Szinte haza megy Bicskére a Ferencváros

2022. szeptember 08.

Bicskén szerencsésnek érzik magukat, hogy megkapták a Ferencvárost a MOL Magyar Kupa harmadik fordulójában, és ennek nemcsak az illusztris vendég okozta hírverés az oka. A bicskeiek között rengeteg a Fradi-szurkoló, a csapat és a klub pedig hemzseg a ferencvárosi kötődésű emberektől. Komjáthy Péter technikai vezetővel beszélgettünk. 

Hirdetés

Mivel a harmad-, vagy alacsonyabb osztályú csapatoknál az a szokás, hogy a második forduló után mindenki a Ferencváros után sóvárogva nézi a sorsolást, nem véletlen, hogy Bicskén úgy érzik, nekik adta ki a három cseresznyét a gép. A Fejér megyei kiscsapatnál nagy az öröm, annál is inkább, mert nemcsak a városban nagyon népszerű a Fradi, de még a játékoskeretben is több ferencvárosi kötődésű futballistát találunk.

Kiválasztott cikk: Sorsolás: Bicskén vizitál a címvédő Ferencváros

“Természetesen boldogok vagyunk, hogy az ország legnépszerűbb csapatát fogadhatjuk Bicskén, és egy kicsit úgy érezzük, a sors kárpótol minket a 2020-as, a pandémia miatt sajnos zárt kapus Fradi-meccsért” - idézte fel a molkupa.hu-nak a két éve a harmadik fordulóban lejátszott, 5-0-s FTC-sikerrel zártul meccset Komjáthy Péter technikai vezető.

Fradi-lázban ég a város

“Bicskén mindig is roppant erős volt a Fradi-szimpátia, rengetegen szurkolnak a zöld-fehéreknek, így természetes, hogy mindenki nagyon várja a csütörtökön induló jegyértékesítést. És nem is csak a szurkolókról van szó, hiszen a keretünkben több ferencvárosi nevelés, illetve egykori Fradi-játékosok fiai is szerepelnek. A kiváló kapus, Szűcs Lajos fia védheti például a kapunkat, ha rendbe jön a kisebb sérülése addigra, a kapusedzőnk pedig az egykori ferencvárosi kapus, Józsa Miklós, de a mi csapatunkat erősíti az egykori kiváló középpályás, Kincses Sándor fia, Márk is” - mondta Komjáthy.

Tavaly történelmi szezont produkált a csapat 

Kredit: Bicskei TC/Facebook

Bicskén szeretnék megadni a módját az illusztris vendég fogadásának, annál is inkább, mert ma már tudjuk, hogy az M4 Sport csatorna élő közvetítést tervez a mérkőzésről. A bicskei stadion nem nagy, de ahogy a technikai vezető elmondta, jó forrásokból gazdálkodik a klub, és folyamatosan fejlesztik az infrastruktúrát. 2018-ban fejeződött be a rekonstrukció első üteme, 2020-ban pedig be is fedték az egyik oldallelátót. Komjáthy abban reménykedik, hogy telt ház, 2500 néző előtt játszhatják a Fradi elleni meccset.

“Csinosítjuk a sporttelepet, készülünk rá, hogy jó vendéglátók legyünk. A vendégszektornak egyébként is van építve saját mosdója, de mobilvécéket is kihelyezünk, és lesz büfé is” - mondta a klubigazgató, aki kitért a borsos jegyárakra is. A vendégszurkolók egységesen - Fradi kártyával! - 3000, míg a hazai szurkolók ülőhelyre 4000, állóhelyre 2000 forintért válthatnak belépőt.

“Relatív, hogy mi számít soknak, de azt azért tudni kell, hogy a szokottnál magasabb jegyárak nem azt a célt szolgálják, hogy a klubkasszát tömjük belőle. Egy ilyen esemény megrendezésének rengeteg költsége van, ezeket nem tudjuk csak a saját forrásainkból fizetni, és a beérkezett jegyigénylések számából arra következtetünk, hogy a szurkolóink is megértették ezt. Abban bízom, hogy nézőcsúcsot döntünk a bicskei létesítményben.”

És mi lesz a pályán?

A Ferencváros látogatása futballünnep Bicskén, ez tiszta sor, de mégis csak egy futballmeccsről beszélünk, ráadásul egy olyan párharcról, ahol egy meccsen dől el a továbbjutás. A bicskeiek persze szeretnék meghajtani a bajnoki- és Magyar Kupa-címvédő ellenfelet, de nem kezdték igazán jól a szezont az NBIII. nyugati csoportjában: hét forduló után egy győzelemmel, összesen hét szerzett ponttal áll a csapat.

“Nem tartozunk a feljutásért küzdő csapatok közé, aminek az az oka, hogy a klub forrásait nem feltétlenül a csapatra költjük. Úgy gondoljuk, egy-egy NBIII-as szezon jó eredménye elenyésző ahhoz képest, ha valami maradandó tudunk adni a közösségnek. A klub építi a város hamarosan átadásra kerülő kulturális központját, megvannak a forrásaink egy sportcsarnok építéséhez, sőt testvérvárosunkban, Tusnádfürdőn is mi építjük az edzőközpontot” - mondta büszkén a klubigazgató.

“Nem mondunk le a minél jobb szereplés lehetőségéről, de nem is vagyunk hajlandóak túlvállalni magunkat azért, hogy legyen egy kifutott szezonunk. Az utóbbi években a 10-12. hely körül zártunk, bár egy egészen kimagasló szezonban, tavaly egészen a hatodik helyig jutottunk.”

Nagy élmény volt még a zárt kapus meccs is 

Kredit: Fradi.hu 

“Ahogy nézem, a Fradiban is megmaradt jó néhány játékos a két évvel ezelőtti meccsről, nálunk pedig nem kevesebb, mint hét futballista szerepelhet újra a zöld-fehérek ellen. Megpróbáljuk megnehezíteni a Ferencváros dolgát, de abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy már önmagában a meccs is egy futballünnep lesz Bicskén” - zárta a gondolatait Komjáthy. 

Hirdetés