Három év után újra kupadöntős az Újpest

2021. április 14.

Az Újpest jutott elsőként a MOL Magyar Kupa fináléjába, miután a szerdai elődöntőben 1-0-ra nyert a Kisvárda vendégeként. A budapestiek 18. döntőjüket játszhatják, 2018 után jutottak újra a döntőbe. Akkor meg is nyerték a finálét. 
 

Hirdetés

MOL Magyar Kupa, elődöntő:
Kisvárda Master Good-Újpest FC 0-1 (0-0)
Kisvárda, zárt kapuk mögött, v: Bogár
gólszerző: Beridze (54.)
sárga lap: Matheus (93.), illetve Kutrubisz (69.)

Kisvárda: Dombó - Melnyik, Cirkovic, Ene, Matheus - Karabeljov, Hej - Sassá (Horváth Z., 81.), Bumba, Kovácsréti (Zlicic, 61.) - Viana (Jelena, 72.)

Újpest: Pajovic - Pauljevic, Ristevski, Kutrubisz, Kastrati, Antonov - Croizet (Szakály P., 59.), Onovo, Mitrovic - Beridze, Tallo (Bacsa, 86.)

Az első félidőben az Újpest birtokolta többet a labdát, kapura lövéssel azonban a hazaiak próbálkoztak többször. A szünetig ugyanakkor egyik csapatnak sem sikerült eltalálnia a kaput, az első 45 perc viszonylag eseménytelenül telt.

A fordulás után nagyobb lendülettel vetette bele magát a küzdelembe a fővárosi lila-fehér együttes, amely hamarosan a vezetést is megszerezte a bal szélen megiramodó Beridze egyéni akciójának végén. Az Újpest ezt követően fokozatosan feladta a támadások lehetőségét, de ehhez az is hozzájárult, hogy az egyenlítő gól megszerzéséért küzdő Kisvárda az idő előrehaladtával egyre inkább igyekezett a kapuja elé szegezni a riválisát. Ezt az utolsó pillanatig erőltette a hazai együttes, de betalálnia nem sikerült, így nem jutott fináléba.

2018-ban megnyerte a kupát az Újpest 

Kredit: MTI 


A tízszeres kupagyőztes fővárosi lila-fehérek 18. alkalommal léphetnek majd pályára az MK-döntőben. A Kisvárda már azzal is a klub történetének legnagyobb sikerét érte el, hogy bejutott a legjobb négy közé a kupasorozatban. A döntőt május 3-án rendezik a Puskás Arénában. A másik elődöntőben csütörtökön a 12-szeres győztes MTK találkozik a MOL Fehérvár FC-vel az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Hirdetés