A döntőstől sem tart a nyugati címvédő

2023. október 10.

Vannak gondok Veszprémben szép számmal, de a harmadosztály nyugati bajnoka sem a MOL Magyar Kupában, sem a bajnokságban nem hajlandó lejjebb tenni a lécet. Pető Tamás a megye szülötte, a Veszprémben mutatkozott be az NB I-ben, edzőként viszont nem könnyű a helyzete a VLS-nél, mégis vidám és optimista, legyen szó stadionkérdésről, edzőpályáról vagy éppen a tavalyi döntős elleni kupapárharcról. 

Hirdetés

Pető Tamás szívesen venné, ha a csapatát erősen pofozó futballsors egy kis pihenőt engedélyezne a Practical VLS Veszprémnek, ám erre, úgy néz ki, még várnia kell. Az egykori veszprémi hátvéd nevetve mondta, hogy “hallgatom az edzőket, akik nehéz helyzetükre panaszkodnak, és mindig az jut eszembe, hogy jöjjenek el Veszprémbe, ha igazi nehézségeket akarnak látni.”

Pedig a pályán tulajdonképpen rendben mennek a dolgok, Pető tavaly megnyerte az NB III nyugati csoportját a Veszprémmel, és csak óriási csatában bukott el a Nyíregyházával vívott osztályozón, és idén is a dobogón áll a csapat, sőt a MOL Magyar Kupában is ott van a legjobb 32 között.

Ha vannak is gondok, Pető Tamás vidám és optimista

Kredit: Vehir.hu/Szalai Csaba

“Sajnos nekünk nincs hazai pályánk, mert a régi veszprémi stadiont lezárták, az új építése pedig leállt, ezért minden hazai meccsünket idegenben vívjuk. Tavaly még elment a helyzet, mert Ajkán játszottunk, ami félórás út Veszprémből, idén viszont Pápán játszunk, és bár nagyszerű létesítményben léphetünk pályára, a szurkolóinknak már túl sok az oda-vissza másfélórás út.”

“Nem elég, hogy játszani nem tudunk itthon, még edzeni sem. A gyulafirátóti pályán tartjuk az edzéseket, ami nem ideális helyzet, bár a hírek szerint az év végére legalább az edzőpályánk elkészül.”

A kupában is áll még a csapat

A veszprémiek tavaly óriási menetelést mutattak be a bajnokságban, és a sors is úgy akarta, hogy emlékezetes csattanója legyen a sztorinak: az utolsó fordulóban a bajnoki cím volt a tét a Veszprém-Tatabánya mérkőzésen, amit a VLS szerzett meg egy 96. percben szerzett góllal.

“Nagyon jó szezonunk volt, jó focit játszottunk és teljesen megérdemeltük a bajnoki címet. Sajnos azonban nem tudtuk megtartani az értékeinket, így nem kevesebb, mint tíz játékos hagyta el a csapatot a nyáron. A pótlásuk nagyon nehéz feladat elé állított minket, de a tulajdonos közreműködésével idén is olyan csapattal vághattunk neki a szezonnak, ami joggal reménykedhet a dobogóban” - mondta Pető, akinek a csapata 32 meccs után először kapott ki a Puskás Akadémia második csapatától a harmadik fordulóban.

A veszprémiek a MOL Magyar Kupában is magabiztosan jutottak el a harmadik fordulóig (a Celldömölköt és a Fűzfőt ejtették ki), amikor a szintén harmadosztályú Komárommal találkoztak, és végül hosszabbításban jutottak tovább.

Pető a bajnoki aranyéremmel 

Kredit: VEOL.hu 

“Nem volt ennyire szoros a meccs, sokkal jobban játszottunk és egészen a hajráig úgy nézett ki, sima lesz, hiszen 2-0-ra vezettünk. Az utolsó tíz percben azonban megingott a csapat, kaptunk két gólt, így hosszabbítást kellett vívnunk, de egy alapos fejmosás kihúzta a csapatot a bajból, gyorsan betaláltunk, aztán rúgtunk rá még egyet” - idézte fel a 4-2-es összesítéssel kiharcolt továbbjutást az egykori válogatott védő.

A döntőstől sem ijednek meg

Pető felidézte, hogy két szezonnal ezelőtt a Veszprém csak hatalmas csatában esett ki a MOL Magyar Kupából az NB I-es Debrecennel szemben, és bár a tavalyi kupaszezon nem sikerült jól, a Loki elleni meccsből lehet építkezni. “Simán továbbjuthattunk volna, igazi ki-ki meccs volt, büszkék lehettünk magunkra a kiesés ellenére is.”

“A sorsolásunkra nem lehet panasz, hiszen kaphattunk volna NB I-es csapatot, de a tavalyi döntős Budafok is nagyon erős csapat. Rengeteget változtak ők is, de most is erősnek tűnnek. Láttam a legutóbbi meccsüket és ha tovább akarunk jutni, akkor a legjobbunkat kell nyújtanunk.”

“Nem volt célkitűzésünk a kupasorozatra, úgy voltunk vele, megyünk, amíg tudunk, és ez most sem változott. Azt hiszem, nem lesz túl sok harmadosztályú csapat a negyedik fordulóban, és tőlünk is bravúr kell a továbbjutáshoz, amihez nem jönne rosszul a lelkes veszprémi tábor segítsége, ezért nagy baj, hogy nem tudunk hazai pályán játszani.”

Az osztályozó után újra NB II-es csapattal méri össze a tudását a Veszprém 

Kredit: Vehir.hu/Szalai Csaba

“Úgy megyünk a párharcba, hogy 50-50 százalék az esély a továbbjutásra. Természetesen tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, de nem adjuk meg a Budafoknak azt az előnyt, hogy hitetlenül lépünk pályára. Úgy gondolom, egy mérkőzésen igenis eltüntethető az osztálykülönbség, és ezt nem más bizonyította be tavaly, mint pont a Budafok” - idézte fel az NB II-es csapat nagy menetelését Pető. 

Címlapkép: Vehir.hu/Szalai Csaba

Hirdetés