Moniz büszke a városra, a klubra és a csapatára

2023. április 05.

Hornyák Zsolt csalódottan, Ricardo Moniz viszont érthetően boldogan nyilatkozott a ZTE-Puskás Akadémia elődöntő után, Mocsi Attila pedig úgy gondolja, már az első félidőben szabályos gólt szerzett, így talán nem is kellett volna 119 percig izgulnia a hazai közönségnek. Nemcsak taktikai, fizikai csata is zajlott Zalaegerszegen, amit megérdemelten nyertek meg a hazaiak. 

Hirdetés

Ricardo Moniz érthetően boldogan nyilatkozott a Puskás Akadémia legyőzése után, a ZTE edzője azt is elmondta, miért várt ilyen sokáig a cserékkel, holott érezni lehetett, hogy a játékosai fáradtak."Ez a mai nem csak fizikai, hanem taktikai csata is volt. Mindkét csapat támadólag lépett fel, az első félidő nagyon kiegyenlített volt. A második félidőben magasabban játszottunk és több lehetőségünk is volt, de a befejezések nem sikerültek."

Kiválasztott cikk: Epikus csata után kupadöntős a ZTE

"A Puskás több cserével operált, én várni akartam a változtatásokkal, mert azt éreztem, hogy egyensúlyban van a csapat. Nagyon örülök a döntőbe jutásnak és büszke vagyok a városra, a klubra a játékosokra és a stábra is" - idézi a holland szakembert a ZTEfc.hu

"Nem tudtuk, milyen felállással készül az ellenfél" - mondta az NSO-nak Moniz. "Colley-nak volt egy nagy lehetősége az elején, de szerencsénk volt. Nem mindig nyomtunk elég magasan, ám azért voltak lehetőségeink, mint a lesnek ítélt gól, amiről nem tudom, hogy az volt-e. Mindkét csapat kezdeményezni akart, mindkettő letámadott, nagy hullámvasút alakult ki."

"A második félidőben magasabban nyomtunk, mert ezt kértem a srácoktól, ebből jöttek is a lehetőségek, ezek azonban inkább csak fenyegetések maradtak, nem váltottuk gólra őket. A Puskás Akadémia ötöt cserélt, nagyszerű cseréi voltak, én inkább kivártam. Meshack nagyszerű formában van, amit a Fradi és az Újpest ellen is bizonyított, és ma is remekül játszott. Nagyon büszke vagyok az egész városra, szeretem ezt a légkört, örülök a csapat sikerének.”

Hornyák Zsolt elmondta, szinte már a tizenegyesekre készültek, amikor jött a peches öngól, amire a szakember csak annyit mondott, ilyen a foci. Hornyáknak volt egy megjegyzése, miszerint nehéz úton jutottak el az elődöntőig, ahol egy könnyebb ellenfél ejtette ki őket, ami azért érdekes megállapítás, mert bár a nehéz út tény, a három kiejtett NBI-es csapatból (Vidi, Újpest, Debrecen) kettő is a ZTE mögött áll a tabellán.

A tragikus hős, Karlo Bartolec 

Kredit: ZTE FC

"Az öltözőben a csapatomnak is megköszöntem a hozzáállást. Sajnos nem mi jutottunk tovább, pedig nagyon szerettünk volna. Rúgtunk egy gólt, de sajnos nem az ellenfél kapujába, hanem a sajátunkba. Tipikus kupameccs volt, inkább a küzdés dominált, viszont már az elején volt ziccerünk, majd több helyzetet is kihagytunk. Már-már készültünk a tizenegyesekre, aztán sajnos rúgtunk egy öngólt. Nehéz meccseken jutottunk el idáig, aztán a könnyebb ellenfél nagyot küzdve megállított minket. Azt gondolom, Bartolec nem akart öngólt rúgni, de sajnos ilyen a foci.”

A mérkőzés után a Nemzeti Sportnak nyilatkozott az első félidőben - szabályosnak tűnő, mégis elvett - gólt szerző Mocsi Attila is: 

Címlapkép: ztefc.hu

Hirdetés