Mim Gergely: A címvédő csak egyet akarhat

2023. december 05.

Mim Gergely pályafutásának legszebb, legemlékezetesebb pillanatai a MOL Magyar Kupához, sőt mindjárt az elmúlt egy évhez kötődnek, hiszen a kupadöntő és az idei, Haladás elleni derbi is ott van a kedvencei között. A címvédő ZTE villámlábú szélsőjével az ismétlésről, a csapat átalakulásáról (ám igencsak hasonló helyzetéről), valamint az Európa Liga vonzásáról is beszélgettünk. 

Hirdetés

A bajnokság és a MOL Magyar Kupa két egészen más sztori, ez többszörösen bebizonyosodott már idén is - akár a Szentlőrinc-BVSC osztályozó visszavágójáról, akár az Ajka-Tiszakécske csörtéről beszélünk. De van egy játékos, aki nagyon nem bánná, ha hasonlóan alakulna a februári kupameccs, mint a legutóbbi fordulóban lejátszott bajnoki.

A tegnapi “Meccs embere” cím, nem másé, mint hatosunké, Mim Gergelyé❕😎

Posted by ZTE FC Zalaegerszeg on Monday, December 4, 2023

“Tavaly a Mezőkövesddel játszottunk úgy, hogy a bajnokságban és a kupában is megvertük őket idegenben, nagyon remélem, hogy idén a Diósgyőrrel fogunk hasonló kimenetelű csatákat vívni” - mondta széles mosollyal Mim Gergely, a ZTE játékos, aki a hétvégén duplázott a DVTK ellen, ezzel oroszlánrészt vállalt csapata idegenbeli győzelmében.

Lassan elkapja a fonalat a kupagyőztes

A Zete tavaly remek hajrával teljesítette mindkét célját: megnyerte a MOL Magyar Kupát és kiharcolta a bennmaradást az NB I-ben. Nyáron azonban komoly változások mentek végbe a csapatnál, több kulcsember is távozott, így nem meglepő, hogy a kupagyőztes nem éppen zökkenőmentesen kezdte a szezont.

“Nagyon jó játékosok érkeztek, szerintem minőségben abszolút nem gyengültünk, viszont kulcsfigurák, vezéregyéniségek hagyták el a csapatot, ezért természetes, hogy egy kis időre szükségünk van, míg felvesszük a ritmust.”

“Diósgyőrben már voltak jelei, hogy alakulnak a dolgok, az első félidőben nem játszottunk jól, de a másodikban megmutattuk, hogy számolni kell velünk. Ezt nemcsak a bajnokságra értem, hanem a kupasorozatra is, mert címvédőként nem is lehet más a célunk, mint hogy újra megnyerjük a MOL Magyar Kupát.”

A küldetés nem tűnik lehetetlennek, hiszen a ZTE tavaly is a kiesés ellen küzdött, amikor a kupagyőzelmet megszerezte - és nem is az első ilyen csapat volt a kupasorozat történetében -, és idén sem áll jól a bajnokságban a csapat.

Mim Gergely (6-osban) kiváló formába lendült, egyre fontosabb szerep jut neki a ZTE-ben 

Kredit: ZTE FC Zalaegerszeg/Facebook

“Azért más a helyzet idén, hiszen tavaly egészen kiváló őszt produkáltunk, tavasszal mentek kicsit félre a dolgok a bajnokságban. Abban bízom, hogy idén fordítva lesz, és nagyszerű tavaszunk lesz, amibe természetesen a kupaszereplés is beletartozik. Ahogy tavaly, úgy idén sem minket tartanak a legnagyobb esélyesnek, de ez legutóbb sem zavart minket” - tette hozzá mosolyogva.

Best of Mim Gergely

A 24 éves játékosnak a kedvenc futballemlékei a MOL Magyar Kupához kötődnek, ami nem is csoda, hiszen a kupagyőzelem mellett egy olyan rangadót is átélhetett, amit bő évtizednyi szünet után rendeztek meg újra: a Zete a negyedik fordulóban ősi riválisával, a Haladással ütközött meg.

Kiválasztott cikk: A címvédő ZTE nyerte a nyugati derbit

“Ez két olyan hőfokú mérkőzés volt, amiről minden fiatal futballista álmodik. Más volt azért a két meccs hangulata, hiszen míg a kupadöntőben a tét volt hatalmas, addig Szombathelyen egy ősi rivális otthonában játszottunk, a közös pedig az volt bennük, hogy rengeteg szurkoló előtt, utánozhatatlan atmoszférában léptünk pályára” - mondta Mim, aki a Haladás elleni meccsen szurkolóként vett részt, mert éppen sérüléséből volt visszatérőben.

“Ott voltam a meccsen, nagyon szurkoltam a csapatnak, és kicsit úgy éreztem, tartozunk is a szurkolóinknak azzal, hogy továbbjussunk, mert a bajnokságban nem kényeztetjük el őket.”

“Hogy melyik volt a legszebb pillanata a pályafutásomnak? Ha csak egyet mondhatok, akkor Németh Dani kupadöntős gólját emelem ki. Én akkor már nem voltam a pályán, de emlékszem, mit éreztem, amikor a labda a budafoki kapuba került. Az a célom, hogy azt a bizonyos érzést minél többször újra átéljem a pályafutásom során” - tette hozzá a Zete szélsője.

Minél többször átélné a kupadöntő hangulatát 

Kredit ZTE FC Zalaegerszeg/Facebook

A játékos elmondta, tavaly sem volt kimondott elvárás a csapattal szemben a MOL Magyar Kupára vonatkozólag, és ez idén sem változott, bár természetesen a vezetőség a minél jobb szereplést várja el a csapattól.

“Az minden szezon elején szóba kerül, hogy a kupát komolyan kell venni, mert hat győztes meccsel ki lehet jutni Európába, ráadásul idén már nem is a Konfernecia Ligában, hanem az Európa Ligában indul a kupagyőztes, azaz legalább két európai párharc garantált. Annyit ígérhetek, ahogy tavaly, úgy idén is minden fordulóba úgy állunk majd bele, hogy tovább akarunk jutni, bárki is lesz az ellenfél” - tette hozzá elszántan.  

Hirdetés