Nem a bosszú hajtja a Szegedet a DVTK ellen

2022. szeptember 14.

Adem Kapic sportigazgatónak megvan a véleménye a tavalyi edzőváltásról, de tiszteli a diósgyőrieket és nem akar a kupapárharc előtt negatív energiákat sugározni a csapata felé. A Szeged-Csanád Grosics Akadémia a harmadik forduló egyik legnagyobb rangadójára készül, és a meccsre koncentrál, nem a tavalyi ügyre. 

Hirdetés

A MOL Magyar Kupa harmadik fordulójának egyik legígéretesebb párharcát rendezik Diósgyőrben, ahol a DVTK fogadja a Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapatát. A két NBII-es klub párharca egyébként is kiegyenlített, izgalmas meccset ígér, de a tavaszi események miatt külön is figyelmet érdemel a két legnagyobb első osztályú csapat nélküli magyar város összecsapása.

A legutóbbi szezon Dragan Vukmir edző körül bonyolódó sztorija az egész magyar futballtársadalmat bejárta. A feljutásért küzdők között némileg váratlanul felbukkanó Szeged a szerb edző irányításával olyan formába lendült, hogy Diósgyőrben 5-0-ra gázolta el a DVTK-t, mire az - még ekkor is feljutást érő helyen álló - borsodiak a bajnokság hajrájában leszerződtették Vukmirt. A végeredmény ismert: egyik csapat sem jutott fel, a nevető harmadik a Kecskemét lesz.

Adem Kapic nem akar negatív energiákat a csapat körül 

Kredit: Szeged-Csanád Grosics Akadémia 

“Tisztelem a Diósgyőrt, mint futballklubot, és nem azért akarom legyőzni őket, ami a legutóbbi szezonban történt, hanem a csapatunk jelene miatt. - mondta a MOL Csapatnak a szegediek sportigazgatója, Adem Kapic. “Mindenkinek túl kell lépnie az eseten, és szépen csak előre tekinteni” - tette hozzá az egykori szlovén válogatott középpályás.

Idén is a feljutás a cél?

Mielőtt Vukmirt elvitte a Diósgyőr, a Szeged abszolút esélyesnek tűnt a feljutásra, a szerb szakember alatt szemre is tetszetős, hatékony focit játszott a csapat. A távozása után nem tudta folytatni eredményes szereplését a Szeged-Csanád G.A., és idén sem indult zökkenőmentesen a szezon. Nyolc forduló után már két veresége van a Szegednek, és bár öt meccse veretlen, három döntetlenből érkezve, a 8. helyen várja a Diósgyőr elleni kupaderbit.

“Én is úgy éreztem a tavaszi, diósgyőri győzelem után, hogy mi vagyunk a feljutásért zajló küzdelem egyik legnagyobb esélyese. Kiváló játékosaink voltak, jó rendszerben játszottunk és az önbizalom olyan lendületet adott, amivel meg tudtuk volna szerezni az első két hely valamelyikét.

“De a sors nem így akarta, idén pedig jelentősen megváltozott csapattal vágtunk neki a szezonnak. Sajnos több kulcsemberünk is csak kölcsönben szerepelt nálunk és ezek a játékosok visszatértek az első osztályba. Jó lett volna, ha sikerül többet megtartanunk közülük, de büszkék vagyunk rá, hogy a nálunk mutatott kiváló teljesítményük miatt látták úgy a csapataik, hogy az első osztályban is helyük van.”

Nagy meccsre van kilátás, nem véletlen, hogy ez lesz az egyik tv-s mérkőzés a 3. fordulóban 

Kredit: DVTK.eu

“Egyéni képességeket tekintve az idei csapatunk nem éri el a tavalyi szintjét, éppen ezért más jellegű csapatot építünk. Az egyéni kvalitások helyett a csapategységre fókuszálunk, és biztosak vagyunk benne, hogy a fiatal játékosaink lépésről lépésre haladva egyre magasabb szintet fognak képviselni” - mondta a számos saját nevelésű játékost foglalkoztató klub sportigazgatója.

A kupában is minél messzebb jutnának

Ahogy a bajnokságban, úgy a MOL Magyar Kupában is hasonló a célja a szegedi csapatnak: lehetőség szerint minél magasabbra kell jutni. Az NBII-ben ez azt jelenti Kapic szerint, hogy az élmezőny környékén kell lesni az adódó lehetőségeket, a kupában pedig azt, hogy ki kell ejteni a Diósgyőrt.

“Nem a legjobb a sorsolásunk, bár egy osztályban szereplünk a Diósgyőrrel, ők egyértelműen a feljutást tűzték ki célul, mi pedig már egy élcsapat státusznak is örülnénk. Előny számukra, hogy hazai pályán fogadhatnak minket, ennek ellenére azt mondom, 50-50 a párharc.”

“A DVTK komoly nyomás alatt van, nem kezdték jól a bajnokságot, már egy edzőváltáson is túl vannak, holott tőlük mindenki azt várja, hogy visszajussanak az NBI-be. Az eredménykényszer a Magyar Kupában is rájuk fog nehezedni, mi pedig ha nem is teher nélkül, de jóval szabadabban játszhatunk."

Öt meccse veretlen az NBII-ben a Szeged-Csanád G.A.

Kredit: Szeged-Csanád Grosics Akadémia

"Szeretnénk ott lenni a következő körben, a célunk a továbbjutás. Fontos számunkra a Magyar Kupa, és a tavalyi teljesítményünk is kötelez a jó szereplésre, hiszen a legutóbbi kupasorozatban egy első osztályú csapatot, a Mezőkövesdet is sikerült kiejtenünk” - idézte fel büszkén a büntetőkkel kivívott továbbjutást Kapic.

A DVTK-Szeged összecsapást a MOL Magyar Kupa harmadik fordulójának első játéknapján, szeptember 17-én (16.00) rendezik. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti. 

Címlapkép: DVTK.eu

Hirdetés