Kihasználná a Vidi hazai formáját a budafoki kulcsember

2021. március 05.

Ihrig-Farkas Sebestyén mer nagyot álmodni, és nagyon is komoly reményekkel vág neki a Budafokkal a MOL Magyar Kupa fehérvári negyeddöntőjének. Az MTE jó idegenbeli formája, valamint a Vidi gyenge hazai teljesítménye mellett az is a budafoki reményeket tüzeli, hogy a vendégek teher nélkül játszhatnak, míg a MOL Fehérváron komoly nyomás lesz. 

Hirdetés

Vidi-napokat tartanak a Budafoknál, hiszen az első osztály újonca a hétvégén a bajnokságban, jövő héten pedig a MOL Magyar kupában találkozik a MOL Fehérvárral. A budafokiak támadója, Ihrig-Farkas Sebestyén kifejezetten örül, hogy újra erős ellenféllel szemben méretheti meg magát a csapata, és bár tisztában van a realitásokkal, egyáltalán nem érzi esélytelennek az MTE-t - sem a bajnokságban, sem a kupában.

“Egészen más lesz a két összecsapás, más a sorozat, az időpont és egy kupameccs hangulatát sem lehet összehasonlítani egy bajnokival, különösen, mióta egy meccsen dől el a továbbjutás” - szögezte le a kupában a csapat legeredményesebb játékosa.

A Dunavarsánynak lőtt tizenegy gólból kettőt vállalt magára Ihrig-Farkas

Kredit: Budafoki MTE 

A kérdés, hogy ha a következő egy hétben egyszer, de csak egyszer legyőzhetné a MOL Fehérvárt a Budafok, melyik meccset választaná, Ihrig-Farkast alaposan elgondolkodtatta. “Az elsődleges célunk a bennmaradás az NBI-ben, de míg a bajnokságban van javítási lehetőség, a kupában nincs, ha kikapsz, kiestél. Ha viszont a kupából sikerülne kiejteni a Vidit, akkor - mivel a Fradi már kiesett - nem lesz olyan csapat a négy között, amelyik egyértelműen jobb lenne nálunk, és álmodhatnánk még merészebbeket is. Huh, nagyon nehéz. Nem is tudok dönteni” - mondta nevetve a támadó.

Otthon még nyeretlen a Vidi

A budafokiak rendkívül szerencsétlen meccset buktak el a bajnokságban, a hétközi fordulóban a 90. percben kaptak ki Újpesten, de a Megyeri úti meccs előtt kifejezetten jó idegenbeli szériát futott a csapat. Az NBI-ben legyőzték a Honvédot, a MOL Magyar Kupában pedig a 32 között (idei gólrekordot beállító mérkőzésen) Dunavarsányban, a 16 között pedig Pakson tudott nyerni az MTE.

“Nem kell semmit az idegenbeli jó szereplés mögé látni, mert mi mindig a saját játékunkat játsszuk, néha több, máskor kevesebb sikerrel. Sok hasonlóság amúgy sem volt a meccsek között, a Honvéd ellen egy érzelmi hullámvasút végén jött egy nagy fordítás, Pakson pedig szintén izgalmas meccsen, de azért idegenben négy gólt szerezve jutottunk tovább a kupában. A paksi meccs inkább azért volt fontos, mert egy hozzánk hasonlóan őszinte támadófocit játszó csapatot tudtunk kiejteni, és a Vidi is támadó játékot játszik.”

Ha már szóba került a MOL Fehérvár, Ihrig-Farkas egyből hozzátette, hogy az esélyekkel tisztában vannak, de a kupában ennek semmi jelentősége nincs. “A Vidi idén még nem tudott nyerni hazai pályán, és bár tisztában vagyunk vele, milyen fontos lett számukra a MOL Magyar Kupa, egyáltalán nem érzem úgy, hogy esélytelenül utazunk majd Fehérvárra.”

Zavarba hozná a fehérvári védelmet a Budafok 

Kredit: Budafoki MTE/Facebook 

“Rajtuk lesz a nyomás, mi felszabadultan játszhatunk. Nagyszerű játékosai vannak a Vidinek, tisztában vagyunk vele, hogy óriási bravúr kell a legyőzésükhöz, de biztos vagyok benne, hogy lesznek lehetőségeink, és ha jól koncentrálunk, képesek lehetünk kiejteni a Vidit” - mondta Ihrig-Farkas, aki kifejezetten örül, hogy erős ellenféllel találkozik a Budafok.

Csak az erősektől lehet tanulni

“Számunkra minden meccs ajándék, amit erős csapatokkal játszhatunk. Tanulunk, összecsiszolódunk, és egyre gyakrabban merjük felvállalni a saját játékunkat. Örültem a Paksnak is, mert hasonló játékot játszanak, mint mi, és most örülök a Fehérvárnak is. Csapatként csak úgy lehet fejlődni, ha erősebbekkel játszol” - jelentette ki a támadó.

“A kupában nem fogalmaztunk meg magunkkal szemben elvárást, annyi volt, hogy az alacsonyabb osztályú csapatokkal szemben jussunk tovább” - mondta a MOL Magyar Kupát érintő elvárásokkal kapcsolatban Ihrig-Farkas.

“Szerencsére sok gólgazdag meccset játszottunk, és a sorsolásunkra sem lehetett panasz, így kimondottan elégedettek lehettünk eddig. Ott vagyunk a legjobb nyolc között, és szerintem ez azért is fontos, mert úgy érzem, a Budafok tényleg benne van az ország 8-10 legjobb csapatában.”

Leírás

Kredit: Budafoki MTE/Facebook

A MOL Fehérvár-Budafoki MTE negyeddöntőt március 10-én, 14:30-as kezdettel játsszák le a MOL Aréna Sóstóban. A mérkőzés győztese továbbjut az elődöntőbe, amelynek sorsolását a negyeddöntők után tartják.

(Címlapkép: Budafoki MTE)

Hirdetés