Nagy csatában kupadöntős a MOL Fehérvár

2021. április 15.

A MOL Fehérvár FC hátrányból fordítva 2-1-re győzött az MTK Budapest vendégeként a MOL Magyar Kupa csütörtöki elődöntőjében. Szabics Imre vezetőedző csapata története során harmadszor nyerheti meg a trófeát, amelyért május 3-án a Puskás Arénában küzd meg a tízszeres kupagyőztes Újpesttel.

Hirdetés

MOL Magyar Kupa, elődöntő:
MTK Budapest-MOL Fehérvár FC 1-2 (1-1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapus, v.: Farkas
gól: Schön (14.), illetve Bolla (38.), Nikolics (52.)
sárga lap: Dimitrov (46.), Schön (70.), Cseke (72.), Varga R. (85.), illetve Bamgboye (74.), Rus (81.), Fiola (87.)

MTK Budapest: Somodi - Alho (Kata, 74.), Perkovic, Nagy Zs., Herrera (Balázs B., a szünetben) - Cseke (Kanta, 87.), Mezei (Dimitrov, 33.), Palincsár (Miovski, 74.) - Varga R., Prosser D., Schön

MOL Fehérvár FC: Kovács D. - Bolla B., Musliu, Rus (Houri, 86.), Stopira - Bamgboye, Nego, Pinto (Fiola, 71.), Petrjak - Nikolics, Zivzivadze (Dárdai, 86.)

A mérkőzés elején a fővárosiak akarata érvényesült, több szép támadást is vezettek, egy ilyen végén szűk negyedóra után előnybe is kerültek. A gól nem változtatott a játék képén, az MTK volt veszélyesebb, a vendégeknek mégis sikerült egyenlíteniük, Bolla szép szóló végén talált be. A második játékrész fehérvári góllal indult, a válogatott csatár, Nikolics Nemanja góljával került előnybe a fehérvári csapat. 

Története harmadik kupadöntőjére készülhet a MOL Fehérvár

Kredit: MTI 

Innentől nyílt sisakos küzdelem alakult ki: az MTK nagy erőket mozgósítva támadott az egyenlítésért, de egyre több pontatlanság csúszott a játékába, a Fehérvár gyors ellenakciói pedig még veszélyesebbek voltak. Bár az iram nem csökkent, újabb találat azért nem született, mert a színvonal valamelyest visszaesett. Hiába voltak ígéretes támadások mindkét oldalon, vagy a passzokba, vagy a lövésekbe csúszott hiba, így a hatékonyabban futballozó Fehérvár jutott a döntőbe.

A másik elődöntőben:
Kisvárda Master Good-Újpest FC 0-1 (0-0)

Kiválasztott cikk: Három év után újra kupadöntős az Újpest
Hirdetés