Billegő papírforma és totógyilkos bátorság

2022. október 18.

Bár mindössze két olyan párharc lesz a 4. fordulóban, ahol azonos osztályban szereplő csapatok találkoznak, az osztálykülönbség ellenére több párharc is van, ahol izgalmas fogadási lehetőségeket kínál a Tippmixpro. Már a harmadik fordulóban is volt néhány óriásölő és úgy tippeljük, a negyedikben is lesz jó néhány. Íme a formatérkép a negyedik forduló rajtja előtt. 

Hirdetés

A MOL Magyar Kupa negyedik fordulójában több helyen is borulhat a papírforma és akad olyan párharc, ahol a Szerencsejáték Zrt. oddszai is azt tükrözik, hogy akár az osztálykülönbség ellenére is igencsak kiegyenlített mérkőzés várható. Kezdjük a szokásos formatérképünket egy ilyen összecsapással.

Ahol borulhat a tuti

Bár összesen két olyan párharc lesz a 4. fordulóban, ahol azonos osztálybeli csapatok találkoznak, bőven akadnak olyan mérkőzések, ahol nem mehetnek biztosra a magasabb osztályban játszók. Itt van például egy látszólag sima Haladás-Honvéd csörte, ahol az NBI-es kispestiek a másodosztály 7. helyén álló szombathelyiekhez látogatnak.

Igen ám, csakhogy a Honvéd nincs jó formában, négy meccse nyeretlen és mindkét idegenbeli meccsét rúgott gól nélkül bukta el, miközben a szezont nem különösebben jól kezdő Haladás kezdi elkapni a fonalat. A legutóbbi három meccsét megnyerő Hali nagyot ugrott a tabellán, de még ennél is fontosabb, hogy mindkét tavalyi kiesőt, az MTK-t és a Gyirmótot is megverte. A Tippmixpro ennek ellenére a vendégeket látja esélyesebbnek, a Honvéd győzelme 1,7-szeres, a Haladásé 4,1-szeres pénzt hozhat.

Kiválasztott cikk: A MK-legenda fia is bravúrra éhezik

A Tippmixprón jelenleg ugyanúgy 2,50-es szorzóval fogadható a hazai és a vendéggyőzelem is a Nagykanizsa-Békéscsaba párharcban, holott a zalaiak egy osztállyal a békéscsabaiak alatt szerepelnek. Az oddszok mégsem tűnnek túlzónak, hiszen a viharsarki lilák botrányos formában vannak, augusztus vége óta nyeretlenek, legutóbbi öt meccsüket elveszítették és már utolsó helyen állnak a másodosztályban. Ugyan a Kanizsa is csak 5. az NBIII középső csoportjában, de mindössze két pontra vannak az első helyezett Puskás II-től. Ez a párharc szinte megtippelhetetlen.

Kiválasztott cikk: Óriásit mennek a somogyi lokálpatrióták

Akad még egy párharc, ahol az osztálykülönbség ellenére sem mehet biztosra a magasabb osztályban szereplő csapat, jelen esetben a Monor. A Pest megyeiek a hétvégén szerezték meg az első győzelmüket (kilenc vereség mellett), miközben a Somogy megyei Nagyatád idén még gólt sem kapott, és azzal a reménnyel megy neki a fordulónak, hogy ha sikerült kiejtenie a Monort, szinte biztosan ott lesz az Amatőr Kupa-döntőben.

Billegő papírforma

Ha egy fordulóval korábban rendezik, a Kazincbarcika-ZTE is ígérhetett volna izgalmakat, mostanra azonban alaposan megváltozott a széljárás mindkét klubnál. Az egerszegiek egyre jobban elkapják a fonalat az NBI-ben és már a dobogót ostromolják, a Kazincbarcika viszont a nagyszerű rajt után egyre lejjebb csúszik az NBII-es tabellán. A borsodiak - még harmadosztályú csapatként - tavaly is nagyszerűen szerepeltek a kupasorozatban, most a ZTE rendkívül hosszú utazása mellett abban bízhatnak, hogy sikerül borítani a papírformát. A bravúrt 5,2-szeres oddszal jutalmazná a Tippmixpro, a ZTE győzelmét pedig 1,5-ös oddszal kínálja.

A tavalyi nagy bravúrhalmozó, a két NBI-es csapatot is kiejtő ETO FC idén is az első osztály dobogósát kapta a 4. fordulóban, és bár tavaly sikerült kiejtenie a Puskás Akadémiát, idén talán még nagyobb bravúr kéne a sokat változott zöld-fehérektől. Az ellenfél ugyanis a legjobb formában lévő NBI-es csapat, a Kecskemét lesz, ilyenformán az oddszok is hasonlóak, mint a Barcika és a ZTE esetében: a győriek továbbjutását 5-szörös, a kecsóiakét 1,55-szörös oddszal lehet fogadni.

Kiválasztott cikk: Csodát tett az ETO, elődöntőben a győriek

Abszolút megtippelhetetlen a 4. forduló egyetlen NBI-es párharca, a Fejér megyei rangadó. A MOL Fehérvár gyenge formában van, ennek köszönhetően a teljes stábot lecserélte a klub a sportigazgatótól az edzőn át a játékosmegfigyelőkig. Ha az új seprű tényleg jól seper, akkor nem lesz könnyű dolga Székesfehérváron a Puskás Akadémiának, de az nem kérdés, melyik csapat van jobb formában. Huszi Szabolcs Vidijének továbbjutását 2,59-es oddszal adja a Tippmixpro, a felcsútiak sikerére 2,80-szoros szorzóval lehet fogadni. 

Kiválasztott cikk: Nego a jó rezgést keresi a Fejér-derbi előtt

Címlapkép: ETO FC Győr/Facebook

Hirdetés