Hihetetlen rekorderrel nyomul a legnagyobb törpe

2023. augusztus 15.

Az utolsó állva maradt ötödosztályú csapatnál egy abszolút rekordor futballista viszi a showt, de a békéscsabai elővárosban nem véletlenül mosolyog mindenki: saját döntésükből nem éltek a feljutás lehetőségével, a megyei kupasorozatban pedig bronzérmet szereztek, ezzel jutottak a MOL Magyar Kupa főtáblájára, ahol már egy bravúron túl is vannak. A klub elnökével beszélgettünk. 

Hirdetés

“Ha már NB III-as, a Békéscsabának jobban örültem volna” - mondta Frisnyicz Pál, a Mezőmegyer elnöke a MOL Magyar Kupa második fordulójának sorsolásával kapcsolatban a molkupa.hu-nak. A sportvezető magabiztossága abból a szempontból meglepő lehet, hogy csapata a kupamezőny egyetlen állva maradt ötödosztályú csapata, viszont nem véletlen, hogy a mezőmegyeriek nem ijednek meg a nagy feladatoktól. 

Kiválasztott cikk: Beindultak a törpék és a gólgyártás is

“A megyei versenyeken is jól látszódott, hogy abszolút versenyben vagyunk az egy osztállyal felettünk játszó csapatokkal is” - mondta a megye II-es csapat elnöke. “Többször is sikerült kiejtenünk megye I-es ellenfeleket, sőt tavaly a REAC ellen is kiváló meccset játszottunk. Vezettünk 2-0-ra, végül óriási csatában 3-2-re kaptunk ki a budapestiektől. Most viszont harmadosztályú csapatot sodort mellénk a sorsolás, és ez abból a szempontból történelmi dolog, hogy még soha nem járt Mezőmegyeren NB III-as klub.”

Cél volt a második forduló 

Az elnök elmondta, a csapatvezetés és a szurkolók elvárása is az volt a csapattal szemben, hogy ha megye I-es ellenfelet kap az első fordulóban, jusson tovább. Ez végül a két évvel ezelőtti Amatőr Kupa-győztessel szemben össze is jött. 

“Nagyon szimpatikus ellenfelet ismertünk meg a Dunavarsányban, és jó meccset is játszottunk velük. Kiegyenlített mérkőzés volt, a szünetben 1-1-re álltunk, a második félidőben volt egy kis szerencsénk is, hiszen két védelmi hibát használtunk ki, de úgy gondolom, egyáltalán nem érdemtelen a továbbjutásunk” - idézte fel a 3-1-re megnyert meccset Frisnyicz. 

“Nekünk nincs vesztenivalónk egy ilyen párharcban, ezt akarjuk a csapat játékosaiban is erősíteni, és látszik, hogy játéktudásban nincs nagy különbség, akarattal és nyugodtsággal sok mindent lehet ellensúlyozni.” 

Békés megye II. ezüstérmes, Békés megyei kupa bronzérmes a Mezőmegyer SE 

Kredit Mezőmegyer SE/Facebook

Az elnök szerint a BKV Előre ellen sem fogja feladni a csapat, bár az NB III. nyilván más tészta. Mivel Mezőmegyer egy kőhajításra fekszik Békéscsabától, Frisnyicz szerint a presztízs miatt jópofa lett volna az Előrével találkozni a kupában, de ha már így alakult, a budapestiek ellen sem fogják feladni előre. 

“Nemcsak reménykedek, bízom is benne, hogy jó meccset fogunk játszani és képesek leszünk megnehezíteni a vendégünk dolgát. Abban biztos vagyok, hogy sok néző lesz és a BKV Előre játékosai is elégedettek lesznek a körülményekkel. Nagyon szép, takaros kis sporttelepünk van, amit a TAO mellett az önkormányzatnak és a helyi szponzoroknak köszönhetünk. Jó vendéglátók leszünk, ennyit biztosan ígérhetek.”

Egy abszolút rekorder 

A Mezőmegyer a második helyen végzett a Békés megyei másodosztályú sorozatban, ezzel jogot szerzett a megye I. osztályban való szereplésre, de - bár a klubvezetés vállalta volna az osztályugrást - végül nem élt a lehetőséggel. Ennek különleges oka van. 

“Nálunk demokrácia van, és mivel a játékosok úgy döntöttek, inkább maradjunk a megye II-ben, így is lett, mert nem akartunk senkire ráerőltetni semmit, amit nem akart. A játékosok közül azért nem akartak sokan feljutni, mert egy igen magas színvonalú kispályás bajnokságban játszanak Békéscsabán, ahol kizáró ok, ha a megye I-ben is játszanak közben” - magyarázta az elnök. 

Nyúl Gábor akcióban 

Kredit: Békés megyei Hírlap/Imre György

És ha már a játékosok szóba kerültek: a klub büszkesége egy abszolút magyar rekorder támadó, Nyúl Gábor, aki azzal nem a mindennapi csúccsal büszkélkedhet, hogy a magyar futball minden osztályában szerzett gólt. Az NBI-ben a Dunaferr színeiben talált be, majd a másod- és harmadosztályban is szerzett gólt, és már megye II-ben szereplő Mezőmegyerben játszott, amikor egy barátja felhívta a figyelmét rá, hogy már csak a megye III-ban nem lőtt gólt. 

“Mivel van második csapatunk is, ami a megyei harmadosztályban szerepel, Gábor megkapta a lehetőséget, hogy beállítsa ezt a fantasztikus rekordot és nem is okozott csalódást, hiszen mesterhármast szerzett” - mondta széles mosollyal Frisnyicz. 

Címlapkép: BEOL.hu/Imre György

Hirdetés