Harsányi Levi és a Barca-mezes Vasas esete

2023. február 20.

Harsányi Levi a Vasas-Honvéd párharcának a kispestiek miatt lett a nagykövete, de azt sem bánja, hogy a Vasast kell mentorálnia mostantól, hiszen kedves a szívének minden olyan magyar csapat, ahol csak hazai játékosok szerepelnek. A rádiós műsorvezetővel kispesti kötődésről, Barcára hajazó Vasas-mezről és playstationön lekövethetetlen gólokról beszélgettünk. 

Hirdetés

“A Honvédnál nincs köztes állapot: vagy nagyon jó, vagy nagyon rossz a csapat” - mondta a molcsapat.hu-nak a Vasas-Honvéd párharc nagykövete, Harsányi Levente. A magyar rádiózás legendás alakja érthetően nem volt igazán boldog a nyolcaddöntő után, hiszen kedvenc csapatának nem sikerült kiejtenie a Vasast, de azonnal jelezte, fel tud sorakozni az angyalföldiek mögött is.

“Először is nagyon szimpatikus, hogy csak magyar játékosai vannak a Vasasnak, emiatt már eleve szorítok nekik, bár az is igaz, hogy ugyanez a helyzet az angyalföldiek következő ellenfélénél, a Paksnál. Másodszor pedig emberileg is megvettek, hiszen a kupameccsen a kisfiammal voltam kint, aki fanatikus Barca-szurkoló, így a Vasas meze is nagyon megtetszett neki. Beszélgettünk egy kicsit az angyalföldiekkel, és a végén kaptunk tőlük egy mezt ajándékba” - mesélte Levi, aki nagykövetként szurkolta végig a Fáy utcai mérkőzést.

CSAK a Kispest - no meg a Barca

Levente elmondta, a Honvéd a család örökség része, édesapja is fanatikus szurkoló volt, és ő is igyekszik átadni fiának, Nándinak a klub szeretetét. De mint kiderült, a műsorvezetőnek sem mindig volt könnyű a kispestieknek szurkolni.

“A nyolcvanas években hirtelen mindenki fradista lett, és ezalól az én baráti társaságom sem volt kivétel. Egyszer még az is előfordult, hogy együtt énekeltünk egy ferencvárosi dalt, de én olyan rosszul éreztem magam, hogy odaálltam a srácok elé, és közöltem velük: ne haragudjanak, de én csak szívből tudok szurkolni, és a szívem már foglalt. Elvonultak, megtárgyalták az ügyet, majd elém álltak, és közölték, hogy maradhatok a banda tagja” - mesélte nevetve Levi.

“Abban az időben, amikor édesapám elkezdett kihordani a meccsekre, még egészen más idők jártak. A kettős rangadók a Népstadionban könnyen beszippantották az embert, apám pedig, aki Puskásékon nőtt fel, mindent megtett, hogy nekem is hasonlóan fontos legyen a Honvéd. Ez végül így is lett, bár nem tagadom, hogy hatalmas Barcelona-szurkoló is vagyok.”

A MOL Kupa Tv stúdiójában

Kredit: molkupa.hu

“Mivel úgy gondolom, szurkolni csak szívből és lélekből lehet, csapatot is egy életre választ magának az ember. A mostani Honvéd persze elég messze van a Puskás-féle csapattól, de ha az ember egyszer kispesti szurkoló lett, akkor az is marad, bárhogy játszik is az aktuális csapat. Sajnos már nem úgy megy, hogy Puskás odaszól a meccs előtt Grosicsnak, hogy “nyugi, mindegy, hány gólt kapsz, mi elöl eggyel többet fogunk lőni.”

“A Vasastól például olyan buta gólokat kaptunk, hogy a playstationben nincs olyan gomb, amivel meg lehetne ismételni, de a kiesés ellenére nem szeretem kevésbé a csapatot” - tette hozzá széles mosollyal.

Mostantól a Vasas nagykövete

Bár nem a kedvenc csapata jutott tovább a párharcból, Levente nem bánja, hogy a Vasas nagyköveteként kell közreműködnie a továbbiakban. Sőt, már azt is tudjuk, hogy a műsorvezető a Paks-Vasas negyeddöntőre is viszi magával a kisfiát.

“Nemcsak különleges, de nagyon szívderítő, hogy két olyan társaság csap majd össze, ahol egyetlen légiós sincs a keretben. Örülök, hogy a fiam is jó magyar játékosokat láthat, mert szerintem ez a helyes út: a Honvéd is az akadémiájára építve nyerte meg a legutóbbi bajnoki címét. Nem várhatjuk, hogy jöjjenek az új Szoboszlaik, ha nem kapnak lehetőséget a magyar játékosok.”

“Ezért is örülök, hogy nagykövet lehettem, mert fontos, hogy az emberek eszmék és értékek mögé felsorakozzanak. Nekem fontos a magyar futball, szeretem a játékot és örülök, hogy a magam módján egy kicsit hozzátehetek azzal, hogy színmagyar csapatnak lehetek a mentora.”

Levi nem bánja, hogy a Vasas nagykövete is lett 

Kredit: molkupa.hu 

A Vasasnak nincs könnyű szezonja, a csapat jelenleg az utolsó helyen áll a bajnokságban, és bár nem kezdte rosszul a tavaszi szezont és nincs is túlságosan leszakadva, kemény meccsek várnak az angyalföldiekre a bennmaradásért folyó harcban.

“Hányszor láttuk már, hogy egy gyenge bajnoki szezont futó csapat akár a hazai, akár a nemzetközi kupasorozatban kiemelkedően teljesített? Mondhatnám akár a Honvéd, akár az Újpest legutóbbi kupagyőzelmét példaként, és ezek az utóbbi években történtek, úgyhogy semmi okunk esélytelennek gondolni a Vasast a kupában” - idézte fel az utóbbi évek kupagyőzteseit Levente. 

Hirdetés