Aki a trófeát akarja, az a címvédőtől sem tarthat

2023. december 19.

Hiába újonc a Diósgyőr, a csapat egyrészt a bajnokságban és a MOL Magyar Kupában is jól szerepel, másrészt nagyon is ambíciózus céljai vannak a DVTK-nak, amely Lukács Dániel szerint Európába vágyik. Hogy ezt a bajnokságból, vagy a kupából éri-e el, az szinte mindegy is, mindenesetre az 5. forduló egyik komoly rangadója lesz a címvédő ZTE diósgyőri vendégjátéka. 

Hirdetés

Nem hagyja unatkozni a szurkolóit a DVTK idén, az újonc komoly hullámvasútra ültette fel a diósgyőri tábort. Volt ennek a bajnoki szezonnak olyan pillanata, amikor a tavaly még az NB II-ben játszó DVTK-val kezdődött a tabella, de az ősz későbbi részében akadt komoly vereségsorozata is, aminek köszönhetően a középmezőnyben foglal helyet.

Újonchoz képest eddig kiváló a DVTK szereplése Lukács Dani szerint 

Kredit: DVTK.hu

“Nagyon jól mentünk az elején, de voltunk már negatív spirálban is, úgyhogy tényleg nem unalmas eddig a szezon” - mondta a molkupa.hu-nak a diósgyőriek támadója, Lukács Dániel. “A tizenkét csapatos bajnokságban egészen a hajráig nem lehet megmondani, kinek milyen szezonja van, de újoncként nem mondható, hogy rosszul szereplünk. De a célunk az, hogy ennél is feljebb végezzünk a tabellán.”

Kiegyenlített a magyar foci

Futballunk fejlődése sok dologban mérhető, a válogatott sikerei mellett a Ferencváros klubszinten is szállítja a koefficienspontokat, aminek az egyik járulékos haszna, hogy a kupagyőztes jövőre az Európa Ligában indul, nem a Konferencia Ligában. A másik pedig az, hogy alaposan megerősödött a bajnokság.

“A középmezőnyben vagyunk, de a bajnokság sajátossága, hogy pár fordulón belül nagyon komolyat lehet liftezni a tabellán. De nem is csak ebből derül ki, hogy milyen kiegyenlítettek az erőviszonyok, hanem a MOL Magyar Kupa eseményeiből is.”

“Mi is egy másodosztályú csapattal játszottunk az előző fordulóban, és nagyon komolyan megszenvedtünk a továbbjutásért. Mondhatjuk, hogy tipikus kupameccs volt a Siófok elleni, hiszen ha az elején belőjük a helyzeteinket, egészen más lett volna a párharc, de sajnos kimaradtak a lehetőségek, így a végéig izgulnunk kellett.”

Minden volt ez, csak sima nem! A Diósgyőri VTK (DVTK) szép gólokkal előnybe került, de a BFC Siófok hivatalos oldala a...

Posted by MOL Magyar Kupa on Thursday, November 2, 2023

“Persze arról nincs szó, hogy ne érdemeltük volna meg a továbbjutást, de az tény, hogy a siófoki szépítés után kemény rohamokat indítottak a hazaiak, és bizony akadtak helyzeteik is. A végén annyira kinyíltak, hogy nekünk sikerült bevinnünk a döntő csapást, de a Siófok nagy akarattal küzdött végig” - mondta a támadó elismerően.

Jöhet a címvédő!

“Nem vagyunk boldogok” - mondta egy mosoly kíséretében Lukács, amikor az ötödik forduló sorsolása szóba került. A diósgyőriek a címvédő Zalaegerszeggel találkoznak a nyolcaddöntőben, és bár annyiból szerencséjük volt, hogy hazai pályán fogadhatják a Zetét, az előjelek nem feltétlenül a legjobbak, hiszen néhány nappal az interjú elkészült előtt a ZTE Diósgyőrben győzte le Lukácsékat. A mérkőzés után a kék-fehérek szélsőjével beszélgetett a molkupa.hu: 

Kiválasztott cikk: Mim Gergely: A címvédő csak egyet akarhat

"Nem mondanám, hogy szerencsés volt a sorsolásunk, hiszen még versenyben vannak harmad-, sőt megyei osztályú csapatok is, mi pedig megkaptuk a címvédőt. Nagyon nehéz meccsre számítok a Zete ellen" - mondta a támadó.

“A hazai vereség most még fájó, de amikor a kupameccsre kifutunk a pályára, már senki nem fog emlékezni rá. Nagyon sok idő van még addig, és bár a kupa és a bajnokság két teljesen külön sorozat, azért a csapatok hangulatára mindenképpen hatással lesz, hogy állnak éppen a bajnokságban.”

Cél a kupagyőzelem! 

Kredit: DVTK.hu

A Diósgyőr újonc ugyan, de nagyratörő tervei vannak az idei szezonban. A legfontosabb cél ugyan egyértelműen a bennmaradás az első osztályban, de a szezon eleje megmutatta, hogy merhetnek bátrabbakat álmodni az északkeleti futballfellegvárban. És hogy a kupában mi a cél?

“Meg akarjuk nyerni!” - mondta elszántan Lukács. “Az utóbbi években többször is láttuk, hogy olyan csapatok emelik a magasba a trófeát, amelyek a bajnoki szereplésük alapján nem voltak esélyesnek mondhatók. Nem mi vagyunk a favoritok, de egy jó sorsolással, jó formaidőzítéssel elmehetünk a sorozat végéig, a döntőben pedig tényleg bármi előfordulhat.”

“Kimondott célként talán túlságosan bátor lenne számunkra, hogy Európában szeretnénk játszani, de közben minden játékosnak ez a célja. Nagyon motiváltak vagyunk, és ha a kupából sikerülne kijutnunk a nemzetközi porondra, az még jobb lenne, hiszen az Európa Liga-indulás egyúttal azt is jelenti, hogy minimum két párharc várna ránk. De először jussunk túl a Zetén, utána ráérünk a következő céllal foglalkozni” - tette hozzá. 

Hirdetés