Tippmix: Most érdemes rámenni a meglepetésekre

2022. szeptember 15.

A MOL Magyar Kupa harmadik fordulójában már a Szerencsejáték Zrt. is kínál fogadásokat, a fordulók előtti szokásos formatérképünket így már oddszokkal is ki tudjuk egészíteni. Megvan, melyik lehet a legkiegyenlítettebb meccs, a csúcsrangadón nem is lép pályára NBI-es csapat, a megyei klubok pedig az Amatőr Kupa ígéretéért játszanak a harmadik fordulóban.  

Hirdetés

A profi csapatok, pontosabban osztályok belépésével elkezdődött a MOL Magyar Kupa érdemi része, a megyei selejtezők, illetve az első két forduló (ahol jobbára amatőrcsapatok szerepeltek) után a két legmagasabb osztály csapatai is beléptek a sorozatba. Szokásunk minden forduló előtt egy formatérképpel jelentkezni, elsősorban azért, hogy a fogadóknak segítsünk, és ez most is aktuális, hiszen a Tippmix kiadta a harmadik fordulóra ajánlott fogadásait.

Kiválasztott cikk: Sorsolás: Bicskén vizitál a címvédő Ferencváros

Mivel az első osztályú csapatok védettséget élveztek a sorsoláson (egymást nem kaphatták), egyikükre sem vár megoldhatatlan feladat, de ez a Magyar Kupa, ahol bármi megtörténhet, senki nem mehet biztosra. A meglepetések ellen szól azonban, hogy az NBI-et rossz formában kezdő csapatokra rámosolygott a szerencse a sorsoláson és ez a Szerencsejáték Zrt. által kínált oddszokon is látszik: az utolsó helyen álló Vasas a harmadosztályú Balassagyarmatot, a Mezőkövesd a szintén NBIII-as Szekszárdot, az Újpest pedig a megyei osztályú Mátészalkát kapta. Bár egyik csapat sincs nagy formában, ezek kötelező feladatok számukra.

Van mit törleszteniük az újpestieknek 

Kredit: Újpest FC/Facebook

A címvédő Ferencvárosra Bicskén vár könnyen teljesíthető feladat (erről a bicskeiekkel beszélgettünk a napokban), a kupasorozatban rendszeresen jól szereplő Kisvárda pedig a szintén harmadosztályú BVSC vendége lesz, míg a Puskás Akadémia saját fiókcsapatával, a Csákvárral találkozik. Van azonban első osztályú csapat, amelynek nem árt vigyáznia.

Ahol elképzelhető a meglepetés

Itt van mindjárt a másodosztályú Dorog, amely a szezont döcögősen kezdő Honvédot fogadja, csábító lehet a Tippmixpro által kínált 3,90-es oddsz a döntetlenre, főleg, mert a Merkantil Bank Ligában egyre lejjebb csúszó dorogiak egymás után játsszák a döntetleneket. Hasonló a leosztás a Tiszakécske-Kecskemét összecsapáson, bár azért van különbség: a Tiszakécske középcsapat a másodosztályban, a Kecskemét viszont repülőrajtot vett az NBI-ben. Kérdés, mennyire fognak rotálni a lilák, akik a bajnokságban várakozásokon messze felül teljesítenek. Egy döntetlen itt is jól fizet, 3,6-szoros pénzt lehet nyerni vele.

A Kecskemétet tavaly a Honvéd állította meg nagy csatában 

Kredit: MTI Archív

Van még NBII-es csapat, amely első osztályúval találkozik, a párharcok közül kiemelkedik a másodosztályú szezont kiválóan kezdő, jelenleg a dobogón álló Pécs, amely a tavalyi kupadöntős Paksot fogadja. A döntetlen itt is 3,6-szoros nyereséget hoz, de ha a paksiak nagyon belerotálnak a csapatukba, még a hazai győzelem sem tűnik lehetetlennek. Ezt a végkimenetelt 4,1-es oddszal kínálja a Tippmixpro.

Az alacsonyabb osztályú csapatok között több is akad, amely nem esélytelen a bravúrra, itt van mindjárt az egyik legnagyobb óriásölő, a Szegedi VSE. Az Amatőr Kupa címvédője roppant nehéz feladattal találta szemben magát, amikor a másodosztályú Békéscsabát sorsolták mellé, és bár a megyei csapat többször ejtett már ki magasabb osztályú ellenfelet, ezúttal minden korábbinál nagyobb bravúr kellene a SzVSE-től.

A legnagyobb rangadón nem lesz NBI-es csapat

A forduló legizgalmasabbnak ígérkező mérkőzését két másodosztályú csapat, a Diósgyőr és a Szeged vívja. A tavalyi események miatt egyébként is igen pikáns rangadó talán a legkiegyenlítettebb meccs az összes párharc közül, bár a hazai pályán játszó DVTK-t a TippmixPro is esélyesebbnek látja: a hazai győzelemre 1,8-szoros, a vendégek sikerére 3,7-szeres pénzt fizet a Szerencsejáték Zrt. A mérkőzésrre Adem Kapiccsal, a szegediek sportigazgatójával melegítettünk be.

Kiválasztott cikk: Nem a bosszú hajtja a Szegedet a DVTK ellen

Bár a Szerencsejáték Zrt nem kínál fogadást az összes meccsre, hanem 18 összecsapásra lehet csak fogadni, azért akadnak párharcok a radar alatt is, amik szóra érdemesek. Itt van mindjárt a megye II-es Mezőörs és a megye I-es Felsőzsolca összecsapása, vagy a két megyei osztályú csapat, a Nagyatád-Deszk párharc, amik szinte megjósolhatatlanok, de jó eséllyel az Amatőr Kupa-döntőért zajlanak majd.

Az azonos osztálybeli csapatok meccseit mindig nehéz eltalálni, a Nagykanizsa-Hatvan, a Balatonfüred-Komárom vagy a Jászberény-DEAC harmadosztályú párharcokban nehéz esélyekről beszélni, és az NBII-es csapatok összecsapásain is hasonló a helyzet. A fent említett DVTK-Szeged mellett lesz Kozármisleny-Kazincbarcika (a hazaiak 2,6-szoros oddszal, a vendégek 2,4-szeressel fogadhatók) és Ajka-Szentlőrinc (hazai 2,15, vendég 2,95) meccs is, és ahogy az oddszokból kiderül, egyiken sem lesz könnyű eltalálni a végkimenetelt. 

Hirdetés