaba a kiscsapatok nagykövete a MOL Magyar Kupa Tv-ben, de nemcsak a továbbjutó személyét mondja be nagy magabiztossággal előre, hanem a győztes gólt szerző támadóét is. A rádiós legendával a párharcokról, illetve már a következő fordulóról is beszélgettünk.  

Hirdetés

Abaházi Csaba olyan, mint egy keresztapa: mindenhova elér a keze. A legendás zenész és műsorvezető egy olyan párharcnak lett a nagykövete a MOL Magyar Kupában, amelyben a futballtérképen csak apró pontnak mondható csapatok találkoztak, Csabinak mégis van bizonyos szintű kötődése az Iváncsához és a Budafokhoz is.

Kiválasztott cikk: Rádiós nagykövetek megtippelhetetlen párharcai

“Fehérváron van egy cég, akiknek szoktam dolgozni, ennél a vállalkozásnál dolgozik az iváncsai kapus, Varga Ádi, aki a Fradi elleni továbbjutás hőse lett. Budafokon pedig a bandám gitárosának fia, Beke Peti rugdossa a gólokat, szóval őszintén mondhattam a MOL Kupa Tv adásában, hogy bármelyik csapat jut tovább, én örülni fogok” - mondta Csabi a molkupa.hu-nak.

Kiesett a legnagyobb óriásölő

Az Iváncsa-Budafok párharcban osztálykülönbség volt a csapatok között, de a harmadosztályú iváncsaiak az előző körben a magyar futball egyeduralkodóját, a Fradit ejtették ki, így korántsem tűnt lefutottnak a mérkőzés. Végül a budapesti csapat harcolta ki a továbbjutást, de nem ment ez olyan egyszerűen!

Kiválasztott cikk: Nem tudták borítani a papírformát a kiscsapatok

“Ha a szünetben 3-0-ra vezet az Iváncsa, egy szót sem szólhattak volna a budafokiak. Az első félidőben nem találta a ritmust a vendégcsapat, a hazaiak domináltak, csak a kapu előtt hiányzott a rutin, ezért nem kerültek komoly előnybe. Mátyus Jani aztán alaposan felrázta a csapatát a szünetben, mert a második félidőre egy egészen más Budafok jött ki. Ekkor már érezhető volt az osztálykülönbség, és végül egyáltalán nem érdemtelenül jutott tovább a másodosztályú csapat” - idézte fel a párharcot az Abaházi Presszó házigazdája. 

“Külön öröm számomra, hogy Beke Peti szerezte a továbbjutást érő gólt, bár ez engem nem lepett meg, mert a meccs előtt megjósoltam, hogy így lesz” - tette hozzá nevetve.

“Be kell vallanom, hogy én nagyon szeretem az ilyen vidékies meccshangulatot. Közel van a pálya, a játékosok és még a bíró is, hallani lehet a lelátón zajló beszélgetéseket, de közben mégis lelkesen buzdítják a csapatukat a szurkolók. Persze ebbe a milliőbe bele tartozik más is, például a pálya talaja meglehetősen mély volt, és ez szemmel láthatóan jobban zavarta a budafokiakat, mint a hazaiakat. Egyszer még a játékvezető is elesett - a közönség nagy örömére.”

Kiválasztott cikk: Abaházi Csabi jósnak sem utolsó

“De azt gondolom, erről szól nemcsak a Magyar Kupa, de az összes kupasorozat is, hiszen ki ne szeretné a tündérmeséket a papírformát felborító kiscsapatokról? Az egésznek az olyan bravúrokat adják a lényegét, amit az Iváncsa az előző körben bemutatott.”

Jöhet még egy óriási bravúr?

Az idei kupasorozatban láttunk már szép számmal alacsonyabb osztályú csapatokat magasabban rangsoroltakat kiejteni, ám a hatodik fordulóban már az elődöntőért csapnak össze a csapatok, azaz nagyobb a tét, s vele a meccsekre jutó figyelem is. A Budafok-Kisvárda negyeddöntőben a Tippmixpro által a végső győzelemre legesélytelenebbnek tartott csapat fogadja a legesélyesebbet.

“Egyáltalán nem tartom esélytelennek a Budafokot” - szögezte le Csabi. “Felfele ívelő formában van a csapat, elmozdult a kiesőhelyről és szerintem Mátyus Jani kifejezetten jó munkát végez. Arról nem is beszélve, hogy a Kisvárda az előző fordulóban is majdnem megégett, pedig egy harmadosztályú csapattal találkozott. Szerintem kimondott blama, hogy csak a 120. percben tudták kiharcolni a továbbjutást.”

“A Budafok persze tudja, milyen bravúrt bemutatni, hiszen 2017-ben harmadosztályú csapatként játszott elődöntőt, de azért azt tudni kell, hogy ez most egy egészen más csapat, mint az volt. Hat éve simán megnyerte a harmadosztályt, és nem sokkal később már az NBI-ben szerepelt a csapat, míg a mostani társaságnak nem lehetnek ilyen ambíciói. Ettől még persze a Kisvárdát nagyon is kiejthetik.”

Az előző forduló iváncsai hősével, Varga Ádámmal 

Kredit: molkupa.hu 

“És volna itt még egy fontos szempont. Én úgy gondolom, hogy a budafoki fiatal magyar játékosoknak sokkal többet jelent egy Magyar Kupa-továbbjutás, mint a kisvárdai légiósoknak. A bajnoki dobogóért harcoló csapatok számára nem mindig fontos a kupasorozat, egy másodosztályú csapat hazai keretének viszont nagyon is. Szívvel-lélekkel fognak harcolni a budafokiak, ebben biztos vagyok” - zárta a gondolatait Csabi. 

Hirdetés