Az iváncsai elnök szerint korán jött a Fradi

2022. október 17.

Egy harmadosztályú csapat mindig örül, ha a kupában megkapja a Ferencvárost, de Iváncsa talán a kivételt erősítő szabály. Baki Imre klubelnök persze nem szomorú a hírverés és a tv-s meccs miatt, de úgy érzi, a csapatában még lett volna néhány forduló, mielőtt az ország legjobb csapatával találkozik. Arról persze nincs szó, hogy a Fejér megyei kiscsapat előre feladná a harcot. 

Hirdetés

Úgy tűnik, az Iváncsa nyerte meg a fődíjat a negyedik forduló sorsolásán, hiszen az NBIII-as csapat mellé húzták ki a Ferencvárost. Mivel az alacsonyabb osztályú csapatok célja a MOL Magyar Kupában általában úgy írható le, hogy “az alacsonyabb osztályúakat kiejteni, aztán kihúzni a Fradit”, elmondható, hogy a Fejér megyeieknek kedvezett a sorsolás, ám ez nem ilyen egyértelmű.

“Bevallom, jobban örültem volna, ha megyünk még egy kört és utána kapjuk meg a Ferencvárost” - mondta a molkupa.hu-nak az iváncsaiak klubelnöke, Baki Imre.

Még egy bravúr jól jött volna

“Három éve már játszottunk a Fradival, az is egy futballünnep volt és az idei is biztosan az lesz. Négyszáz ülőhely van a létesítményünkben, de U-alakban a nézők körbe tudják állni a pályát. Nagyjából ezer nézővel számolunk, és természetesen megpróbáljuk megnehezíteni a Ferencváros dolgát.”

Iváncsán mindig belehúznak: 2019-ben a Fradi, 2020-ban az Újpest érkezett a községbe

Kredit: MTI Archív

Az Iváncsa egyáltalán nem lebecsülendő ellenfél még a magyar mezőnyből kiemelkedő Ferencváros számára sem. A csapat a harmadosztály középső csoportjában a második helyen áll, csak azért csúszott le az elsőről, mert addig hibátlanul menetelve a legutóbbi fordulóban kikapott az MTK II-től. Az iváncsaiak már a kupában is túl vannak egy bravúron, a tavaly még NBI-es Gyirmótot ejtették ki egy 3-2-es győzelemmel.

“A Gyirmót is élklub, számunkra nagy bravúr volt a kiejtésük, de azért a Fradihoz nem mérhető a győriek játékereje. Nem volt könnyű mérkőzés, kellett a szerencse is, de jól játszott a csapat, és ha a meccs végén be is szorultunk, úgy gondolom, megérdemeltük a továbbjutást. Egy alacsonyabb osztályú csapatnak arra van szüksége egy felette játszóval szemben, hogy neki minden sikerüljön, az ellenfelének pedig semmi. Így volt ez a mi esetünkben is.”

“Nyilvánvalóan örülünk, hogy olyan neves ellenfél látogat hozzánk, mint a Ferencváros, ugyanakkor a mezőnyön végignézve még bőven kaphattunk volna könnyebb ellenfelet. Az ötödik fordulóban sokkal szívesebben játszottunk volna az FTC-vel, hiszen most még több megyei osztályú csapat is versenyben van” - magyarázta a klub elnöke.

Vannak csodák, de ez túl nagy lenne

Baki Imre szerint az Iváncsa már a jelenlegi szereplésével is feszegeti a határait, erre jó példa, hogy két éve megnyerték a harmadosztály középső csoportját, ám anyagi okok miatt nem vállalták az NBII-es szereplést (érdekes, hogy az a Kecskemét jutott fel helyettük, amely azóta már az első osztályban villog). A csapat mindig készen áll egy bravúrra, és a Fradi ellen sem fogja olcsón adni a bőrét.

Két osztálynyi a különbség, de az Iváncsa nem fogja feladani 

Kredit: FEOL.hu 

“Láttunk már nagy csodákat a futballban, de az, hogy mi kiejtsük a Ferencvárost, talán túl nagy lenne. Nekem klubvezetőként a realitások talaján kell maradnom, ezért azt mondom, szeretnénk minél tovább kétségessé tenni az FTC továbbjutását, és becsülesen meg akarjuk nehezíteni a legjobb magyar csapat dolgát.”

“A reményeinket tüzeli, hogy a Ferencváros jelenleg is három fronton áll harcban, és talán a Magyar Kupa az, ahol el lehet kapni őket. Valahol előny is, hogy a harmadosztályban játszunk, hiszen nem tudnak ránk úgy felkészülni, mint mondjuk egy NBII-es csapatra, és ez érződött a szintén harmadosztályú Bicske elleni mérkőzésen is” - mondta bizakodva az elnök.

“A minimális célunk a tisztes helytállás. Én már egy nem túl nagy arányú Fradi-győzelemmel is elégedett tudnék lenni, főleg, ha sikerül minél tovább kitolni az elkerülhetetlen végkifejletet. Számunkra ez egy jutalomjáték, sok néző előtt, tv-s meccset játszunk az ország legnépszerűbb csapatával” - zárta a gondolatait Baki Imre. 

Hirdetés