ZTE-Puskás és Budafok-Vasas elődöntők jönnek

2023. március 02.

Az utolsó negyeddöntő után az M4 Sport stúdiójában kisorsolták a MOL Magyar Kupa elődöntőinek párosításait. Az állva maradt másodosztályú csapat a mezőny egyetlen kupagyőztese ellen írhat történelmet, a másik párban a ZTE és a Puskás is története második fináléjáért küzd. 

Hirdetés

Az egykori kupagyőztes középhátvéd, Plókai Attila segítségével készült el a MOL Magyar Kupa 2022/23-as szezonjának elődöntős sorsolása. A kispestiek legendája az első körben a Vasast húzta ki, de az angyalföldiek így sem lehetnek házigazdák, mert melléjük a másodosztályú Budafokot sorsolták, így a XXII. kerületben rendezik az elődöntőt. További húzásra nem volt szükség (azért természetesen nem maradt el), mert azt is tudni lehetett, hogy a ZTE és a Puskás Akadémia közül az egerszegiek lesznek a pályaválasztók, hiszen idén még nem játszottak hazai pályán, míg a felcsútiak az 5. fordulóban az Újpestet hazai pályán ejtették ki. 

A négy elődöntős csapat között csak egy egykori kupagyőztest találunk, a Vasas négyszer is megnyerte a Magyar Kupát. A Puskás Akadémia és a ZTE döntőt játszottak már, de kupagyőzelmük még nincs, a zalaegerszegiek pedig azért is hajtanak, hogy ők legyenek a kilencedik csapat, amely bajnoknak és kupagyőztesnek is mondhatja magát. 

A MOL Magyar Kupa elődöntői: 
ZTE FC-Puskás Akadémia FC
Budafoki MTE (II.)-Vasas FC
Az elődöntő hivatalos játéknapja április 5., a finálét pedig május 3-án rendezik a Puskás Arénában.

Címlapkép: Puskás Akadémia

Hirdetés