Piros-fekete villamos, kék-fehér különvonat a döntőre

2023. április 26.

Budafokról két különvillamos, Zalaegerszegről szurkolói különvonat érkezik a MOL Magyar Kupa döntőjére. A Puskás Arénában telt ház nem lesz, de a remek hangulat szinte garantálható, hiszen két igen lelkes tábor tagjai érkeznek, hogy tanúi legyenek, ahogy csapatuk történelmet próbál írni. 

Hirdetés

Tavaly kis híján megdőlt a mindenkori nézőrekord a kupadöntőben, amikor a Puskás Arénában rendezett Ferencváros-Paks finálén nagyjából 38 ezer néző jelent meg. Idén nem várható ekkora érdeklődés, de a két döntős csapat mindent megtesz, hogy minél több szurkolója lehessen a lelátón a történelmi lehetőséget hozó fináléban.

Budafokon nem újdonság, hogy eltérítenek egy villamost, de nem kell rosszra gondolni: amikor a csapat - még harmadosztályúként - bejutott a Magyar Kupa elődöntőjébe, a Ferencváros otthonába is különvillamoson érkezett a budafoki szurkolótábor. Idén hasonlóra készülnek a klub illetékesei, ha már egy villamosvonalon van a Ferencváros stadionja és a Puskás Aréna.

A budafokiak lelkes tábora biztosan kitesz magáért a döntőben is

Kredit: Budafoki MTE

Budafok-Tétény önkormányzata, illetve Karsay Ferenc polgármester a BKK-val egyeztetve elintézte, hogy a budafoki Városháza térről induló villamosok (a 47-es és az 56-os) vonala egy kicsit megváltozzon. Az Etele úton, ahol a vonal találkozik az 1-es villamoséval, egy váltóátállítással oldják meg, hogy a budafoki szurkolókat szállító villamosok egyenesen a Puskás Arénához érkezhessenek.

800 gyerkőc jön Zalaegerszegről

Zalaegerszegen is azt szeretnék, hogy minél több szurkoló lehessen tanúja a történelmi eseményeknek, ezért a megyei iskoláknak eljuttatott felhívásban a klub és a város vezetése azt vállalta, hogy közel nyolcszáz iskolás és a kísérőik budapesti utazását oldják meg egy különvonattal.

Összefogott a megye, a város és a klub❕ A délelőtt folyamán a klub székházában tartott sajtótájékoztatót Dr. Pál...

Posted by ZTE FC Zalaegerszeg on Tuesday, April 25, 2023

A nyolcszáz gyermek mellett természetesen a Zete híres ultratábora, az Armada is képviselteti majd magát, sőt mivel az egerszegiek legendásan jó kapcsolatot ápolnak a Ferencváros táborával, előfordulhat, hogy zöld-fehér erősítést is kapnak a zalaegerszegi szurkolók.

A kupadöntőre itt lehet jegyet várásolni, akit érdekel a Budafok-ZTE mérkőzés, elővételben tud belépőt venni, mert helyszíni jegyértékesítés nem lesz a Puskás Arénában. 

Címlapkép: Budafokteteny.hu

Hirdetés