Új edzővel próbál címet védeni az Újpest

2022. január 14.

A 2021-es év utolsó napján a MOL Magyar Kupa címvédője bejelentette, hogy közös megegyezéssel felbontják Michael Oenning vezetőedző szerződését. Az elmúlt két hétben ideiglenes edzővel dolgozott az Újpest, most bejelentették az új Mistert, Milos Kruscicot. 

Hirdetés

Milos Kruscic edzői karrierje elején a Litex Lovechnél volt másodedző, később a szerbiai Szabadkán töltött be hasonló posztot, mire első alkalommal a vezetőedzői posztot is megkapta a FK Metalac Gornji Milanovac kispadján. Legutóbbi klubjánál, a CSZKA Szófiánál másodedzőként kezdte meg a szezont, de rövid időn belül vezetőedző lett. A bajnokság végén a dobogó második fokáig vezette a csapatot, de az elvesztett kupadöntő után benyújtotta felmondását, amit a bolgár klub elfogadott.

„Megtiszteltetés, hogy egy ilyen gazdag múltú klubnál lehetőséget adtak számomra. Az a célom, és minden bizonnyal ez a szurkolók vágya is, hogy támadó- és látványos futballt lássanak a pályán, de emellett ügyelnem kell arra, hogy egységes és szervezett játékot mutassunk. A keretben egyaránt szerepelnek fiatal és rutinos futballisták, ami kiváló ahhoz, hogy megfelelően tudjam összeállítani a csapatot” – nyilatkozta szerződése aláírása után a lila-fehérek hivatalos honlapjának.

A MOL Magyar Kupa ötödik fordulójában az Újpest tavalyi elődöntős ellenfelével, a Kisvárdával találkozik hazai pályán. 

Hirdetés