Csatár urak, tessék munkához látni

2023. november 06.

Bár az első- és másodosztályú csatárok még csak két fordulót teljesítettek a MOL Magyar Kupában, komoly lemaradást kell ledolgozniuk a gólkirályi címhez, mert több megyei osztályú támadó is háromszor annyi szerzett góllal áll. Igaz, utóbbiak már nem gyarapíthatják góljaik számát. Vajon idén is úgy alakul a címért folyó harc, mint az utóbbi években? 

Hirdetés

Az elmúlt három évben hasonlóan alakult a MOL Magyar Kupa gólkirályi címéért zajló verseny, és idén is hasonló mintát követnek a gólvágok: az első fordulókban néhányan jól megszórják magukat, a kupaszezon hátralévő részében pedig az állva maradt csatárok - sikerrel vagy sikertelenül - próbálják őket utolérni. 

Három éve hármas holtverseny volt, két éve a ferencvárosi Myrto Uzuni két lejátszott meccsel szerezte meg a titulust, és már nem is volt a Fradi játékosa, amikor véget ért a sorozat. Tavaly két megyei osztályú csatár tűnt befutónak, de a hajrában megtáltosodó Beke Péter befogta őket, így megint hármas holtverseny alakult ki. A legutóbbi szezonban fel is tettük a kérdést:

Kiválasztott cikk: Megyei osztályú gólkirálya lesz a kupának?

Idén is hasonlóra van kilátás

A góllövőlistát jelen pillanatban a budaörsi Murai Sándor vezeti hét góllal, öttel követi egy putnoki és egy sényői kolléga, de a helyzet az, hogy egyikük sincs már versenyben, hiszen csapataik kiestek. Hat játékos áll négy szerzett góllal, de ők sem gyarapíthatják már góljaik számát.

A versenyben lévő csatárok már nem állnak ilyen fényesen. Jelen pillanatban a legjobb tizenhat mezőnyéből a veszprémi Bartusz Dániel, az MTK-s Kovács Patrik, a kisvárdai Vida Kristopher, illetve a gólkirályi cím védője, Beke Péter a legeredményesebb három-három góllal.

Vida Kristopher mesterhármassal szomorította az Unione FC-t a negyedik fordulóban 

Kredit: Kisvardafc.hu

A kétgólosok között is találunk még állva maradt csatárokat, sőt kétgólos játékosa szinte minden nyolcaddöntős csapatnak akad, és elnézve, hogy a gólkirályi cím várományosai között többen is vannak (például Vida és Beke), akik már túl vannak egy mesterhármason, még messze nem dőlt el semmi.

A két legmagasabb osztályban szereplők még csak két fordulót teljesítettek a kupaszezonból, négy teljes játéknap áll még a játékosok rendelkezésére, hogy gyarapítsák góljaik számát.

Címlapkép: Kisvardafc.hu

Hirdetés