Megyei osztályú gólkirálya lesz a kupának?

2023. február 13.

Tavaly két lejátszott meccsel szerzett gólkirályi címet Myrto Uzuni, és idén is könnyen előfordulhat, hogy a társgólkirályoknak csak két jól sikerült meccsre lesz szükségünk a cím elhódításához. Döbbenetes ugyanis, hogy a jobbára NBI-es csapatokból álló mezőnyben még háromgólos támadót sem találunk, nyolc kétgólosnak kell megakadályoznia, hogy megyei osztályban szereplő csatár legyen a gólkirály. 

Hirdetés

Egy kupasorozat gólkirályi címe mindig más egy kicsit, mint egy bajnoki szezoné, hiszen nem arról van szó, hogy mindenki ugyanazokkal az ellenfelekkel játszik, ráadásul a kupában nem is biztos, hogy ugyanannyi meccset játszanak a csatárok. Ennek eredményeként két éve három gólkirályunk lett - holtversenyben hat góllal - tavaly pedig úgy nyert Myrto Uzuni, hogy csak két meccsen lépett pályára, mert télen eligazolt a Ferencvárosból. És az idei gólkirályi verseny sem tűnik éppen egyszerűnek.

Az a meglepő helyzet állt ugyanis elő, hogy a negyeddöntőkben érdekelt játékosok között még háromgólos sincs, két góllal áll Beke Péter (Budafok), Colley Lamin és Shabab Zaheditabar (mindkettő Puskás Akadémia) Stefan Drazic (Mezőkövesd), Christy Manzinga (ZTE), Alen Skribek és Varga Barnabás (mindkettő Paks) és Zimonyi Dávid (Vasas). Ez egyébként nem újdonság, írtunk róla korábban is: 

Kiválasztott cikk: Hova tűntetek, gólvágok?

A góllövőlistán jelen pillanatban két hatgólos játékos áll az élen, ám Horváth Péter (Nagyatád) és Lukács Máté (Lenti) csapata sincs már versenyben, így ők már nem gyarapíthatják góljaik számát. Ugyanez a helyzet a négy ötgólossal, a hét négygólossal és a tizenkilenc háromgólossal, akik egyébként mind alacsonyabb osztályban játszanak, a legjobb NBI-es csatár az újpesti Fernand Goure a maga három góljával, de ő sincs már versenyben.

A nyolc kétgólos között biztosan lesz olyan, aki még három meccsen pályára léphet a MOL Magyar Kupa idei kiírásában - ehhez a döntőbe kell jutnia a reménykedő gólvágónak -, ám már a megosztott gólkirályi címhez is legalább négy gólt kell lőnie. Ha ez mégsem sikerül, akkor megyei osztályban játszó gólkirálya lesz idén a kupasorozatnak. 

Címlapkép: Puskás Akadémia/Facebook
 

Hirdetés