Nego a jó rezgést keresi a Fejér-derbi előtt

2022. október 13.

A MOL Magyar Kupa negyedik fordulójának legnagyobb rangadóját két első osztályú csapat vívja, a Fejér megyei derbin a MOL Fehérvár fogadja a Puskás Akadémiát. Nego Loic, a fehérváriak válogatott szélsője tudja, hogy nehéz feladat vár a csapatára, de úgy van vele, pont egy ilyen nagy győzelem kell ahhoz, hogy a Vidi visszataláljon a helyes útra.  

Hirdetés

Az I. és II. osztály csapatai csak a harmadik fordulóban kapcsolódnak be a MOL Magyar Kupa küzdelmeibe, ráadásul ebben a körben még védettséget is élveznek, azaz nem sorsolhatják őket össze. Amikor azonban harminckét csapatosra szűkül a mezőny, ez az előny megszűnik, és a negyedik fordulóban már évről évre előfordul, hogy első osztályú csapatok feszülnek egymásnak.

Tavaly az Újpest és a Kisvárda, egy évvel korábban a ZTE és a Honvéd, illetve a Puskás Akadémia és megint csak az Újpest volt ilyen peches a sorsoláson, idén pedig Fejér megyei rangadót láthatnak a nézők a legjobb tizenhat közé jutásért.

Kiválasztott cikk: Keményen beindul az osztályharc a 4. fordulóban

“Hát a kupa már csak ilyen” - mondta a molkupa.hu-nak a MOL Fehérvár válogatott szélsője, Nego Loic. “Nevezhetjük pechnek, hogy ilyen erős ellenféllel találkozunk a sorozat korai szakaszában, de én úgy vagyok vele, mindenkit meg kell vernie annak, aki tavasszal döntőt akar játszani a Puskás Arénában. Nekünk ez a célunk, ami nem újdonság, mert minden évben ugyanezzel a célkitűzéssel vágunk neki a kupasorozatnak.”

Nem a Vidi az esélyes

Bár a párharcot a fehérvári MOL Aréna Sóstóban rendezik, nem jelenthető ki egyértelműen, hogy a Vidi lenne a találkozó esélyese. A felcsútiak a nehézkesebb kezdés után kezdik elkapni a fonalat és már a dobogón állnak, Negóék ezzel szemben a bajnokságban továbbra is nyeretlenek idegenben, legutóbbi öt meccsükön mindössze öt pontot szereztek.

Nego szerint csak egy nagy győzelem kell

Kredit: MTI Archív

“Sürgősen meg kell találnunk a baj forrását, mert ez a szereplés elfogadhatatlan tőlünk. Egy ilyen helyzetből csak csapatként, egységesen lehet kiutat találni, hiszen nem az a baj, hogy nincs meg a minőség a Vidiben” - szögezte le a francia származású, magyar válogatott játékos.

“Nagyon erős csapattal találkozunk, az elmúlt két évben előttünk végeztek a bajnokságban és nem sok babér termett a Puskás Akadémia ellen. Tény, hogy a miénk a legnehezebb sorsolás, de aki a döntőt veszi célba, az nem várhatja, hogy odáig csak amatőrcsapatokkal találkozzon.”

“Tudom, hogy most nem állunk jól, de éltem már át ilyet a pályafutásom során, és a legfontosabb tapasztalatom az, hogy a futballban borzasztó gyorsan tudnak megváltozni a dolgok. Elég egy nagy győzelem, hogy a fejek a helyükre kerüljenek, és ha sikerül kiejtenünk a Puskás Akadémiát, az egy fontos lépés lesz a jó irányba.”

A jó rezgés nyomában

Nego elmondta, a MOL Fehérvárnál nem is lehet más a cél, mint kijutni az európai porondra, ám mivel még a bajnokság elején járunk, szó sincs róla, hogy a kupasorozatot tekintené erre az egyetlen lehetőségnek.

Nego az utolsó (2019-es) kupagyőztes Vidinek is a tagja volt 

Kredit: MTI Archív 

“Nem pánikolok, tudom, hogy át fog törni a gát és a Vidi a játékoskeretének minőségéhez méltón fog teljesíteni. Számomra teljesen mindegy, hogy a kupa- vagy a bajnoki szereplésünkkel harcoljuk ki az európai szereplést, csak az számít, hogy ott legyünk.”

“Jön a Vasas elleni meccsünk, ahol több rossz sorozatot is lezárhatnánk. Abban bízom, hogy összeáll a játékunk és győzni tudunk Angyalföldön, és jobb rezgésekkel vehetjük fel a harcot a hétközi kupameccsen. Minden sikerélmény nagyon fontos, és talán nem túlzás, hogy az ősz legfontosabb hete következik számunkra."

A MOL Fehérvár-Puskás Akadémia mérkőzés a negyedik forduló zárómeccse lesz, az október 19-én, 20h-kor kezdődő összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti. 

Hirdetés