Így látták az elődöntőket az MK finalistái

2021. április 16.

Két feszült, szoros és izgalmas elődöntőt láthattunk a MOL Magyar Kupában, és végül újra bebizonyosodott, hogy a papírforma mit sem számít a kupasorozatban, hiszen a két idegenben játszó csapat játszhat a döntőben. Csaknem negyven év után csap újra össze a fináléban az Újpest és a Vidi. 

Hirdetés

Az Újpest és a MOL Fehérvár csap össze a MOL Magyar Kupa döntőjében, a magyar labdarúgás két nagy múltú csapata 1982 után találkozik újra a sorozat fináléjában. Mindkét csapat komoly csatában, nagy küzdelemben jutott a döntőbe, lássuk, hogy értékelte a két edző az elődöntőben learatott győzelmet.

MOL Fehérvár - Szabics Imre

"Az első 10-15 percben nem úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna, nem voltunk elég élesek, ami kicsit meglepett, mert úgy éreztem, hogy a csapat a felkészülés alatt nagyon koncentrált volt. A bekapott gól felébresztett bennünket és utána már úgy játszottunk, ahogy az elejétől terveztük" - mondta Szabics a klub honlapjának.

Kiválasztott cikk: Nagy csatában kupadöntős a MOL Fehérvár

"2-1-ig nagyon jól futballoztunk, a végén pedig mindent elkövettünk, hogy megtartsuk az előnyünket. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hiszen ez volt az első mérkőzésünk, amit meg tudtunk fordítani, és szerencsére nagyon jókor is jött ez a győzelem. Az első játékrészben volt egy kis problémánk a labda elleni játékban, erre reagáltunk a szünetben, és ezzel megfogtuk az MTK-t a második félidőben."

Kupadöntős a Vidi!

Kredit: MTI 

"Ha nem jöttek volna a sérülések, talán simább is lehetett volna ez a győzelem. A fordításhoz a csapat lelki erejére volt szükség, nagyon örülök, hogy most mutatták meg a fiúk, hogy meg tudunk fordítani egy meccset. Azonban azzal is tisztában vagyunk, hogy még nem nyertük meg a kupát, ahhoz, hogy ez sikerüljön, még nagyon sokat kell tennünk. Mivel a döntő még távolabb van, részletekbe nem tudok belemenni az előzetes várakozásokkal kapcsolatban, de abban bízom, hogy bármilyen körülmények között is játszunk majd, meg tudjuk nyerni a finálét."

Újpest FC - Michael Oenning

„Mindenekelőtt nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megnyernünk a találkozót, mert egy nehéz és komplikált mérkőzésen vagyunk túl" - mondta a Kisvárdán aratott győzelem után Michael Oenning, az Újpest vezetőedzője a klub honlapjának.

Kiválasztott cikk: Három év után újra kupadöntős az Újpest

"A végén sikerült betalálnunk és ez volt a legfontosabb momentuma az összecsapásnak, hiszen ez adta meg a lehetőséget a győzelemre. Magáról a mérkőzésről nem sok jót mondhatok abból a szempontból, hogy elsősorban a rossz időjárási körülményekkel és széllel küzdöttünk. Nagyon sok párharc tarkította ezt a 90 percet."

Három év után döntős az Újpest 

Kredit: molkupa.hu 

"Az első félidőben inkább a Kisvárda volt erőteljesebb, nagyon jól játszottak előre, letámadtak bennünket. Úgyhogy mondhatni, szerencsések voltunk, hogy úgy tudtunk szünetre menni, hogy még 0-0 volt az állás. A második játékrészre azonban sikerült összekapnunk magunkat, és végül betalálni. Nem baj, hogy csak egy gól született, mert a kupát azt eredményre játsszák, és a győztes eredmény megszületett."

Címlapkép: MOL Fehérvár FC/Facebook 

Hirdetés